Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam wam suczkę, która nawet nie ma imienia.
Zwykła malizna jakich wiele na polskich wsiach. Przykuta na łańcuch urodziła szczeniaczki ( one już w DT ), karmiona chlebem i mlekiem. suczka jest młodziutka ma niecały rok, waży 6 kg, kości jej sterczą okropnie :placz:
Jest niesłychanie kochaną suczką, będzie wdzięczna do końca życia za podarowane serce. Po okazaniu odrobiny miłości przykleja się i zastyga bez ruchu aby tylko to się nie skończyło, żeby ktoś przez chwilę ją kochał :placz:
W chwili obecnej jest zabrana z tego okropnego miejsca, ale tam gdzie jest teraz nie może długo zostać, ponieważ nie ma możliwości aby poświęcić jej dużo uwagi, a to jest bardzo ważne, bo ona okropnie się boi, nigdy nie była w domu i jak się ją zostawi od razu samą w obcym miejscu to wpada w panikę...
Czy ktoś się nad nią zlituje? Czy to, że nie wygląda jak york, pudel czy inny mały modny rasowiec spowoduje, że nie zazna szczęścia??
Dowieziemy ją choćby na koniec Polski (teraz przebywa w Częstochowie).
DT PILNIE POTRZEBNY !!
Tak było..... w tym miejscu wychowała szczeniaki, nawet budy nie miała :(

a tak przylgnęła do mnie po 30-stu minutach

Posted

sunia jest juz na stronie fundacji, szukam dla niej DT, teraz ma bardzo awaryjny DT, wiemy juz ze zachowuje czystosć w domu, jest bardzo grzeczna, uległa, wystraszona. Lubi dzieci, nie ma w niej zadnej agresji - taka miła i kochana sunia :loveu:

Dostała leki na zatrzymanie laktacji, jest odrobaczona, i odpchlona, niedługo będzie sterylizowana.

Posted

Właśnie, to istotne jak ona sie zachowuje gdy zostaje sama w domu.

bardzo istotana sprawa: ZDJĘCIA.
łADNE, NA TRAWCE, CAŁA SYLWETKA I ZBLIZENIE ŁEBKA, SPOJRZENIE. w TO TRZEBA ZAINWESTOWAĆ DZIEWCZYNY. ZAZNACZAM WĄTEK, POMOGE JAK TYLKO BEDĘ MOGŁA.

Posted

florida_blue powiedziała mi, że tylko ten jeden raz suczka była w mieszkaniu zdenerwowana, bo to było nowe miejsce i suczka w ten dzień miała wiele nowych doznań .
Teraz jest już bardzo grzeczna i w domu i na spacerkach. Takie słoneczko kochane :loveu:
Zdjęcia na trawce będą oczywiście.

Posted

monitomi napisał(a):
florida_blue powiedziała mi, że tylko ten jeden raz suczka była w mieszkaniu zdenerwowana, bo to było nowe miejsce i suczka w ten dzień miała wiele nowych doznań .
Teraz jest już bardzo grzeczna i w domu i na spacerkach. Takie słoneczko kochane :loveu:
Zdjęcia na trawce będą oczywiście.

No to moze się w tym DT ułoży...

Posted

Agata69 napisał(a):
Właśnie, to istotne jak ona sie zachowuje gdy zostaje sama w domu.

bardzo istotana sprawa: ZDJĘCIA.
łADNE, NA TRAWCE, CAŁA SYLWETKA I ZBLIZENIE ŁEBKA, SPOJRZENIE. w TO TRZEBA ZAINWESTOWAĆ DZIEWCZYNY. ZAZNACZAM WĄTEK, POMOGE JAK TYLKO BEDĘ MOGŁA.

zdjecia beda jak tylko sciagne je - nie mam kabla od telefonu a zrobilam zdjecia aparatem bez karty i zapisaly sie w aparacie

Posted

wieści z bardzo tymczasowego DT - pierwszego dnia malizna (teraz juz Vena) zaszalała zostawiona sama. Wskoczyla wszędzie gdzie się dało, nawet kwiatki z parapetu pozrzucała.. :-o Wiec miałysmy powazne wątpliwosci czy bedzie sie nadawała do mieszkania... Ale okazało sie ze jest IDEALNA - jest w DT juz pare dni i jest bardzo bardzo grzeczna. Cichutka, zostawiona sama nie drapie w drzwi, jedynie popiskuje, ale nie wyje i nie szczeka, juz nigdzie nie wskakuje no i nie brudzi w domu, Nawet po kilku godzinach - zalatwia sie dopiero na spacerze.... Wszystko wskazuje na to, że nie bedzie nic gryzla...

Posted

Przeczytałam oba wątki. I tak się cieszę, że udało wam się wyrwać pieseczki od tej kobiety.
Vena jest cudna, te oczy smutne mam nadzieję niedługo rozbłysną juz na zawsze radością i mocno trzymam za to kciuki.

A w tym momencie poszukujecie dla niej domu tymczasowego???

Posted

Podniosę maliznę na pierwszą.
Czy ktoś potrafi robić allegro i może nam pomóc w ogłoszeniach dla suczki?
florida macie jakieś zdjęcia suczki na trawce czy w domu aby dodać do ogłoszeń??

Posted

florida jasne, że mogłabym zrobić zdjęcia. Zagadam z Kasią i jak będziemy miały chwilkę to podejdziemy na sesję i zrobimy takie same piękne zdjęcia jak kociakom u Safii :p