Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzlikowa']Toscie się naczekały...i oby rzeczywiście było warto!
Dziś to tak wygląda...a więc po kolei...
kasiaprodex zadzwoniła domnie zaraz po wyjściu z domku...
i...w domku są koty,rybki i jeszcze inne zwierzaki...rodzina mieszka w rodzaju szeregowca,ale ma ogród 800m kw....w domu są dwie sunie i to dosłownie w domu...hasky mają swoje miejsce nawet na kanapie...a Milordzik będzie miał wybór-buda na dworze lub dom,choć Pani stwierdziła od razu,że i tak zrobi z niego psa domowego,nauczy go mieszkać w domku...w czasie wizyty była cała rodzina i od razu stwierdzili,że zakochali się tata i córka...mamie to zupełnie nie przeszkadza...wie o sierści,ale to nie problem,bo już go zna...dlatego nie mają dywanów...jest w domu praktycznie cały dzień...
[B]ogrodzenie nie jest z siatki tylko z pionowych szczebli drewnianych...mieli psa,który usiłował sie podkopywać...radzili sobie z nim,a skoro znają problem,bedą wyczuleni[/B]...psy praktycznie zawsze mają towarzystwo...
[B]nie mają nic przeciwko kastracji[/B],ale wolą,żebyśmy my wykastrowały Milorda,a do nich już przyjechałby już tylko na mizianie...my te złe,a oni dobrzy(cwanie!)...
Podsumowując- w opini kasiaprodex,jest to typowo zwierzęca rodzina i w jej opini byliby dobrym domem dla Milordzika.

Po rozmowie z Kasią...zadzwoniłam do taty ,żeby ustalić min.czy widzą jakiś problem w tym by Milordzik przyjechał do nich natychmiast po kastracji...wtedy gdy potrzebuje podawania antybiotyku...opieki...gdy moze go jeszcze boleć...[B]miałam też niestety do niego pytanie,czy wsparłby finansowo kastrację Milorda...W odpowiedzi usłyszałam,że nie jest to problem-przejmą opiekę nad psiakiem ,nawet zaraz po kastracji...dołożą się też do zabiegu...nie mają też nic przeciwko temu ,by przyjechać po Milorda...już nawet sprawdzali gdzie są Brzeziny[/B]...pytany o termin,kiedy-odpowiedział,że najlepiej po 4 stycznia(zobowiązania zawodowe)...[B]teraz zostaje dograć termin kastracji...przygotować umowę...i Milordzika ładnie pozbawić nadmiernej skłonności do miłości ...i do domku!!![/B][/QUOTE]

jakie cudowne nowiny!:multi::multi::multi::multi: No to czekałam:multi: Widać, że to odpowiedzialni ludzie. Czuję, że to będzie [B]TEN [/B]domek dla Milorda:multi: trzeba Milordzika do kastracji sposobić, umowę przygotować i siooo do nowego domeczku:loveu: WRESZCIE!!!!!!!:lol:
ale nie może też odpuszczać domku w Podkowie Leśnej:cool3: tam też jakiś psina musi swą przytań znaleźć.

Posted

To było jedno z moich marzeń aby ten adonis wreszcie znalazł szczęśliwy domek. Wierzylam głęboko że ten domek jest i na niego czeka.wszystko w odpowiednim czasie!! Szkoda że tak długo musiał czekać.

Wiele szczęścia milordowi i nowemu domkowi w nowym roku!!!!
No i także wszystkim fano i opiekunom milorda.

A nie stracimy napewno szansy dla benia w podkowie ??? Trzymam kciuki za szczeście dla następnego!!!

Posted

Mam nadzieję,że nie stracimy...propozycje wysłane...mimiś jest już na wizycie...mam nadzieję,że nie stracimy-domek wspaniale zapowiadający się.

Dzwoniła przed momentem Astaroth...dziś nie może nic konkretnego powiedzieć o terminie kastracji...w poniedziałek będzie wiedziała i zaraz wszystko poustalamy...zaproponowała też,by zaraz zaczipować nasze Milordzisko...oczywiście,natychmiast się zgodziłam! Świetny pomysł!

