Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Kupiłam na wystawie w J.Gorze na stoisku 1L odzywki do wlosow dlugich zielone jabuszko. Czytalam o tych kosmetykach wczesniej, wiec decyzja byla przemyslana :D Zastanawia mnie natomiast jej koncentracja... jest troche rzadka... :roll: Bynajmniej jak na moje oko. Chlupie w butelce... czy ktos ma doswiadczenie z odzywkami z tej firmy?
Mam wrazenie ze jakiegos rozcienczonego bubla kupilam :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Zgadza sie chyba bubel :roll:
Stosuję z tej firmy szampon Banana i balsamo . Są to świetne produkty a w balsamie nic nie chlupocze. Jest gęsty --ta ki jak odżywka powinna być .

Posted

Ja zużyłam 3 litrowe butelki tej odżywki, kupowane w różnych miejscach, i zawsze była stosunkowo rzadka. Pierwszy raz też byłam zaskoczona tą konsystencją, ale działało na włos dobrze :wink:

Posted

wyprobowalam... jestem zadowolna z efektu :D

a czy za kazdym razem musze splukiwac odzywke ?? :lol: moje psiaki cos nie moga wytrzymac 3 min ;)

Posted

ja nie spłukiwałam wtedy kiedy nie jechaliśmy na wystawe i nic sie nie działo - żadnego drapania, żadnego dodatkowego kołtunienia - jedynie włos nie był tak puszysty. Spłukiwałam po 3-4 min. jeżeli to była kąpiel przed wystawą i włos wtedy rzeczywiście zyskiwał na objętości :D

• 3 weeks later...
Posted

Ja stosuje dla mojego Yorka równierz Zielone Jabuszko i konststencja jest taka jak pisaliście, bardziej ''chlupocze'' wiec chyba ten rodzaj balsamu tak ma i z efektu jestem baaaaaaaardzo zadowolony 8) A ja też nie trzymam tych 3 min tej odżwyki, tylko nakładam, przeczesuje i płukam, no chyba, ze przed wystawą to trzymam nawet 10 min, tyle, ze psa w ręcznik okręcam bo by zamarazł :wink:

• 6 months later...
Posted

Ja spłukuję , ale jak kupowałam te preparaty na wystawie to doradzono mi żeby trochę odżywki rozcieńczyć z wodą i pryskać psa przy czesaniu . Stosuję szampon i odżywkę zielone jabłuszko dla swojego shih-tzu

Posted

ja tez splukuje... ale... teraz zbieram kase na olej palmowy i tak poki go nie mam to sie zastanawiam czy nie splukiwana odzywka by wlos chronila... wiadomo, teraz zima, sól na ulicach, ciagle sie psa myje, wyciera... a to katorga dla włosa... :roll:

Posted

kosztuje ok 140 zl - 250 ml

mozna go kupic na wystawie lub w sklepie internetowym

Preparat wspomaga wzrost włosa, wzmacnia go i nadaje sierści naturalny wygląd. Stosuje się go jako podkład do papilotów. Ci co go uzywaja bardzooooo go sobie chwalą :D

• 3 weeks later...
Posted

Próbowaliście lanoliny z olejkiem do masażu np.niva lub ziaja ? Lanolinę kupuje się w aptece musi to być czysta postać lanoliny do tego olejek ,na 20g lanoliny + 100ml olejku ,rozpuszcza się to na ciepło i pryska pieska .Bardzo dobry efekt ,lanolina jak wiadomo pozyskiwana jest z wełny owczej czyli nic sztucznego .;)

Posted

Ja probowalam czystej lanoliny.Fakt naturalna ,fakt dosc dobra niestety pies jest strasznie tlusty i bardzo mocno "lapie " brud.A jak wiadomo brudny wlos ma tendencje do wylamania i koltunienia.
Zdecydowanie polecam Olej Palmowy ISB.
Probowalam roznych natluszczaczy do wlosa i Olej jest zdecydowanie najlepszy.Wlos ladnie wchlania ,pies sie nie brudzi,i nie tlusci swiata wokolo.

Posted

olejek kokosowy czy może norkowy przecież to zależy od koloru włosa do ciemnych powinno używać się norkowego a do jasnych kokosowego
napewno kłopotliwe jest posiadanie psa takiego jak mój bo ja kompię ją na raty najpierw czarne części ciała a potem białe :eviltong:

Posted

Czy ktoś z Was ma porównanie w szamponach i odżywkach Iv San Brenard z All System.Interesują mnie szczególnie opinie właścicieli psow szorstkowłosych,choć nie tylko :-)
Mam tez pytanie,czy ktoś stosował odżywkę IV San Bernard rozcieńczoną w dużej ilości ciepłej wody do czesania nie kąpieli?
Ja mogę z autposji powiedzieć,że rewelacyjny w takim zastosowaniu jak opisałam (rozcieńczony w dużej ilości ciepłej wody ) jest PEK.Włos jest napuszony i zdecydowanie pogłebia się kolor sierści .Nie stosuje PEKa samego,lecz z dodatkiem oleju palmowego w stosunku 1:1.Polecam.

Posted

[quote name='anna2']Czy ktoś z Was ma porównanie w szamponach i odżywkach Iv San Brenard z All System.Interesują mnie szczególnie opinie właścicieli psow szorstkowłosych,choć nie tylko :-)
Mam tez pytanie,czy ktoś stosował odżywkę IV San Bernard rozcieńczoną w dużej ilości ciepłej wody do czesania nie kąpieli?
Ja mogę z autposji powiedzieć,że rewelacyjny w takim zastosowaniu jak opisałam (rozcieńczony w dużej ilości ciepłej wody ) jest PEK.Włos jest napuszony i zdecydowanie pogłebia się kolor sierści .Nie stosuje PEKa samego,lecz z dodatkiem oleju palmowego w stosunku 1:1.Polecam.[/quote]
Ja stosowałam do pielęgnacji chińskiego grzywacza nagiego szampon i odżywkę z lanoliną i niestety nie byłam zadowolona.Szampon- można się uśmiać ale nie domywał mi psa:shake:, a po odżywce włos był ciężki i matowy. Zmieniłam na ISB i jestem teraz zadowolona:lol:, dodatkowo używam do pielęgnacji włosa i skóry oleju palmowego ISB- co prawda sunia nie wygląda "zachwycająco":evil_lol: z natłuszczonym włosem, ale czegóż się nie robi aby włos był w sezonie wystawowym lśniący i zdrowy:lol:. Muszę poczytać na temat PEK i może wypróbować Twój sposób:lol:.

Posted

Ja tez na poczatku do powderki stosowalam All System.....i juz zmienilam.....jakos moj zamierzony efekt na tych kosmetykach nie byl osiagniety.....
Teraz do "domowego " uzytku mam ISB,a na wystawy Chrisa Christensena.

• 3 weeks later...
Posted

ja kupiłam jakiś już czas temu mydełko diamentowe JSB i nie jestem zadowolona z rezultatu wrecz jest gożej niż było
więc jak mnie ktoś zapyta o dobrą firmę to nic nie polecam

Posted

Powiedzcie mi jak pachnie odżywka ISB zielone jabłuszko ? ja używam właśnie tą i zastanawia mnie jej zapach ,owszem pachnie jabłkiem ale z dodatkiem jakby plastiku czy czegoś podobnego .Tak jakby było tam coś sztucznego ,czy to narmalny zapach ? działa dobrze tzn włos ładnie się rozczesuje i jest błyszczący.Acha odżywka jest raczej gęsta. Nie dopatrzyłam się też daty ważności ani produkcji -dzwoniłam do Karuska i powiedziano mi że data jest na opakowaniu zbiorczym a nie na butelce .Nie bardzo chciało mi się w to wierzyć ,ale faktem jest że żadnej daty na butelce nie ma :shake:

Posted

Hej Madziulka:lol:- kupiłam tą odżywkę w Krakvecie i pachnie ładnie - nie wyczuwam zapachu plastiku. Date ważności mam podana na polskim tłumaczeniu ( 12/2009). Butelka wygląda na orginalna tzn. wszystkie naklejki ,sposób użycia, kod kreskowy określa kraj pochodzenia Włochy.

Posted

Tak to się zgadza nie dopisałam że na polskiej naklejce jest data ,dokładnie taka sama 12.2009 ale sądziłam że na oryginalnym opakowaniu (żółtej butelce) też powinna być data,bo znając nasze realia to takie naklejki można przeklejać do woli ,tym bardziej że to dość drogie kosmetyki i nie sądzę żeby je wyrzucano z powodu np .przeterminowania.