Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='dOgLoV']sama sie boję , pisali coś że jest dużo owadów i pająki mają rewelacyjne warunki na przetrwanie brrrr nie za bardzo wierze w informacje zamieszczone w necie ale troszke sie boje tej inwazji :shake:[/QUOTE] masakra.. ja normlanie mam siatki w oknach żeby nie właziły jak w lato jest otwarte i raz na miesiąc dom od piwnicy po 1 pietro spryskiwany takim czymś żeby ginęły pajęczaki i owady.. ale do szkoły jakoś trzbe będzie docierać no i z psem na spacery a ja niedaleko lasu mieszkam brrr.. Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Takie malutkie pajączki to nie robią na mnie wrażenia, ale już takie włochate, grube, duże.... Mam nadzieję, że jednak ta pająkowa "plaga" nie nadejdzie. Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 na mnie robi każdy nawet tak zwnay kosarz brrr Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Ada_Mirra']masakra.. ja normlanie mam siatki w oknach żeby nie właziły jak w lato jest otwarte i raz na miesiąc dom od piwnicy po 1 pietro spryskiwany takim czymś żeby ginęły pajęczaki i owady.. ale do szkoły jakoś trzbe będzie docierać no i z psem na spacery a ja niedaleko lasu mieszkam brrr..[/QUOTE] To widzę że nie tylko ja sie tak panicznie pająków boję :roll: tez bym musiała taki preparat kupic nawet nie wiedziałam że cos takiego istnieje ;) od kiedy wstawilam zdjecia tych pajakow to caly czas czuje jak by cos po mnie łaziło :roll: a jak oglądałam film " arachnofobia" to za kazdym razem w jednym momencie filmu ( jak pająk wyskakiwał z rury ) dostawałam palpitacji serca :roll: Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='phase']Takie malutkie pajączki to nie robią na mnie wrażenia, ale już takie włochate, grube, duże.... Mam nadzieję, że jednak ta pająkowa "plaga" nie nadejdzie.[/QUOTE] ja sie boję każdego i tez mam nadzieje ze nic takiego nie nadejdzie :roll: [quote name='Ada_Mirra']na mnie robi każdy nawet tak zwnay kosarz brrr[/QUOTE] na mnie też :roll: Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='dOgLoV']To widzę że nie tylko ja sie tak panicznie pająków boję :roll: tez bym musiała taki preparat kupic nawet nie wiedziałam że cos takiego istnieje ;) od kiedy wstawilam zdjecia tych pajakow to caly czas czuje jak by cos po mnie łaziło :roll: a jak oglądałam film " arachnofobia" to za kazdym razem w jednym momencie filmu ( jak pająk wyskakiwał z rury ) dostawałam palpitacji serca :roll:[/QUOTE] nie nie tylko Ty :) czekaj zerkne jak ten preparat sie nazywa :D dlatego ja staram sie nie goladac takich filmow ;P no jedynie harry potter nie robi na mnie wrazenia ;) Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Ada_Mirra']nie nie tylko Ty :) czekaj zerkne jak ten preparat sie nazywa :D dlatego ja staram sie nie goladac takich filmow ;P no jedynie harry potter nie robi na mnie wrazenia ;)[/QUOTE] ooo fajnie bede miała mniejszy problem w szukaniu ;) w harrym te pająki są sztuczne a w arachnofobi to prawdziwe zywe pająki bleeeee Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 substral spray w czerwonym opakowaniu :) z pajakiem narysowanym xD Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 znalazłam :multi: [IMG]http://image.ceneo.pl/data/products/12186932/i-substral-substral-pajaki-i-inne-owady-kroczace-750ml-spray.jpg[/IMG] wielkie dzięki :multi: a gdzie to coś się kupuje ?? musze to kupić koniecznie ! Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 dokładnie to! :D polecam się w takich sprawach hihi ;) ja kupiłam w leroy lub castoramie ;) Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Ada_Mirra']dokładnie to! :D polecam się w takich sprawach hihi ;) ja kupiłam w leroy lub castoramie ;)[/QUOTE] dobrze wiedzieć do kogo sie udac w sprawie pająkow hehe musze spojrzec w Obi bo niestety ani liroya ani castoramy nie mamy u siebie dopiero jest w kaliszu i bym przeplacila jak bym miala 25 km jechac po butelke tego czegoś hehe Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='dOgLoV']dobrze wiedzieć do kogo sie udac w sprawie pająkow hehe musze spojrzec w Obi bo niestety ani liroya ani castoramy