Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozumiem, ale w takim razie moze po prostu taki integracyjny spacerek??? Pocwiczymy sobie razem z psiakami, ja wzme linke i potrenujemy odwolanie w towarzystwie innych psow, bo nadal mamy z tym maly problem, oraz wogole skupianie uwagi na mnie///:)

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie, jak spotkamy się znów w niedzielę to trzeba będzie trochę poćwiczyć, moja Wanta niby przychodzi ale widzę że robi to tak jakoś z ociąganiem :evil_lol: w tą niedzielę jeżeli wypali spacer wzdłuż Wisły, to będziemy za Bielanach dopiero za 2 tygodnie ale pojawimy się na pewno ;)

Posted

My też mamy trochę do poćwiczenia, bo Hexa chodzi za nosem a mała cały czas potrzebuje powtórzeń w różnych sytuacjach. Miejsca będzie sporo i na wybieganie i na pouczenie się :razz:.

Posted

Taaaak możemy sobie ćwiczyc posłuszeństwo, a i tak jak nasze psiunki wpadną w wir zabawy to będzie sobie można zedrzeć gardło a i tak będą nas miały ... no wiadomo z resztą gdzie :p

Posted

Ja sobie gardla zdzierać jeszcze nie muszę, bo szczeniątko się nie oddala poza bezpieczną (dla niej) granicę :cool3:. A Hexa to i tak tutaj na smyczy większość czasu wędruje jak nie mam choćaż 99% koncentracji na niej ;).
Oczywiście, że możecie. Im nas więcej tym ciekawiej, bo mi się szczeniuch socjalizować musi :razz:. Ciekawie będzie jak się tak poumawiamy, a szczeniucha do tego czasu dom już znajdzie albo na wizytę przedadopcyjną się wybrać będę musiała :evil_lol:

Posted

No jasne że możesz! przecież pisałam, że z Bandziorem nie powinno być problemów, bo to smarkacz jeszcze, ale tak się zastanawiam czy wówczas nie wziąć jednak Wanty, no jeszcze pomyslę o tym ;) Gdyby nie było juz szczeniuna to przecież z Hexą tez możemy połazić, ruch to zdrowie, dla nas też i tereny nam fajne pokażesz-na kolejne spacerki się przyda taka wiedza, a może Hexia się zakocha w Bandziorku albo w Brasie i nagle przejawi wielką chęć zabawy, kto wie, kto wie :lol:

Posted

Hexa jest ogólnie niekonfliktowa, ale patyk w paszczy kończy przyjaźń ze wszelkimi psimi kompanami, a ludzi wykorzystuje do rzucania kijków/trawki/roślinek,co akurat złapie :roll:. Z chęcią do zabawy różnie bywa, ale jak pies lubi szalone gonitwy to będzie ok bo ona psisko szybko biegające jest ;).
Srylek u mnie na tymczasie już miesiąc prawie i nikt o nią poważnie nie pyta :roll:. Dzisiaj dzielnie zniosła wizytę u weta, ukłucie i waży już 7,6 kilograma to maleństwo :-o (nie jest gruba, żeberka czuć nawet przy lekkim dotknięciu).

Posted

W wiekoszości przypadków jest tak, że gdzie pojawi się patyk lub piła to jest awantura, dlatego na większe psie spotkania piłki ze soba nie zabieram. Pozatym Bandzior łapie wtedy piłkę w paszczę i zapomnij, że odda:D zaraz jakieś poburkiwania, wrarczenie co różnie może się skończyć, ogólnie wielka rywalizacja:D I w sumie jak ma piłkę to woli się bawić ze mną o dziwo... Mamy jeszcze problem z prawidłowym aportem, bo bestia łapię piłkę chętnie, ale nie zawsze oddaje, z reguły kładzie sie z nia jakieś 5 m ode mnie, mamla w pysku i czeka, aż ja podejdę i ja wezmę, czasem zdarzy mu sie uciec... ćwiczymy ten nieszczęsny aport na line, zle jak narazie niestety bez większych rezlutatów:(
Oj to Ci powiem, że ten srylek wcale nie taki mały:D haha, rośnie psina szybcituko, tylko, żeby równie szybko domek znalazła!!!:D Będę trzymała kciuki:) Szczerze ja zastanawiałam się nad drugim psem, ale to jeszcze odległa przyszłość raczej, jeszcze duuużo pracy przede mną i Bandziorem, a dopiero potem pomyślimy:)

Posted

My aportu uczyłyśmy się metodą Fishera i ładnie wychodzi (mamy jedną zabawkę do oddawania do ręki). Z piłkami uczyłam na 2 piłki, wytłumaczę na spacerku jak to ćwiczyłyśmy, bo ja w skrócie nie umiem pisać ;). Patyki Hexolina sama z siebie przynosi jak ma ochotę i każe rzucać (drze paszczę na wybraną osobę :evil_lol:). Wolała bym żeby Hexa była bardziej za piłkami niż patykiem, bo patyki ogólnodostępne, a piłki sobie raczej na spacerze nie wyszuka ;).
Ja ją uważam za malutką, ale już pod stół się nie mieści (urosła chyba trochę przez ten miesiąc :razz:) i ledwo mogę ją donieść na rękach gdziekolwiek.
Też się nad drugim psem zastanawiałam, ale przed wakacjami, a nie na koniec wakacji :cool1:. W tym roku nie wyrobię się z pisaniem pracy, pracą, szkołą, Hexą i jeszcze szkoleniem szczeniucha :shake:. Gdyby mi się wakacje nie kończyły to bym się nie zastanawiała i bym nie oddała, ale w tym wypadku rozsądek musi być silniejszy od serca :roll:.

