Cimi Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 [quote name='madzia i medor']A kto wie, kto wie, czy się nie wybiorę, ale narazie to planuje wypad nad morze z DGM:cool3: [/QUOTE] A co to za wyjazd z DGM :cool3: ? [quote name='madzia i medor']Opowiadaj czego nowego i ciekawego się dowiedziałaś, no wszystko, albo chociaż prawie wszystko:razz: Opowiec jaki mieliście plan dnia i takie tam:lol: :lol:[/QUOTE] Jutro :eviltong:. Jak narazie czeka mnie urocza noc z lekturą :roll:. Chłopi... Hmm.. zaczął się rok szkolny.. myślałam, że mniej godzin w tygodniu będzie, bo niby klasa maturalna a tu 35 :mad:. A miało być tak fajnie. i jeszcze jakieś kursy przygotowcze do matury trzeba zacząc :roll:. Jak mi się nie chce. Zwłaszcza pespektywa tego tygodnia nie zapowiada się fajnie Chłopi i Jądro Ciemności, a później Proces i inne :shake:. A mój chorusek.. moje biedactwo.. takie śpiące po lekach przeciwzapalnych i antybiotykach. Jeszcze w poniedziałek wizyta u weta.. już 3. Cholerka te leki są jeszcze moczopędne i musimy wychodzić co 4-5 godzin, czyli czeka mnie spacer w godzinach 24-1 :roll:. Quote
Medorowa Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [quote name='Cimi']A co to za wyjazd z DGM :cool3: ? Jutro :eviltong:. Jak narazie czeka mnie urocza noc z lekturą :roll:. Chłopi... Hmm.. zaczął się rok szkolny.. myślałam, że mniej godzin w tygodniu będzie, bo niby klasa maturalna a tu 35 :mad:. A miało być tak fajnie. i jeszcze jakieś kursy przygotowcze do matury trzeba zacząc :roll:. Jak mi się nie chce. Zwłaszcza pespektywa tego tygodnia nie zapowiada się fajnie Chłopi i Jądro Ciemności, a później Proces i inne :shake:. A mój chorusek.. moje biedactwo.. takie śpiące po lekach przeciwzapalnych i antybiotykach. Jeszcze w poniedziałek wizyta u weta.. już 3. Cholerka te leki są jeszcze moczopędne i musimy wychodzić co 4-5 godzin, czyli czeka mnie spacer w godzinach 24-1 :roll:.[/quote] A taki nie oficjalny wyjazd, Julia z Imbirem i Klaudia z Tyśkiem tak sobie zachwalały ten pobyt nad morzem, że na przyszły rok się duża ekipa zbiera:cool3: Może ja już będę, daj Boże, szczęśliwą posiadaczką kolejnego boksia, o ile dobrze ,,pójdzie":roll: :multi: Ja powiem szczerze, że w szkole średniej przeczytałam jedynie dwie lektury:roll: Ale potem przed maturą żałowałam, bo musiałam czytać streszczenia i mi się wszystko mieszało :roll: dlatego dobra rada; czytaj lektury;:eviltong: Wymiziaj Fionkę i czekamy (nie)cierpliwie na Twoje relacje :razz: :razz: Quote
Cimi Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Co się nauczyłam na obozie ? Jak pracować z psem i co ważne mogłam podpatrzeć jak inni pracują czy jak uczą nowych elementów, a to ja mogę wykorzystać przy pracy z Fioną. A plan.. z początku zaczynaliśmy zajecia o 8.30 na placu posłuszństwem, później była obrona. A także weiczorem czasem o 17, a czasem o 18 zaczynaliśmy znów obronę. O 21 mieliśmy obowiązkowe ognisko, gdzie Libor omawiał pracę psa co dobrze, a co źle. Później były luźne pogawędki :lol:. A teraz zdjęcia mojego choruska ;).: [img]http://img244.imageshack.us/img244/4427/27miesicy1zmxz7.gif[/img] [img]http://img147.imageshack.us/img147/6518/27miesicy3zmbj8.gif[/img] [img]http://img243.imageshack.us/img243/598/27miesicy7zmsn0.gif[/img] [img]http://img180.imageshack.us/img180/2503/27miesicy6zmck4.gif[/img] Quote
