Jump to content
Dogomania

Kudłacze w potrzebie - wątek dyskusyjny - PROSZĘ O NIE CYTOWANIE ZDJĘĆ

Recommended Posts

Posted

Leni, ale zadje się, że raporujac zły post, można komus bana załawic? ;)

Zapraszam na bazarek dla kudłacza - sznaucera [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175738-Czapka-MikoA-aja-albo-A-licznej-Pani-MikoA-ajowej-Do-20-12-KUP-TERAZ?p=13703742#post13703742[/URL]

Posted

Ja chcę usunąć posty z cytowanymi zdjęciami - proszę wszystkich o ich usunięcie. Dałam już info w tytule - może jakoś tytuł jeszcze zmienić? Nie mam ochoty nikomu fundować bana, bo nie na tym to polega, ale bardzo bym chciała żeby cytowane zdjęcia z wątku ZNIKNĘŁY

Posted

Na Twoim miejscu Leni założyłabym nowy wątek i tam uporządkowała wszystko i dopisała prośbę, żeby się tam nie dopisywać tylko tutaj, bo tak naprawdę taki uporządkowany wątek potrzebny jest Tobie i osobom, któe polecają psiaki do adopcji

Posted

A myslisz, że ludzie pamiętają czy cytowali jakieś zdjecia? Myslę ze rozsądnei byłoby podzielić się i wysłać pw do moda o oczyszczenia wątku z konkretnych postów (tylko których?). Jakby co, to mogę pomóc.
Fakt, ze dzieki dyskusjom watem zyje, ale tylko dzieki tym bieżącym - nikt nie cofa się 100 stron wstecz i nei czyta wszystkiego. Także ja bym wyczyściła wszystko co nie zwiazane z samymi psami ;)

Posted

[quote name='Dogo07']No właśnie a nie o to chodzi żeby raportować posty, bo potem nikt na watek nie przyjdzie bo się bedzie bał.[/QUOTE]

No właśnie nie chcę nikogo straszyć chociaż może wątek by się stał sławny :evil_lol::evil_lol: W tytule najlepiej napisać: wejście grozi banem :grin: albo: zanim coś napiszesz wykop sobie grób :grin:

No dobra, a tak serio to co robimy?

Posted

[quote name='mamanabank']Na Twoim miejscu Leni założyłabym nowy wątek i tam uporządkowała wszystko i dopisała prośbę, żeby się tam nie dopisywać tylko tutaj, bo tak naprawdę taki uporządkowany wątek potrzebny jest Tobie i osobom, któe polecają psiaki do adopcji[/QUOTE]

Wiesz, ja myślę że na nowym zaraz będzie to samo..

Posted

[quote name='zerduszko']A myslisz, że ludzie pamiętają czy cytowali jakieś zdjecia? Myslę ze rozsądnei byłoby podzielić się i wysłać pw do moda o oczyszczenia wątku z konkretnych postów (tylko których?). Jakby co, to mogę pomóc.
Fakt, ze dzieki dyskusjom watem zyje, ale tylko dzieki tym bieżącym - nikt nie cofa się 100 stron wstecz i nei czyta wszystkiego. Także ja bym wyczyściła wszystko co nie zwiazane z samymi psami ;)[/QUOTE]

Też tak myślę - może tak jak na transportowym wątku - usunąć to co nieaktualne, czyli info (szczególnie zdjęcia, bo one zajmują najwiecej) psiaków które już znalazły domy. Na początku były wklejane takie psy które są już w DS - te posty można usunąć spokojnie. Plus te z cytowanymi zdjęciami.

Posted

[quote name='leni356']Wiesz, ja myślę że na nowym zaraz będzie to samo..[/QUOTE]
W tym nowym raportuj śmiecace posty :diabloti: Łatwiej Ci będzie pilnować porządku na bieżąco, prosić o usunięcie itd. Tutaj to syzyfowa praca...

Posted

Wątek szorstkowłosych w potrzebie jakoś jest troszke zapomniany. Psiaki są tylko wklejane i tyle.
I właściwie nikt się nimi nie interesuje. Mało osób tam zagląda.
A czy one mają jakiś swój dt ? Im to też potrzebne. Nie zapominajmy o nich !

Posted

[quote name='zerduszko']W tym nowym raportuj śmiecace posty :diabloti: Łatwiej Ci będzie pilnować porządku na bieżąco, prosić o usunięcie itd. Tutaj to syzyfowa praca...[/QUOTE]

Wolę odgruzować ten wątek. I tak mam przejrzeć psiaki które nie są jeszcze na pierwszej, więc i tak muszę przelecieć wszystkie strony

Posted

[quote name='Dogo07']Wątek szorstkowłosych w potrzebie jakoś jest troszke zapomniany. Psiaki są tylko wklejane i tyle.
I właściwie nikt się nimi nie interesuje. Mało osób tam zagląda.
A czy one mają jakiś swój dt ? Im to też potrzebne. Nie zapominajmy o nich ![/QUOTE]

Trzeba by szczotkom też zrobić wspólne allegro - to naprawdę super rzecz, dzwoni i pisze dużo ludzi..