Posted

Właśnie dlatego też takiej poważnej decyzji nie chce podejmować pochopnie, bo wziąść psiaka to nie problem, ale później odpowiednio się nim zająć, wychować itp. to już problem się robi i to nie mały:D ja z Bandziorem mam tyyyle pracy i nie sposób się nudzić, jest bardzo absorbująym psem, więc narazie też muszę odpuścić, bo czasu nie starczy#shake
Oj ja pamiętam jak jeszcze nie dawno swoje bydlątko na rekach nosiłam, a teraz?! Waży więcej ode mnie:D hahaha i właśnie chciałam go wykąpać, bo mi się w lesie wymazał cały, ale do wanny to sama nie dam rady go wstawic:) hehe

Posted

No ciekawa jestem jak Bandzior z Brasem się dogadają- jeżeli wezmę Brasa, a generalnie Bandzior jak reaguje na inny dorosłe psy ale takie co to nie pozwalają z początku na siebie wskakiwać itp?
Tak myslę czy nie zaaranzować wczesniej spotkania Brasa z Bandziorem, tylko gdzie? O1us o której ty jesteś po pracy wolna?

Posted

O1us a może mogłabyś podjechac do mnie na Bródno? jakoś w tygodniu po pracy lub w sobotę?, połaziłybysmy po parku bródnowskim a gdyby się okazało że psiaki się nie polubiły to byśmy łatwo mogły podjechac do mnie na chate i wziąć Wantę zamiast Brasa. Wtedy byłaby jasność czy na niedzielę brać Brasa czy Wantę. ja generalnie raczej będę przyjeżdżać na Bielany z Wantą, więc może raz ty wpoadniesz do mnie? :lol:

[B]Nadal poszukujemy towarzystwa suczek lub szczeniunów obu płci do zabaw z Brasem w okolicach Bródna/Białołęki :razz: znajdzie się ktoś?[/B]

Posted

Ok, myślę, że w piątek możemy przyjechać:D będę wolna ok 16, czyli na 17 mogę być na miejscu. Bandzior generalnie boji się psów, które np warkną czy coś, zaraz ucieka, bądź zchodzi z drogi, jeżeli Bras da mu sygnał, że raczej zabawy nie będzie to ok, będzie szedł grzecznie i napewno go nie zaczepi:D Pod tym względem jest ok, bo nawet jeżeli któryś pies pierwszy go zaatakuje/obszczeka/warknie to on zchodzi grzecznie z drogi:D

Posted

a my chętni pospacerujemy wspólnie, ale raczej przed południem, jeśli chodzi o weekendy.
w dni powszednie także jesteśmy chętni, ale to zalezy jaki dzień.
może ktoś chętny na spacer w parku bródnowskim/polach/lasku ?

Posted

O1us w piatek ok 18 będę w domu więc ok 18.30 mogę być w parku bródnowskim, może tak być?

Ewa ja na spacerki w parku bródnowskim bardzo chetnie zawsze, na przyszły tydzień możemy sie ustawic, albo może nawet w ten piatek bo jak widzisz z O1us pewnie tam wylądujemy :) to nawet byłoby fajnie, bo możnaby sprawdzić jak bras potraktuje Duffla-chciałabym sprawdzić czy jest się czego bać w sensie czy Bras zle reaguje na samce poza naszym terenem bo posesji pilnuje i odgania psy ale z 8 miesiącznym szczeniakiem na polu się bawił więc juz nie wiem. oczywiście będę go miała na smyczy i jakby co to nie będe go puszczać

Posted

Dziewczyny a może żeby nie kombinować w tygodniu bo to tak w pospiechu i ciemno juz będzie jak się zjawię na bródnie w ten piątek to może umówmy się na weekend ? niedzielę wieczór mamy już z O1us zajętą, ale ja mam reszte weekendu wolne-pod warunkiem że nie pojadę na grzyby, ale to też tak max do 12 się łązi na tych grzybach z resztą z tymi grzybami to jeszcze nie jest pewne. macie czas w weekenda?

Posted

też chętnie wybrałabym się na jakiś spacerek, ale kurcze strasznie daleko mi tam do was...
jak ktoś będzie chciał to mimo iż jestem spod warszawy mogłabym dojechać gdzieś WKD z psiurem :)