Guest wolfheart Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='dOgLoV'] ale kiedy ja w okresie alergii mam wiecznie zatkany nos wiec sobie chce jakoś pomóc a nie moja wina ze krople na alergię wrecz mi pogarszają sytuację bardziej niż pomagają :roll:[/QUOTE] i weź tu bądź mądra... :roll: Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='marta.k9080']i weź tu bądź mądra... :roll:[/QUOTE] dokładnie :roll: oszaleć idzie :roll: w przyszłym roku ide na odczulanie , pierd....e najwyzej wpadne w zapaśc i bedą mnie reanimować , dosyc mam nieprzespanych nocy i wiecznie czerwonych oczu jak bym ryczała a do tego pełno w koło mnie chusteczek i w pracy sie mecze bo nie mam czasu sie nawet wysmarkac :placz: a gdzie tu połowa września :placz: Quote
agaciaaa Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='dOgLoV']ale kiedy ja w okresie alergii mam wiecznie zatkany nos wiec sobie chce jakoś pomóc a nie moja wina ze krople na alergię wrecz mi pogarszają sytuację bardziej niż pomagają :roll:[/QUOTE] Ja to rozumiem, bo też nie potrafię funkcjonować z zatkanym nosem :roll: ale musisz z tym coś zrobić. Zapisałaś się do alergologa? Quote
Guest wolfheart Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 gdybym była alergikiem,też zdecydowałabym się na odczulanie:shake: Quote
angineuuka Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 żeby się odczulać, to nie można miec kontaktu z alergenem[?] Tak mi moje alergolog gadała. U mnie równałoby się to z oddaniem zwierząt. :shake: Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='Angi']a gdzie tu zima..?[/QUOTE] ogólnie to ja mam ciągle zatkany nos , cały rok na okrągło :roll: ale da sie z tym funkcjonować a w alergię nie ma zmiłuj :roll: to cholerstwo bedzie pyliło do połowy września wiec jeszcze trochę zostało męczarni :roll: [quote name='agaciaaa']Ja to rozumiem, bo też nie potrafię funkcjonować z zatkanym nosem :roll: ale musisz z tym coś zrobić. Zapisałaś się do alergologa?[/QUOTE] nie zapisałam się , czekam aż mi Paulina ( Nerona i Qwendi wetka ) da mi namiary na inną lepszą , bo ta moja mnie chyba tylko naciąga na kase :roll: w środe idziemy ze zwierzakami do niej to ma mi dać te namiary o ile zdąży załatwić ;) [quote name='marta.k9080']gdybym była alergikiem,też zdecydowałabym się na odczulanie:shake:[/QUOTE] Ja juz byłam zdecydowana ale jak mi powiedziała że przy tak duzej alergi jest ryzyko zapaści i mam podpisać oświadczenie ze wyrażam zgodę na odczulanie to sie wycofałam .... Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='Angi']żeby się odczulać, to nie można miec kontaktu z alergenem[?] Tak mi moje alergolog gadała. U mnie równałoby się to z oddaniem zwierząt. :shake:[/QUOTE] dlatego odczulanie zaczynają w grudniu ;) Quote
agaciaaa Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Masz rację, idź do innego lekarza, skoro tamten tak słabo Ci pomaga. Może przyda się świeże spojrzenie na sprawę ;) Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='agaciaaa']Masz rację, idź do innego lekarza, skoro tamten tak słabo Ci pomaga. Może przyda się świeże spojrzenie na sprawę ;)[/QUOTE] dokładnie zwłaszcza ze byłam u niej przed pyleniem i powiedziałam ze chce żeby mi zapisała telfaxo180 żeby juz mieć jak zaczne mieć objawy a ona do mnie ze mi przepisze rupafin więc jej mówie że rupafin na mnie działa jak witamina C więc nie chce ich a telfaxo mi pomaga ( wtedy jeszcze pomagało :roll:) na co ona do mnie że da mi jednak rupafin moze mi w tym roku pomoże a jak nie to przyjde do niej to da mi recepte na to co chce , oczywiście bo wiedziała że na pewno mi nie pomogą a skasuje kolejne 80zł za wizytę :roll: Quote
agaciaaa Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 To jak widać, że chodzi jej tylko o kasę, to bez sensu znowu do niej iść :roll: Quote
angineuuka Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 też mam ciągle zatkany nos, więc wiem jak sie czujesz. :P Ja bym się jeszcze raz zgłosiła na badania, ale znowu u innej alergolog. :roll: Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='agaciaaa']To jak widać, że chodzi jej tylko o kasę, to bez sensu znowu do niej iść :roll:[/QUOTE] dokładnie , jak mi Paulina nie załatwi nikogo to pojade do kalisza do jakiegoś alergologa ;) [quote name='Angi']też mam ciągle zatkany nos, więc wiem jak sie czujesz. :P Ja bym się jeszcze raz zgłosiła na badania, ale znowu u innej alergolog. :roll:[/QUOTE] na pewno macie jakiś wybór lekarzy , ja bym na Twoim miejscu sie przeszła do innej ;) Quote