Posted

Zresztą podział kudłatych to też umowna rzecz, dla mnie kudłate to wszystkie psiaki w typie PONa briarda, zarośnięte sznaucerowate terierowate , niskopodłogowe kudełki. A np. pieski długowłose to nie zawsze są kudłate, bo kudłate to takie bardziej puchate.

Posted

[quote name='Dogo07']Mnie się wydaje że jak ktoś chce dać dt to idzie tu na wątek a o kudłatych
szczotkach to niewiele osób wie i pamięta.[/QUOTE]

Nie do końca tak. Po pierwsze wątek szorstkowłosych jest od niedawna - musi się rozwinąć. Po drugie - wątek o kudłaczach jest promowany, nie liczę ilości pw które wysłałam z zaproszeniami do różnych osób, ale też w postaci banerków - popatrz ile osób ma w podpisie banerek kudłaczy, a ile szorstkowłosy, więc jak ma być znany? Trzeba siąść i rozpromować tamten wątek.
Z dt też nie jest tak że sami się zgłaszają, to tak jak z wpływami do skarpet - reklamuję skarpetę wszędzie gdzie się da, tak samo dt, rozpytuję wszędzie i każdego o wolny dt, opowiadam ludziom którzy adoptowali kudłacze, żeby nas wspierali, każdemu kogo znam i sądzę że robi tak wiele osób. Ludzie nie będą tak sobie pamiętać o jakimś wątku - trzeba im przypominać i sam wątek ożywiać. No i jedna osoba sobie na pewno nie poradzi. Trzeba pomóc

a często dt bezpłatne zgłaszają się na konkretnego psiaka, często zrobienie własnego wątku psiakowi pomaga, jak Bakusi - ona jest szorstkowłosa..

Posted

Allegro Gucia kończy się dzisiaj, ma 6 obserwatorów. [B]emdziolek [/B]czy on nadal szuka DS? w razie czego będę przekierowywać

Limba ma już 2 obserwatorów na allegro

Posted

A czy technicznie nie można podzielić tego wątku na dwa ? Żeby jeden został z tzrema pierwszymi stronami i żeby tam można było dalje psiaki wklejać, a drugi to cała reszta i tutaj już by się wklajało nowe i dyskutowało itp.

Posted

Dostalam dzisiaj takiego maila:
"Treść wiadomości:
dlaczego tak panstwo obczerniaja ludzi ktorzy hoduja psy, tak samo o nie ktorych schroniskach mozna powiedziec co robia z psami, ze nie ktore psy lepiej bylo by poprostu w humanitarny sposob uspic takich chorych , bez lap, nie widomych itp jak panstwo oglaszaja.
a pozatym taki pseudohodowca moze tez napiusac cos o schronisku ze tak na prawde to nie jest wcale pies za 1 zl, ze schroniska, opisuja sie ze nie maja pieniedzyj jedzenia itp na zwierzeta ale wcale nie sa chetni przyjac karme dla psow bo wola dostac gotowke "

No to sobie dalam upust odpowiadajac na brednie...

Ja jestem zdania aby 3 pierwsze strony przeniesc na nowy watek i tam aktualizowac nowe psiaki. Przy czym robilaby to tylko jedna osoba i nikt by nie mogl tam pisac oprocz osoby prowadzacej watek. Tylko tak mozna zapanowac nad tym wszystkim. I wydaje mi sie ze tak byloby najprzejrzysciej.
Mozna tez nowy watek podzielic na wojewodztwa aby szybciej cos znalezc.

Posted

[quote name='czarnula']A tak maja spaniele i o tym myslalam zobaczcie:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/121612-Spanielki-szukajAE-ce-nowych-domkA-w-ProszAE-nie-pisaAE-w-tym-wAE-tku[/URL][/QUOTE]

No to tak może być - poddaję się, tylko mi zajmie tonę czasu przeniesienie 3 pierwszych stron na nowy wątek - trzeba czekać :)

Posted

Pozostaje jeszcze jedna kwestia - jak w tym gąszczu na wątku odnaleźć psiaki których nie ma na pierwszej stronie w spisie oraz uzupełnić info o pozostałych które nie mają? Odnośnie brakujących kudłaczy to i tak trzeba przewalić cały wątek który liczy już prawie 200 stron. Nawet jeśli kilka osób zgłosiło się do pomocy to i tak jest masa stron na jedną osobę :shake:
Kto jeszcze pomoże?