Agnieszka(Visenna) Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Poraziło mnie. Też miałam na tymczasie szczeniaka, chorego, którego WIEŚNIAK próbował wciskać każdemu ... "a jak nikt nie weźmie to go do rowu wyrzuci"... co było robić? :shake: Powiem szczerze - zaniepokoiło mnie, że tak małe szczenie chciało [B]ugryźć [/B]jak mniemam bez powodu.Nie wiem, czy warto puszczać ten incydent w niepamięć.Bo jeśli teraz Pralinka pokazuje taki charakterek, to co będzie dalej, jeśli trafi w zbyt delikatne ręce? Podrośnie i wyląduje w schronisku z piętnem "agresywna". Dlatego myślę, że warto potencjalne domy o tym informować i dobrze by było gdyby miały za sobą jakieś doświadczenia. Wiem, że to nie jest prosta piłka, ale przecież nie o to chodzi, żeby szczeniaka oddawać,żeby oddać.Tylko,żeby zapewnić mu dobre życie. Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Poraziło mnie. Też miałam na tymczasie szczeniaka, chorego, którego WIEŚNIAK próbował wciskać każdemu ... "a jak nikt nie weźmie to go do rowu wyrzuci"... co było robić? :shake: Powiem szczerze - zaniepokoiło mnie, że tak małe szczenie chciało [B]ugryźć [/B]jak mniemam bez powodu.Nie wiem, czy warto puszczać ten incydent w niepamięć.Bo jeśli teraz Pralinka pokazuje taki charakterek, to co będzie dalej, jeśli trafi w zbyt delikatne ręce? Podrośnie i wyląduje w schronisku z piętnem "agresywna". Dlatego myślę, że warto potencjalne domy o tym informować i dobrze by było gdyby miały za sobą jakieś doświadczenia. Wiem, że to nie jest prosta piłka, ale przecież nie o to chodzi, żeby szczeniaka oddawać,żeby oddać.Tylko,żeby zapewnić mu dobre życie.[/QUOTE] hmm... moja sunia jako szczeniak już pokazywała, ze jest bardzo dominująca i zdarzyło jej się z 3 razy mnie ugryźc. i dzisiaj faktycznie ma charakterek, ale absolutnie nie jest agresywna. ja poszłam z nią na szkolenie i dzisiaj poprostu mam oczy szeroko otwarte, żeby nie stwarzac sytuacji - na spacerze, przy dzieciach, która może ją sprowokowac do niepożądanych reakcji - ale to chyba jak z każdym psem. dlatego tak sobie myślę, że szczenię próbuje, na ile sobie może pozwolic. i to jest naturalne - nie ma mamy, która by je nauczyła, co wolno a czego nie. ja bym nie wyolbrzymiała tego incydentu, a miała otwarte oczy, żeby nie powtarzały się takie sytuacje. dziewczyny, ja poogłaszam te pralinki w Metrze, tylko dajcie mi ogłoszenie i namiary!!! to są szczeniaczki powinny szybko znaleźć dom, a jak będzie zainteresowanie to może i inne psiaki skorzystają na tym! szkoda, żeby szczeniaczki siedziały w schronie a są ładne, myślę, że mogą wzbudzić zainteresowanie! Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='PapryczkaChili'] dziewczyny, ja poogłaszam te pralinki w Metrze, tylko dajcie mi ogłoszenie i namiary!!! to są szczeniaczki powinny szybko znaleźć dom, a jak będzie zainteresowanie to może i inne psiaki skorzystają na tym! szkoda, żeby szczeniaczki siedziały w schronie a są ładne, myślę, że mogą wzbudzić zainteresowanie![/quote] Papryczko:loveu: Pralinka z tego watku - tekst ogloszenia jest na aukcji allegro - [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=748829598"]3 mies.Pralinka-topiona,czeka na ludzkich rodziów (748829598) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] co do kopii Pralinki - Nusia i ja zna sunie i moze zredaguje tekst. Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 W takim razie zredagowałam takieogłoszenie (do Metra musi byc krótsze) ;) 3 miesięczna urocza Pralinka, wesoła i radosna, bardzo spragniona pieszczot i kontaktu z człowiekiem. Miała zostać utopiona dla zabawy, na szczęście jej pisk i skomlenie usłyszała przypadkowa osoba. Jest przebadana przez weterynarza, odrobaczona i zaszczepiona. Teraz czeka na kochający domek. Kontakt: Oktawia 608-119-660 zdjęcia, które proponuję: (musi byc wyraźna mordka, bo w Metrze ten kwadracik ze zdjęciem jest malutki) [IMG]http://img301.imageshack.us/img301/5739/pralinka3.jpg[/IMG] [IMG]http://img162.imageshack.us/img162/6684/pralinka1.jpg[/IMG] [IMG]http://img122.imageshack.us/img122/7764/pralinka2.jpg[/IMG] może być? Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [CENTER][COLOR=Magenta][B]:cool2:dla mnie rewelacja!!![/B][/COLOR]:klacz: [/CENTER] Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='carolinascotties'][CENTER][COLOR=Magenta][B]:cool2:dla mnie rewelacja!!![/B][/COLOR]:klacz: [/CENTER][/QUOTE] No to super :) Quote
ponka1 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Niestety, mimo cennych ogloszeń i bazarków /jak widać z rozliczeń, są tylko wpłaty jednorazowe/ nie było żadnego telefonu w sprawie adopcji suczki. Oktawia nie ma możliwości odpowiednio zadbać o psy, ani czasowo ani finansowo. Placek jest już u niej ponad pół roku -pies młody, ładny, wielkosci amstafa. Zarówno on jak i Pralina wymagają szczepień, odrobaczeń i na bieżąco karmy, kolejne odrobaczenie małej 22.10, Przyjęcie ich do domu, było spowodowane sytuacją. Oprócz tych psiaków Okta ma 6 sztuk własnych, uratowanych /płaskonosych/, nie może trzymać wspólnie szczeniaka, którego roznosi energia. [B]W obecnej sytuacji koniecznością jest poszukanie Pralince pilnie nowego DT.[/B] Quote
PapryczkaChili Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='ponka1']Niestety, mimo cennych ogloszeń i bazarków /jak widać z rozliczeń, są tylko wpłaty jednorazowe/ nie było żadnego telefonu w sprawie adopcji suczki. Oktawia nie ma możliwości odpowiednio zadbać o psy, ani czasowo ani finansowo. Placek jest już u niej ponad pół roku -pies młody, ładny, wielkosci amstafa. Zarówno on jak i Pralina wymagają szczepień, odrobaczeń i na bieżąco karmy, kolejne odrobaczenie małej 22.10, Przyjęcie ich do domu, było spowodowane sytuacją. Oprócz tych psiaków Okta ma 6 sztuk własnych, uratowanych /płaskonosych/, nie może trzymać wspólnie szczeniaka, którego roznosi energia. [B]W obecnej sytuacji koniecznością jest poszukanie Pralince pilnie nowego DT.[/B][/QUOTE] Pralinka jest już zgłoszona do Metra, jej ogłoszenie powinno się pokazać najpóźniej w przyszłym tygodniu. Może poczekajmy do tego czasu? Quote
grzybkowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='PapryczkaChili']W takim razie zredagowałam takieogłoszenie (do Metra musi byc krótsze) ;) 3 miesięczna urocza Pralinka, wesoła i radosna, bardzo spragniona pieszczot i kontaktu z człowiekiem. Miała zostać utopiona dla zabawy, na szczęście jej pisk i skomlenie usłyszała przypadkowa osoba. Jest przebadana przez weterynarza, odrobaczona i zaszczepiona. Teraz czeka na kochający domek. Kontakt: Oktawia 608-119-660 [/quote] uwazam ze bardzo wazna informacja to (przynajmniej w przyblizeniu)jaka duza Pralinka urosnie... Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [B]Ponka [/B]- czy juz przyszla do Ciebie paczka? [B]jeszcze raz poprosze o Twoj adres mailowy - mam fajnie przygotowany tekst do bazarku + zdjęcia[/B] Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 potrzebny domek.... Pralinkowy slodziak czeka... Quote
