Lu_Gosiak Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 wiq napisał(a):czy coś się kluje?.. :cool3: niestety:shake::shake: taki fajowy pies i zycie przesrane - najpierw 5 miesiecy u alkoholikow przywiazany do kaloryfera, teraz mala klatka... Quote
wiq Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 zmienię tytuł może, to ktoś się zjawi.. Quote
wiq Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 podrzucę, zanim porobię trochę ogłoszeń.. Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 porob ...mioech znajdzie super dom bez kojca Quote
betka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Wydaje mi się, że to bauceron (owczarek francuski) lub mix baucerona. Może ogłosić go na stronie miłośników tej rasy? Beauceron w potrzebie Fajny piesek. Quote
Lu_Gosiak Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='betka']Wydaje mi się, że to bauceron (owczarek francuski) lub mix baucerona. Może ogłosić go na stronie miłośników tej rasy? Beauceron w potrzebie Fajny piesek. dzieki Beatko za pomysl....musimy probowac gdzie sie da Go oglaszac, zeby znalesc mu super domek....mialam w sumie troche telefonow ale nic sensownego tylko kojec i buda Quote
betka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Mam nadzieję, że znawcy bauceronów bęą się o niego bić ;) Quote
wiq Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 to kundel najczystszej wody, od beaucerona dzielą go lata świetlne, ale ogłosić zawsze można :evil_lol: Quote
anett Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 kundel czy nie ale charakter SUPER - pojętny, grzeczny, zapatrzony w człowieka - wyrośnięty szczeniak BARDZO potrzebuje domu !!!!! Quote
wiq Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 jak Naa machnie mu fajny tekst, to pójdzie w tydzień do nowego domu, jak Rotka :evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 wiq napiszesz do Niej???? On tak sie meczy w tym kojcu małym....kurcze trzeba zmasowany atak ogloszeniowy zrobic Quote
anett Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='wiq']jak Naa machnie mu fajny tekst, to pójdzie w tydzień do nowego domu, jak Rotka :evil_lol:[/quote] howgh:lol: Nareszcie Rotka ma domek:multi::multi: Wiq takiego rotkopodobnego sobie wstawiłaś, że wydawało mi się to dalej Rota Cię męczy:evil_lol: Quote
wiq Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Teraz mnie tylko Fiona męczy :evil_lol: Choć na początku nie chciałam mieć nic wspólnego z jej sprawą ;) Quote
NaamahsChild Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [FONT=Tahoma]Często myślimy o psie. Tak na już, szybko, teraz. Aby był posłuszny, grzeczny, idealny, jak Reksio w kreskówce. Najlepiej, żeby też nie szczekał, nie zostawiał sierści. I sam się wytresował.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Ale tak nie jest.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Urocza, maleńka, puszysta kuleczka rośnie szybciej niż jesteśmy zdolni to zauważyć. Zaczyna manifestować coraz wyraźniej swój charakter, potrzeby, dostosowuje się do warunków, jakie zostały mu stworzone. Egzystuje u naszego boku. A czas biegnie – praca, dom, zakupy, kino, telewizor. Nagle okazuje się, że bardzo niewiele zostało go dla psa..[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Czy nie wstyd jest patrzeć na taką nieodpowiedzialność?[/FONT] [FONT=Tahoma]Czy nie rani ignorowanie czyjejś obecności?[/FONT] [FONT=Tahoma]Czyż nie okrutne jest przedmiotowe traktowanie psa?[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Przecież zwierzęta mają uczucia, reagują emocjonalnie. Kochają.[/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=6]Roko wiele cierpiał, to pewne.[/FONT] [FONT=Tahoma]Zaledwie [SIZE=5]5 miesięcy życia, wszystko przed nim, tak wiele już stracił. [/FONT] [FONT=Tahoma]Oddany przez właścicieli jako niepotrzebny balast. Bo przeszkadzał.[/FONT] [FONT=Tahoma]Co więcej, dom, który posiadał, nie był normalnym domem. Właściciele alkoholicy, których Roko coraz bardziej irytował. Utrudniał organizowanie pijackich spotkań, więc przywiązywano go do kaloryfera.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Dlaczego? Jakim prawem?[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Przecież Roko to wesoły, energiczny szczeniak. Z radością wita człowieka, chętnie angażuje się do zabawy. Pięknie bawi się z innymi psami, nikt nie zauważył u niego śladów agresji.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Oddany, bo łaknął uwagi człowieka.[/FONT] [FONT=Tahoma]Oddany, bo wzięty przez niewłaściwych ludzi.[/FONT] [FONT=Tahoma]Oddany, bo utrudniał libacje.[/FONT] [FONT=Tahoma]Oddany, bo kochał.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Mimo tego, nie stracił wiary w człowieka, nadal merda ogonem na jego widok. [/FONT] [FONT=Tahoma]Będzie doskonałym psem do towarzystwa, wiernym towarzyszem zabaw, podróży czy wędrówek.[/FONT] [FONT=Tahoma]Chętnie nauczy się Twoich komend, położy się w nogach, a w zimowy wieczór wsłuchasz się w miarowy oddech swojego prawdziwego przyjaciela.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Roko, weź pod uwagę konieczność wizyty przedadopcyjnej oraz podpisania umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT=Tahoma]Skontaktuj się z osobą odpowiedzialną za tego przepięknego psa: (namiary).[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] Quote
NaamahsChild Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 No, a teraz Roko, szuraj do nowego domu:diabloti: Quote
wiq Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 dzięki Naa ;) teraz Gosia będzie mogła poogłaszać swego oblubieńca :P Quote
Lu_Gosiak Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 dzieki Naaa super:multi::multi: az sie wzruszylam...teraz musze meczyc kogos o allegro przed chwilka dalam go na cafeanimal ale z moimi wypoconymi 2 zdaniami;):evil_lol: Roko - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Quote
wiq Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 ja mu zrobię gumtree, gratkę i coś jeszcze, co zawsze robię.. :evil_lol: Gosiak, nie dzwonił nikt o Julkę? Quote
Lu_Gosiak Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 do mnie niestety nikt.... wiq to wrzuc potem linki do ogloszen w pierwszy post zeby bylo wiadomo gdzie jest;) kurde mnie sie marzy, zeby Go ktos wzial na tymczas, tydzien i ten pies jest ulozony a tak bede sie bala Go dawac bo On skacze jak gupol i zero w nim oglady...wczoraj byla Wiosna z klikierem i przysmakami i w 5 minut nie skakal i sie nauczyl siadac, ale dzis tak mnie znowu zbrudzil i obskakal, ze maskara, bo ja zadnego przysmaku ani nic.... Quote
wiq Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 ma już gumtree warszawskie i śląskie (choć chcą mi usunąć dziady, bo nie można tak :evil_lol:) robię ale.gratkę, ma cafeanimal... kto da więcej? :evil_lol: Quote
Lu_Gosiak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 czy Ktos moze mu zrobic allegro????????/ zaplace Quote
Lu_Gosiak Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Roko ma szanse na Dt u Wiosny:cool3: przejdzie szybkie szkolenie, oduczenie skakania i do domku......potrzebne deklaracje narazie: Rodzice Maciusia - 10zł Quote
Lu_Gosiak Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 wiq napisał(a):przeklejam w pierwszy dzieki;);) Quote
Recommended Posts