leemonca Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [IMG]http://www.pkrok.foxnet.pl/emots/h/uscisk.gif[/IMG] miziako dla choruska [IMG]http://www.pkrok.foxnet.pl/emots/h/uscisk.gif[/IMG] a propo szkolenia, to jako "ciekawostkę" to wam powiem, że spotkałam ostatnio Pana w wieku dojrzałym z dwuletnim boksiem. A jako, że mój był na lince to rozpoczęła się rozmowa o szkoleniu i nauce i wyobraźcie sobie, że Pan był [U]mocno[/U], ale to [U]mocno zdziwiony[/U], że boksera można czegokolwiek nauczyć!!! Oczy robił jak spodki jak mu opowiadałam o boksiach z dogo, o agillity, freesby i o tym, że mój mały czeka aż mu się łapki wytrze po spacerku, siada koło smyczy kiedy chce wyjść, siada na komendę i daje łapkę, czasam słucha jak go wołam :cool3: takie podstawowe czynności wywoływały w nim niedowierzanie!!! i co wy na to :cool1: Quote
Medorowa Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='leemonca'] a propo szkolenia, to jako "ciekawostkę" to wam powiem, że spotkałam ostatnio Pana w wieku dojrzałym z dwuletnim boksiem. A jako, że mój był na lince to rozpoczęła się rozmowa o szkoleniu i nauce i wyobraźcie sobie, że Pan był [U]mocno[/U], ale to [U]mocno zdziwiony[/U], że boksera można czegokolwiek nauczyć!!! Oczy robił jak spodki jak mu opowiadałam o boksiach z dogo, o agillity, freesby i o tym, że mój mały czeka aż mu się łapki wytrze po spacerku, siada koło smyczy kiedy chce wyjść, siada na komendę i daje łapkę, czasam słucha jak go wołam :cool3: takie podstawowe czynności wywoływały w nim niedowierzanie!!! i co wy na to :cool1:[/quote] :crazyeye: :crazyeye: Nie wiem, jak mam to skomentować:roll: :-o Buziak w ten słodki ryjek:cool3: :loveu: :loveu: [IMG]http://img147.imageshack.us/img147/6518/27miesicy3zmbj8.gif[/IMG] A jak Fionce ,,szła" obrona:cool3: Quote
Cimi Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Leemonca i jeszcze taka ciekawostka jeden bokser w Polsce jest psem ratowniczym, a ostatnio na zawodach Obedience startowaly dwa boksery z czego jeden zajął miejsce na podium :cool3:. I właśnie taki człowiek nie powinien mieć boksera :shake:. Madzia, Fiona była tylko przyzwyczajania do pozorantów oraz do wystrzałów z pistoletu i batu. Mój klocek nie jest psem dobrze zsocjalizowanym :oops:. Quote
nathaniel Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Cimi u mnie w zasadzie boskery chodzą na kolczatkach, psy są spuszczane , a ludzie nie mają nad nimi żadnej kontroli (nie mówię, że ja mam nad moim psem 100% kontrole, ale puszczam go ze smyczą, takżebym mogła przydepnąć to i ćwiczymy sobie róźne rzeczy) , nikt nic z psem nie robi. Nagradzanie psa widziałam może z 2 razy , babka ze szczeniakiem kundelkiem (z tego co wyłapałam z rozmowy to ze schronu ) nagradzająca go za przychodzenie do niej, oraz gość z owczarkiem niemiecki, piesek przestał ciągnąć (padła jakaś komenda... daleko byłam :D ) , a gość wyciaga z kieszeni woreczek z żarełkiem . I to wsio. :roll: A Gbur nie zwracał uwagi na wystrzały pistoletu, a byłam z siostrą i TZ, na "polanie" , przyczepił kartkę do drzewa ["tarczA") i strzelał, a Gburowi nie przeszkadzało... ;] Quote
Cimi Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Ufff.. krótka przerwa od Chłopów. Jeszcze 80 stron do końca oraz napisanie pracy z niemca i koniec na dziś. A jutro tylko 5 lekcji :cool3:. Hmm.. kurde jeszcze muszę temat na maturkę wybrać, a jeszcze nie przeglądałam tematów :roll: oraz ustalenie fakultetów :roll:. Dziś była kolejna wizyta u weta. Pani doktor powiedziała, że nie widzi polepszenia u Fiony, co najwyżej twardnienie tego czegoś. Była konsultacja z innym wetem z tej lecznicy. Znów 2 zastrzyki :roll:.Dostałyśmy leki na tydzień, a już w poniedziałek 18.09. następna wizyta i jeśli nie będzie poprawy to będzimy robić zdjęcie oraz biopsję... No i mam robić szczegółowy pomiar czy to coś się zmniejsza czy nie. Mam nadzieję, że to tylko zapalenie ścięgna Achillesa. Oczywiście w poczekalni przysłuchiwałam się rozmowie bardzo, ale to bardzo inteligentnej pani co mówiła o schroniskach yy znaczy jakie mają przeznaczenie.. tak debilnej pani to jeszcze nie spotkałam :roll:. Nathaniel.. wiesz co Ci powiem tak szczerze powiedziawszy nie interesują mnie psy z mojej okolicy. Hmm.. nawet nie wiem jak się nazywają, a co z nimi ludzie robią to już czarna magia. Co do wystrzałów myślisz, że mój pies w domu na nie reaguje tzn. jak w mieszkaniu ? Właśnie o to chodzi, że nie. To było całkowicie inne miejsce.. nowe, a pierwsze poszły baty, gdzie bat ma całkowicie inny dźwięk niż strzał z pistoletu, a także inną częstotliwość. Quote
e.v.a Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 witaj Agatko:multi: uulalaaa ile zdiec Fionki:loveu: wybacz nie doczytalam :oops: ale co jest psiuni??jakis guzek??:razz: mam nadzieje ze nic powaznego:shake: i ze szybko Fionka wroci do zdrowia:multi: wytargaj ja za fafelki ode mnie:loveu: Quote
shangri_la Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Witam. no nareszcie tu trafilam po dlugiej waszej nieobecnosci, marzy mi sie taki oboz z psem [quote name='Cimi'] Mam nadzieję, że to tylko zapalenie ścięgna Achillesa. [/quote] ja tez. biedna Fionka :-( wymiziaj ja od nas [quote name='Cimi'] Co do wystrzałów myślisz, że mój pies w domu na nie reaguje tzn. jak w mieszkaniu ? Właśnie o to chodzi, że nie. To było całkowicie inne miejsce.. nowe, a pierwsze poszły baty, gdzie bat ma całkowicie inny dźwięk niż strzał z pistoletu, a także inną częstotliwość.[/quote] taaaa a Bira na bat szczekala zajadle.... to bylo na zajeciach z frisbee a nieopodal mieli obrone no i ten bat tak swiszczal ze Bire szlag trafial co chwile:roll: pozdrawiam Quote
Cimi Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 [quote name='evaxon']witaj Agatko:multi: [/QUOTE] Cześć Ewa ;). [quote name='evaxon']wybacz nie doczytalam :oops: ale co jest psiuni??jakis guzek??:razz: mam nadzieje ze nic powaznego:shake:[/QUOTE] Diagnoza to zapalenie ścięgna Achillesa, ale jeśli nie zejdzie to do poniedziałku to robimy szczegółowe zdjęcia i biopsję. Jeśli to będzie (tfu, tfu) guzek to jest w złym miejscu do operowaniu tak powiedział wet, że to trudne miejsce do operacji :(. Witaj Shangri ;) [quote name='shangri_la']Witam. no nareszcie tu trafilam po dlugiej waszej nieobecnosci, marzy mi sie taki oboz z psem[/QUOTE] To jedź w następnym roku :eviltong:. Quote
nathaniel Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 mi to tita co ludzie z psem robią. Ale pies chodzący na kolczatce to przykry widok. No i szybkiego powrotu do zdrowia dla Fiony :) Quote
e.v.a Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 qrcze miejmy nadzieje ze to nic groznego i ze Fionka wroci szybko do zdrowia:) Quote
Cimi Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 [quote name='nathaniel']Ale pies chodzący na kolczatce to przykry widok.[/QUOTE] Mi to zwisa. Szczególnie lubię oglądać psy, które mają kolce do ziemi :lol:. Jeśli właśćiciele nie widzą innej metody aby psa wychować to nie mój problem po prostu. A może to rodzaj mody :lol:. My już od jakiegoś czasu mamy nową obrożą na treningi- łańcuszek :lol:. [img]http://img181.imageshack.us/img181/2623/imag0005zmnk9.gif[/img] Nathaniel, Evaxon dzięki ;). Ja też mam taką nadzieję ;). Quote