yzka23 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ponka podaj adres to wysle ci paczke na bazarek Quote
Korenia Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Pralinka była wczoraj w Metrze. Powinny być telefony o nią... Quote
Magnesiatko Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 I jak tam Pralinka? Tych młodocianych własnoręcznie w bym, do tego kanału wrzuciła!! :mad: Cieszę się, że są takie osoby jak Pan którą ją odratował :loveu: Mała jest śliczna, myślę, że szybko znajdzie domek! ;) Quote
Guest Lotty Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Pokazuj się malutka. Cudna jesteś.:loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 "Pan" jej nie uratował. [B]Podnoszę bo bardzo pilne[/B] Quote
Magnesiatko Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Przecież w pierwszym poście jasno pisze :crazyeye: Quote
Abrakadabra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 :loveu: Pralince chyba się poszczęściło.... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Przepatrz dalsze strony wątku. Quote
ponka1 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Oktawia otrzymała info, że jej prośba została wysłuchana i malutka jest w metrze, trudno jest tam ogłosic psa, wybierają losowo wg.swojego uznania, tak podobno jest. Co za tym idzie nastąpiła fala telefonów odnośnie Pralinki w ten piątek, kilkadziesiąt i kolejne następnego dnia, róźnego rodzaju ludzie dzwonili Okta ma doświadczenie więc wyłowiła spośród wielu jeden odpowiedni dom. Pralcia będzie mieszkała w Warszawie, w fajnej dzielnicy, nigdy nie bedzie sama w domu. Same superlatywy. Oktawia dziękuje Abrakadabrze za sprawdzenie tego domu w sobotę! TZ Oktawii zawiezie malutką do jej nowego domu w poniedziałek, pani już jej oczekuje. Będzie miała zapewniony taki standard życia jaki oczekiwała Oktawia od nowego domu, wszystko w każdym calu oraz stałe relacje ze zdjęciami. Póki co jesienna Pralinka (nowy dom już poinformowany, że Pralinka musi zostac ubierana na zimno bo drży a ma jeszcze meszek szczenięcy) i chętnie się na to zgadza: [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/3159/tnpa144419.jpg[/IMG] [IMG]http://img301.imageshack.us/img301/3351/tnpa144420.jpg[/IMG] [IMG]http://img70.imageshack.us/img70/3883/tnpa144421.jpg[/IMG] [IMG]http://img389.imageshack.us/img389/5195/tnpa144425.jpg[/IMG] Quote
lilk_a Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 piękna kurteczka ;) ale brzusio golusi ....... i taki smutasek na foteliku siedzi :loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Mam nadzieje,ze nowi Panstwo zawitają na ten wątek ;)czekamy na relacje! Quote
PapryczkaChili Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Hej, przeciez mowilam, ze oglosze Pralinke w Metrze ;) bardzo sie ciesze ze sie udalo z domkiem ;) teraz trzymam kciuki zeby sie Pralince2 vel Bajce poszczescilo :) Quote
carolinascotties Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 :loveu::multi::multi: HURA!!!!!!! ale sie ciesze!!!! Ponka - w takim razie tytul bazarku trzeba zmienic - na "Psy Oktawii " :) -------------------- Papryczko - a "siostra" Pralinki ma Metro? Quote
PapryczkaChili Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='carolinascotties']:loveu::multi::multi: HURA!!!!!!! ale sie ciesze!!!! Ponka - w takim razie tytul bazarku trzeba zmienic - na "Psy Oktawii " :) -------------------- Papryczko - a "siostra" Pralinki ma Metro?[/QUOTE] jeszcze nie ma ale mam nadzieje, ze jak najszybciej sie uda zrobic :) Quote
Recommended Posts