Posted

Cudowne wieści, na początek Nowego Roku:loveu::loveu:Milordziku najlepszego! Czip to super sprawa- w końcu do psi dowód osobisty:loveu:Mizianka od Nadii i Atlanka!!!!!!

Posted

[quote name='Madallena']~Kurcze, szkoda, ze wczesniej nie pomyslalysmy o czipowaniu. W Warszawie do 15 grudnia bylo bezplatnie...[/QUOTE]
no szkoda to niewątpliwa:(
tak czy siak, trzeba to zrobić, może przyszły DS się dorzuci..??? Warto Milorda zabezpieczyć jak należy;)

Posted

Domek w Podkowie Leśnej sprawdzony i warto o nim pamiętać.Dzwoniłam dziś by zapytać o ew. decyzję co do wyboru piesków...Pani przekazała,że nie widziały ich jeszcze ani dzieci,ani mąż...pooglądają je i da mi znać.Cóż,wygląda na to,że teraz nie wpadł w serce jeszcze żaden psiak...

Posted

[quote name='Madallena']Bico godziny Twoich postow mnie rozbrajaja :):)
z Ameryki nadajesz, czy co? :)[/QUOTE]
hehe, dobre!:evil_lol: of course, że z Ameryki:mdrmed::D:shiny::grins:

Posted

Dzisiaj nie dodzwoniłam się do weta, ale jutro rano Janusz ma dzwonić i umawiać Milorda na środę po połódniu. A tak to wszystko ok, Milord ma nową koleżankę, dzisiaj razem ukradli posłanie innym psiakom i rozdarli na strzępy w ogrodzie. Ona kradnie różne rzeczy z przedsionka a potem razem się tym bawią. To okropne jak chcesz wyjść na dwór a okazuje się że wszystki buty zostały wyniesione w śnieg i musisz ich szukać w kapciach ;)
A no i wyrósł ze swojej obroży, tzn ma zapiętą na ostatnią dziurkę i niewiele mu brakuje żeby przestała się dopinać :)

Posted

[quote name='Astaroth']Milord ma nową koleżankę, dzisiaj razem ukradli posłanie innym psiakom i rozdarli na strzępy w ogrodzie. Ona kradnie różne rzeczy z przedsionka a potem razem się tym bawią. [B]To okropne jak chcesz wyjść na dwór a okazuje się że wszystki buty zostały wyniesione w śnieg i musisz ich szukać w kapciach ;)[/B] [/QUOTE]
:crazyeye:no to nieźle:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Astaroth umówiła sterylkę Milordzika na czwartek na 17-ta.
Rozmawiałam z domkiem...przesyłam im adres Astaroth i nr telefonu,by mogli spokojnie umówić się na piątek...przesyłam też odpowiednią umowę do wydrukowania w 2 egzemplarzach i podpisania...
Tak więc mam nadzieję,że już w piątek nasze chłopię bedzie już w swoim domku...trzymajcie też kciuki w czwartek...

Posted

zuzlik! Milord jest Fundacyjny! pamietasz? :) przesle Ci umowe na maila, trzeba podpisac ta. Aczkolwiek oczywiscie moga byc dwie...
i jest jeszcze 40 zl na Milorda na koncie fundacyjnym :)

Posted

[quote name='Madallena']zuzlik! Milord jest Fundacyjny! pamietasz? :) przesle Ci umowe na maila, trzeba podpisac ta. Aczkolwiek oczywiscie moga byc dwie...
i jest jeszcze 40 zl na Milorda na koncie fundacyjnym :)[/QUOTE]

Fundacyjny...hm...pamiętam...te 40zł pokryją w części koszty styczniowego hotelu...
[B]Prześlij pilnie...[/B]dwóch umów nie bedzie się podpisywać-nie bedziemy ludziom robić wody w mózgu...czekam,to pilne!

Aimez_moi...po kastracji ok.3 dni powinien dostawać na wszelki wypadek antybiotyk i dobrze byłoby,by był zabezpieczony przed wylizaniem ranki...musi być zabezpieczony!...w zasadzie dbałość o ranę i by się teraz nie wyziębił,to najistotniejsze na ten moment...tak mi się wydaje...[B]Astaroth bedzie musiała dopytać dokładnie,by przekazać domkowi wszelkie uwagi odnośnie opieki nad Milordzikiem...
[/B]