leemonca Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Cimi']Mi to zwisa. Szczególnie lubię oglądać psy, które mają kolce do ziemi :lol:. Jeśli właśćiciele nie widzą innej metody aby psa wychować to nie mój problem po prostu. A może to rodzaj mody :lol:. My już od jakiegoś czasu mamy nową obrożą na treningi- łańcuszek :lol:. [IMG]http://img181.imageshack.us/img181/2623/imag0005zmnk9.gif[/IMG] Nathaniel, Evaxon dzięki ;). Ja też mam taką nadzieję ;).[/quote] ja dosłownie przed chwilą byłam w zoologu i oglądałam taki łańcuch, ale wydawało mi się, że wbrew temu o czym pani sprzedająca zapewniała, że to dla mojego psa właśnie, to wydawało mi się za masywne. A jednak miała rację :oops: Quote
Cimi Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Leemonca, łańcuszek jest naprawdę fajny :eviltong:. Kiedyś nie chciałam takiego wynalazku, ale na obozie zostałam zmuszona do kupna nowej obroży, bo jedna, którą wzięłam była za duża i wychodziła jej głowa, a druga.. kółko do zapinania karabińczyka się zepsuła :lol:. Quote
Cimi Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Uff.. jako tako mam wybrane temat na maturę ustną z polskiego :lol:. A dziś kolejna lekturka tym razem 'Jądro ciemności', jeszcze tylko 'Chłopów' doczytać muszę :roll:. W życiu tak nudnej ksiązki nie czytałam jeszcze :roll:. . Jeszcze tylko tematu do egzaminu państwowego z niemieckiego :cool3:. A już od wtorku mam 3 dni wolnego :lol:.. jadę z klasą na wycieczkę :cool3:. Hehe.. oj będzie się działo :lol:. Mam tylko nadzieję, że w poniedziałek będą pozytywne informacje dot. Fiony. [img]http://img188.imageshack.us/img188/1781/27miesicy8zmft7.gif[/img] [img]http://img46.imageshack.us/img46/4461/27miesicy9zmwq3.gif[/img] Quote
olekg89 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Też mam taki łańcuch dla Czarka jest o niebo lepszy niż kolczatka .I musze się pochwalić ,ze juz 5 raz odwołałem Czarka od psa(samca)!!!!!!!!! I pięknie wrócił .:D Quote
Medorowa Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Ślicznie 'wyszła':lol: :lol: [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/4461/27miesicy9zmwq3.gif[/IMG] A ja z ,,Chłopów" pisałam matutrę, oczywiście pech chciał, że o tej lekturze miałam bardzo zwięzłe strezszczenie<bo ja nie czytałam lektur, tylko potem same streszczenia> i bardzo mało o niej wiedziałam:roll: :lol: Quote
Cimi Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Dlatego teraz muszę ponadrabiać lektury, których nie przeczytałam.. czyli mnóstwo :lol:. W tam tym roku szkolnym to tylko 'Powrót posła', Moralność Pani Dulskiej'- zajebista ksiażka :lol: i kilka nowelek i to wszystko :lol:. Quote
Medorowa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Powiem Ci szczerze, że matura, to nic strasznego:lol: :lol: Quote
leemonca Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='madzia i medor']Powiem Ci szczerze, że matura, to nic strasznego:lol: :lol:[/quote] pewnie, że nie ;) . To pestka :cool1: , tylko dlaczego x lat po maturze ciągle ją w nocy zdaję i budzę się zlana potem?!?!? :mad::placz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
Medorowa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='leemonca']pewnie, że nie ;) . To pestka :cool1: , tylko dlaczego x lat po maturze ciągle ją w nocy zdaję i budzę się zlana potem?!?!? :mad::placz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts