Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE=makot'a;20621962]Baaaaardzo daaaaawno mnie tu nie było, a tu takie ciekawe tematy :D

Ja sama raczej nie jestem alergiczką - mój jedyny wróg to nikiel, po którym kiedyś drapałam się do krwi (guziki od spodni są niklowane :diabloti: ), ale o dziwo mi przeszło. Samo.

Ale dużo ciekawszym przypadkiem medycznym jest moja mama, która uczuliła się w wieku lat 40... uczuliła się na skrobię ziemniaczaną :razz:
Moja mama to 'harpagan', twarda babka, której na serio ból niestraszny. Nie do za*ebania jednym słowem.
Ale alergię na skrobię ma bardzo mocną - kiedyś była sytuacja, że moja mama zjadła obiad widelcem, który wcześniej leżał na innym talerzu OBOK ziemniaków. Nikt nim tych ziemniaków nie jadł, na oko to by czysty widelec, jak tuż po umyciu. Żadnych kawałków jedzenia, a tym bardziej ziemniaka. Moja mama w połowie posiłku zaczęła się zwijać z bólu... jakieś drobinki skrobii musiały zostać na widelcu :shake:

Czasem się śmiejemy z Bartkiem, przechodząc w sklepie obok półki wypełnionej po brzegi kilogramowymi paczkami skrobii ziemniaczanej, że dla mojej mamy to istna apokalipsa :lol:

A przypadłość męcząca - moja mama nie jada już nic, co może zawierać skrobię. Zadnych sosów z nieznanych źródeł, żadnych potraw, które mogły być zagęszczane skrobią itp.... kilka lat temu jak lecieliśmy na święta do rodziny, to moja mama w samolocie przez 9h NIC nie jadła, bo akurat każdy posiłek jaki przynosili mógł potencjalnie zawierać skrobię :roll:[/QUOTE]

A no bo na alergię można zapaść w każdym wieku a wyleczyć z niej już się raczej nie da .... ja jestem alergikiem od 3-4 lat dopiero i to od razu też w tak dużym stopniu , więc , nie znasz dnia ani godziny hehe :lol: ale Twojej mamie to współczuję , w zasadzie większości rzeczy jeść nie może :shake:

zapraszamy częsciej unikniesz nadrabiania :diabloti:

[quote name='M&S']Dzień dobry :)

bardzo wam współczuję tych alergicznych przypadłości.[/QUOTE]

hejka ;)

dzięki wielkie ;)

[quote name='magdabroy']Dzień doberek :)

A u mnie świeci słoneczko :eviltong:[/QUOTE]

hejka ;)

u nas słoneczka brak :roll:

[quote name='Angi']u mnie pada deszcz :p[/QUOTE]

ojjjj to już gorzej :roll:

[quote name='M&S']U nas przez chwilę świeciło...[/QUOTE]

u nas za dużo chmur ....

i tylko 2 stopnie w plusie :roll:

Własnie siłuję się z Qwendi emocjonalnie , od jakiejś pół godziny może troszkę dłużej chce iść na dwór a ja jej nie każe bo robi hałas , drze sie nie potrzebnie na wszystko co sie rusza , juz 4 razy wstawała i demolowała drzwi :angryy: ale będę twarda , wyjdzie dopiero wtedy jak ja jej na to pozwolę :diabloti:

Posted

[quote name='M&S']O mateńko, biedna malutka...ale Ty okropna jesteś:eviltong:[/QUOTE]

Dla niej trzeba być okrutnym :diabloti: muszę jej w końcu wpoić w głowę że to ja jestem nad nią nie odwrotnie ;)

a tak poza tym to ....

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/261550_613584578667792_1464901954_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Angi']nareszcie :evil_lol:[/QUOTE]

:diabloti:

teraz ide umyć schody więc łaskawie raczę ją wypuścić , chyba ze walnęła focha i się wypnie hehe

Posted

[url]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/261550_613584578667792_1464901954_n.jpg[/url] dobre :D

[url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01367_zps9ad792b5.jpg[/url] i ją ten śnieg nie rusz?

Kto wygrał walkę wyjścia na dwór, Ty czy Qwenducha?

Guest wolfheart
Posted

hello:lol:
stado słoni by nie zeżarło tyle śniegu co u nas naj*bało

Posted

[quote name='marta.k9080']hello:lol:
stado słoni by nie zeżarło tyle śniegu co u nas naj*bało[/QUOTE]

Ja myślałam, że słonie są roślinożerne, a nie śniegożerne :eviltong:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Ja myślałam, że słonie są roślinożerne, a nie śniegożerne :eviltong:[/QUOTE]

napić się tym śniegiem też mogą:eviltong:byle zniknął

Posted

[quote name='M&S']dobre:lol:[/QUOTE]

:diabloti:

[quote name='magdabroy'][URL]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/261550_613584578667792_1464901954_n.jpg[/URL] dobre :D

[URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01367_zps9ad792b5.jpg[/URL] i ją ten śnieg nie rusz?

Kto wygrał walkę wyjścia na dwór, Ty czy Qwenducha?[/QUOTE]

Qwendi nic nie ruszy :shake:

[quote name='marta.k9080']hello:lol:
stado słoni by nie zeżarło tyle śniegu co u nas naj*bało[/QUOTE]

[quote name='magdabroy']Ja myślałam, że słonie są roślinożerne, a nie śniegożerne :eviltong:[/QUOTE]

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:dobre jesteście :diabloti:

Posted

[quote name='Aleksandra95'][URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01367_zps9ad792b5.jpg[/URL]
jak czeeeeeeeeerwono :p[/QUOTE]

za długi czas naświetlania trzeba było użyć ;)

mówicie że was zasypało ?? :roll:

[video=youtube_share;H-026TP2ric]http://youtu.be/H-026TP2ric[/video]

Posted

[quote name='dOgLoV']Taaaaaaaa , nie ma co :roll:

w weekend ma byc skromne -20 , co tam :roll:[/QUOTE]

nieźle........ :/

nam przełożyli ten trening z powodu pogody co mnie nie cieszy wcale

Posted

[quote name='Aleksandra95']nieźle........ :/

nam przełożyli ten trening z powodu pogody co mnie nie cieszy wcale[/QUOTE]

ale może jak już sie odbedzie to bedzie cieplutko , lepsze to niz ta paskudna pogoda jaka mamy teraz :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']ale może jak już sie odbedzie to bedzie cieplutko , lepsze to niz ta paskudna pogoda jaka mamy teraz :roll:[/QUOTE]

Dla mnie fajnie, jak będzie ciepło. Mam na myśli Dore,która jak będzie ciepło tym bardziej biegać nie będzie chciała.:(

Guest wolfheart
Posted

-20'C ??? tragedia jakaś,to nie jest już normalne....:placz:

Posted

[quote name='Aleksandra95']Dla mnie fajnie, jak będzie ciepło. Mam na myśli Dore,która jak będzie ciepło tym bardziej biegać nie będzie chciała.:([/QUOTE]

nie sądze zeby aż tak mocno sie ociepliło :shake:

[quote name='marta.k9080']-20'C ??? tragedia jakaś,to nie jest już normalne....:placz:[/QUOTE]

toż to wiosenna anomalia :roll:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']toż to wiosenna anomalia :roll:[/QUOTE]

a najgorsze ,ze jesteśmy wobec tego bezsilni

Posted

[quote name='marta.k9080']a najgorsze ,ze jesteśmy wobec tego bezsilni[/QUOTE]

dokładnie :roll: w dzień chlapa bo na termometrze +4 a w nocy szklanka na drogach bo jest -4 :roll:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']dokładnie :roll: w dzień chlapa bo na termometrze +4 a w nocy szklanka na drogach bo jest -4 :roll:[/QUOTE]

rzygać mi się już chce od tego,zabić się można w parku,śnieg zbił się w twardą ,śliską skorupę :shake:
humor też mam wisielczy,zamulenie totalne ,a w lesie tylko kląć można łażąc w tych zaspach po łydki