*Magda* Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='dOgLoV']co chwile :roll: miałam dawkę 0,05 mg dla dzieci wiec były słabsze :roll:[/QUOTE] Dla dzieci, czyli dla Ciebie :diabloti: Quote
łamAga Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='magdabroy']Dla dzieci, czyli dla Ciebie :diabloti:[/QUOTE] fakt :diabloti: Quote
łamAga Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='natija']heyka :lol:[/QUOTE] hejka ;) [quote name='Angi']siemanko. ;p[/QUOTE] hej ;) od wczoraj przegrywam walkę z alergią , niedługo mnie tu chyba nie zobaczycie .... Quote
angineuuka Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 *******isz. Ja już chyba doszłam, jak nazywały się te moje dzikie reakcje alergiczne. Ale nie wiem dokładniej czy to to... Quote
łamAga Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='Angi']*******isz. Ja już chyba doszłam, jak nazywały się te moje dzikie reakcje alergiczne. Ale nie wiem dokładniej czy to to...[/QUOTE] nie *******...e wczoraj w pracy miałam taki atak że myślałam że mnie wyniosą , katar miałam taki ze cały czas ciurkiem leciało mi z nosa , kichałam cały czas oczy myslalam ze mi spłoną zimno mi było a byłam mokrutka od potu , nic nie pomagało nawet krople , jak szłam do domu to mnie dogonił kierownik i sie pytał czy jutro do pracy przyjde bo nieciekawie wyglądam heh teraz jest o niebo lepiej , mam nadzieje ze dzisiaj nie bede miała powtórki z rozrywki , i przecież padało i wczoraj i dzisiaj , nie powinno tak pylić :roll: dzisiaj Sebek zadzwoni do wetki spytac o t namiary jak nie załatwiła bede musiała sie jutro zarejestrować do starej alergolog bo sama sobie nie poradze :shake: i od razu zapisze sie na odczulanie chociaz bym miała na to tysiaka wydać .... tzn ?? jak sie nazywają ?? Quote
angineuuka Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 a może po za pyłkami masz na coś jeszcze alergię? Zrób sobie może jeszcze raz testy, bo to nie możliwe... :shake: Quote
łamAga Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='Angi']a może po za pyłkami masz na coś jeszcze alergię? Zrób sobie może jeszcze raz testy, bo to nie możliwe... :shake:[/QUOTE] ona mi sama mowila ze nastepnym razem powtorzymy testy , w ogóle to byl by dziwny zbieg okolicznosci ze akurat mam takie mocne ataki w czasie pylenia bylicy , fakt faktem ja mam cały rok problem z zatkanym nosem ale zatkany nos a objawy alergii to dwie różne rzeczy :roll: ale nie napisałaś co tam u siebie znalazłaś :eviltong: Quote
Guest wolfheart Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 ojej współczuję Ci :shake: ja się męczyłam z zatokami jakiś czas i było mi ciężko,ale to co Ty masz przez alergię ,to hardcor :shake: Quote
angineuuka Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='dOgLoV']ona mi sama mowila ze nastepnym razem powtorzymy testy , w ogóle to byl by dziwny zbieg okolicznosci ze akurat mam takie mocne ataki w czasie pylenia bylicy , fakt faktem ja mam cały rok problem z zatkanym nosem ale zatkany nos a objawy alergii to dwie różne rzeczy :roll: ale nie napisałaś co tam u siebie znalazłaś :eviltong:[/QUOTE] ja szczerze to sama nie wiem już na co dokładniej mam alergię. Nos mam cały czas zatkany. A dziś w nocy myślałam, że królika wypierdzielę z pokoju... A to co kiedyś ci pisałam, że myślałam że zejdę to zwie się wstrząs anafilaktyczny. Kilka razy miałam takie akcje, ale raz tak porządnie.. Quote
łamAga Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='marta.k9080']ojej współczuję Ci :shake: ja się męczyłam z zatokami jakiś czas i było mi ciężko,ale to co Ty masz przez alergię ,to hardcor :shake:[/QUOTE] dziękuje ;) najgorsze to jest to że co roku jest gorzej , cały czas sie oszukuje ze mnie aleria nie dotyczy a co roku mecze sie bardziej :roll: [quote name='Angi']ja szczerze to sama nie wiem już na co dokładniej mam alergię. Nos mam cały czas zatkany. A dziś w nocy myślałam, że królika wypierdzielę z pokoju... A to co kiedyś ci pisałam, że myślałam że zejdę to zwie się wstrząs anafilaktyczny. Kilka razy miałam takie akcje, ale raz tak porządnie..[/QUOTE] moze to co mnie dzisiaj w nocy dopadło to tez był ten wstrząs :crazyeye: moze musiała bys sie wybrac z tym do lekarza ?? to jest groźne dla życia z tym nie ma przelewek zwłaszcza ze masz zwierzaki w domu :roll: Quote
Recommended Posts