Jump to content
Dogomania

[Śląsk]Roko-5-mies. szczeniak przykuty do kaloryfera, MA DOM we Wrocławiu! :)

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betka']Wydaje mi się, że to bauceron (owczarek francuski) lub mix baucerona.
Może ogłosić go na stronie miłośników tej rasy?
Beauceron w potrzebie

Fajny piesek.

dzieki Beatko za pomysl....musimy probowac gdzie sie da Go oglaszac, zeby znalesc mu super domek....mialam w sumie troche telefonow ale nic sensownego tylko kojec i buda

Posted

[quote name='wiq']jak Naa machnie mu fajny tekst, to pójdzie w tydzień do nowego domu, jak Rotka :evil_lol:[/quote]
howgh:lol:
Nareszcie Rotka ma domek:multi::multi: Wiq takiego rotkopodobnego sobie wstawiłaś, że wydawało mi się to dalej Rota Cię męczy:evil_lol:

Posted

[FONT=Tahoma]Często myślimy o psie. Tak na już, szybko, teraz. Aby był posłuszny, grzeczny, idealny, jak Reksio w kreskówce. Najlepiej, żeby też nie szczekał, nie zostawiał sierści. I sam się wytresował.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Ale tak nie jest.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Urocza, maleńka, puszysta kuleczka rośnie szybciej niż jesteśmy zdolni to zauważyć. Zaczyna manifestować coraz wyraźniej swój charakter, potrzeby, dostosowuje się do warunków, jakie zostały mu stworzone. Egzystuje u naszego boku. A czas biegnie – praca, dom, zakupy, kino, telewizor. Nagle okazuje się, że bardzo niewiele zostało go dla psa..[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czy nie wstyd jest patrzeć na taką nieodpowiedzialność?[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czy nie rani ignorowanie czyjejś obecności?[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czyż nie okrutne jest przedmiotowe traktowanie psa?[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Przecież zwierzęta mają uczucia, reagują emocjonalnie. Kochają.[/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=6]Roko wiele cierpiał, to pewne.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Zaledwie [SIZE=5]5 miesięcy życia, wszystko przed nim, tak wiele już stracił. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Oddany przez właścicieli jako niepotrzebny balast. Bo przeszkadzał.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Co więcej, dom, który posiadał, nie był normalnym domem. Właściciele alkoholicy, których Roko coraz bardziej irytował. Utrudniał organizowanie pijackich spotkań, więc przywiązywano go do kaloryfera.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dlaczego? Jakim prawem?[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Przecież Roko to wesoły, energiczny szczeniak. Z radością wita człowieka, chętnie angażuje się do zabawy. Pięknie bawi się z innymi psami, nikt nie zauważył u niego śladów agresji.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Oddany, bo łaknął uwagi człowieka.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Oddany, bo wzięty przez niewłaściwych ludzi.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Oddany, bo utrudniał libacje.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Oddany, bo kochał.[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Mimo tego, nie stracił wiary w człowieka, nadal merda ogonem na jego widok.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Będzie doskonałym psem do towarzystwa, wiernym towarzyszem zabaw, podróży czy wędrówek.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Chętnie nauczy się Twoich komend, położy się w nogach, a w zimowy wieczór wsłuchasz się w miarowy oddech swojego prawdziwego przyjaciela.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Roko, weź pod uwagę konieczność wizyty przedadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Skontaktuj się z osobą odpowiedzialną za tego przepięknego psa: (namiary).[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

Posted

do mnie niestety nikt....

wiq to wrzuc potem linki do ogloszen w pierwszy post zeby bylo wiadomo gdzie jest;) kurde mnie sie marzy, zeby Go ktos wzial na tymczas, tydzien i ten pies jest ulozony a tak bede sie bala Go dawac bo On skacze jak gupol i zero w nim oglady...wczoraj byla Wiosna z klikierem i przysmakami i w 5 minut nie skakal i sie nauczyl siadac, ale dzis tak mnie znowu zbrudzil i obskakal, ze maskara, bo ja zadnego przysmaku ani nic....

Posted

ma już gumtree warszawskie i śląskie (choć chcą mi usunąć dziady, bo nie można tak :evil_lol:)
robię ale.gratkę, ma cafeanimal...

kto da więcej? :evil_lol: