Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']znam osoby co nie mają i chorują gorzej :P[/QUOTE]

straszysz mnie ? :eviltong:

[quote name='marta.k9080']ja też kilka razy,myślałam że mi łeb wysadzi[/QUOTE]

ból ucha porównują do bólu zęba :roll:

[quote name='magdabroy']To musisz zapytać lekarza ;)

Słodziuśny :loveu:[/QUOTE]

takkkkkk , kup se takiego :eviltong:

Posted

[quote name='unikatowydiament']witamy się:)[/QUOTE]

hejka ;)

Angi po co jedziesz do babci ?? :eviltong:

dzisiaj z moim katarem jest jeszcze gorzej :roll: trochę się zaniepokoiłam bo tak pracuje sobie i ciagle mi jakieś takie pierze latało i mnie wqulwialo w końcu mówie do kolegi " Artur weź mi to coś bo mnie za chwile coś trafi , lata mi tu jakieś pieruństwo " a on mówi " spoko to tylko pyłki " :eek2: i mnie olśniło że inny kolega cały czas nadawał że niedługo bedzie babie lato , on tak mówi na pyłki Topoli :roll: Angi powiedz mi że w taką pogodę nic nie pyli :modla:i że ja nie mogę byc uczulona i na topolę :modla:plisssss :modla::modla: nawet takiej myśli do siebie nie dopuszczam , kupiłam sobie theraflu zatoki i tym będę sie leczyła !!!!

Posted

Cytuję: [I]W[/I][I]rzesień jest w dalszym ciągu okresem pylenia różnych roślin. Przypomnijmy, że od połowy lutego do maja pylą drzewa liściaste. Od końca maja do połowy lipca narażeni jesteśmy na pyłki traw. [B]W sierpniu i we wrześniu dominują pyłki chwastów oraz późnych traw. Do „chwastów" należy np. bardzo uczulająca bylica, a także babka, pokrzywa i szczaw[/B]. W tym czasie spotykamy się też z zarodnikami pleśni, które również są częstym alergenem. Należałoby zatem za pomocą skórnych testów punktowych sprawdzić u alergologa, co tak naprawdę jest przyczyną naszych dolegliwości.[/I]

Z tego co pamiętam, to masz uczulenie na bylicę, więc wszystko jasne ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Cytuję: [I]W[/I][I]rzesień jest w dalszym ciągu okresem pylenia różnych roślin. Przypomnijmy, że od połowy lutego do maja pylą drzewa liściaste. Od końca maja do połowy lipca narażeni jesteśmy na pyłki traw. [B]W sierpniu i we wrześniu dominują pyłki chwastów oraz późnych traw. Do „chwastów" należy np. bardzo uczulająca bylica, a także babka, pokrzywa i szczaw[/B]. W tym czasie spotykamy się też z zarodnikami pleśni, które również są częstym alergenem. Należałoby zatem za pomocą skórnych testów punktowych sprawdzić u alergologa, co tak naprawdę jest przyczyną naszych dolegliwości.[/I]

Z tego co pamiętam, to masz uczulenie na bylicę, więc wszystko jasne ;)[/QUOTE]

Myślisz tak jak ja Magda ;) , nie pierwszy raz zresztą , weszłam na kalendarz pyleń a tam i wyskoczyło że pyłek bylicy pyli bardzo mocno w tym momencie :mdleje:a ja myślałam że juz nie pyli , zreszta taka pogoda , i odstawiłam leki :splat:od razu poleciałam wzięłam tabletkę , mam nadzieje ze szybko zadziała , wzięłam ją jakieś 2 h temu , a juz sie czuje lepiej , co prawda katar jaki miałam taki mam ale nie czuje sie tak słabo i dziwnie :lol: quwa zostały mi 2 tabletki , najwyzej dalej będe jechałą na rupafinie , jest słabszy ale coś tam pewnie pomoże , najwyżej wezme 2 tabletki a nie jedną ;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']o matko. :( współczuję Wam alergii :([/QUOTE]

[quote name='marta.k9080']o rany,Aga biedna jesteś:shake:[/QUOTE]

dziekuje dziewczyny :calus:

ja się tylko cały czas zastanawiam jak ja mogłam się w tak "późnym" wieku nabawić aż tak silnej alergii :placz:

no ale coż , ja mam zawsze fajne przeboje ;)