nie mamy u siebie dopiero jest w kaliszu i bym przeplacila jak bym miala 25 km jechac po butelke tego czegoś hehe[/QUOTE] hahah :D no w obi pewnie tez bedzie ;) ja obi mam w centrum mojego miasta ale go nie lubie i z rodzicami jezdze do castoramy w sosnowcu xD takie tam nadrabianie drogi ;) Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Ada_Mirra']hahah :D no w obi pewnie tez bedzie ;) ja obi mam w centrum mojego miasta ale go nie lubie i z rodzicami jezdze do castoramy w sosnowcu xD takie tam nadrabianie drogi ;)[/QUOTE] My czasami do leroya albo castoramy jedziemy ale jak mamy jakieś wieksze zakupy do zrobienia bo po jedną rzecz nam sie nie opłaca a obi mamy w galerii do ktorej z buta mamy jakies 15 min drogi wiec nawet sie nie opłaca samochodu odpalać i nawet codziennie mozemy tam sobie isc połazić ;) Ja to w ogóle mam taka obsesje na punkcie pajaków że kiedys w pracy słuchaliśmy radia eska Ostrów czyli z naszego miasta i mowili że w galerii Ostrovia jest plaga pajaków , wiec ja przestałam tam w ogóle chodzić a póżniej sie okazało że oni organizowali takie wystawy i na srodku galerii ustawiali takie sztuczne rozne pająki :roflt:i nazwali to inwazja pajaków , pozniej była inwazja dinozaurów i mnie olśniło że to jakies pokazy tylko :mdleje: Quote
Ada_Mirra Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ja do obi z buta mam 30 min ;) tez niedaleko CH Pogoria :) hahah no to musiało być zabawnie :P :roflt: u nas kiedys na stordu bylo akwarium morskie ale zalazlo glonami, potem były kameleony a potem zrezygnowali xD Quote
Ty$ka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Dzień dobry gaduły :) Ja jakoś pająków się nie boję, a moim marzeniem jest tarantula :loveu: Na pająki dobry jest kwas cytrynowy oraz w miejscach wyjściowych (drzwi okna) warto poukładać (jakoś ozdobnie nawet, np. w koszyczku) szyszki i kasztany, gdyż pająki nienawidzą ich zapachu i omijają takie miejsca szerokim łukiem ;) Quote
DomixX Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 O kurcze, to ja też muszę to kupić, bo pająki są ochydnee :mad: Quote
Ty$ka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='DomixX']O kurcze, to ja też muszę to kupić, bo pająki są ochydnee :mad:[/QUOTE] Ohydnie cudowne :loveu: :lol: Quote
*Magda* Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='kalyna']hmm a czemu Magda ma problem z zlotem? małe dzieciaszki też jeżdżą :lol: więc nie tylko urlop brać i śmigać...[/QUOTE] Tu nie o Theosia chodzi :shake: Ja już nie pracuję, więc kasy też będziemy mieć mniej. Na tą chwilę nie wiem czy mnie poprostu stać na takie rzeczy ;) A poza tym, od 5 lat nie byliśmy na wakacjach (nie liczę wyjazdów do PL do rodziny) i chcę w następne lato pojechać wkońcu na wakacje :) Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Ada_Mirra']ja do obi z buta mam 30 min ;) tez niedaleko CH Pogoria :) hahah no to musiało być zabawnie :P :roflt: u nas kiedys na stordu bylo akwarium morskie ale zalazlo glonami, potem były kameleony a potem zrezygnowali xD[/QUOTE] akwaria morskie są piekne ale bardzo duzy jest koszt utrzymania takiego cuda ;) [quote name='Ty$ka']Dzień dobry gaduły :) Ja jakoś pająków się nie boję, a moim marzeniem jest tarantula :loveu: Na pająki dobry jest kwas cytrynowy oraz w miejscach wyjściowych (drzwi okna) warto poukładać (jakoś ozdobnie nawet, np. w koszyczku) szyszki i kasztany, gdyż pająki nienawidzą ich zapachu i omijają takie miejsca szerokim łukiem ;)[/QUOTE] mój brat chciał kiedys pajaka ale na szczescie mój tata sie panicznie ich boi i mama bratu nie pozwoliła , zawsze mówiła ze jak chce miec tate na sumieniu to ma sobie kupic i brat rezygnował :evil_lol: [quote name='DomixX']O kurcze, to ja też muszę to kupić, bo pająki są ochydnee :mad:[/QUOTE] :fadein: [quote name='Ty$ka']Ohydnie cudowne :loveu: :lol:[/QUOTE] bleeeee :shake: [quote name='magdabroy']Tu nie o Theosia chodzi :shake: Ja już nie pracuję, więc kasy też będziemy mieć mniej. Na tą chwilę nie wiem czy mnie poprostu stać na takie rzeczy ;) A poza tym, od 5 lat nie byliśmy na wakacjach (nie liczę wyjazdów do PL do rodziny) i chcę w następne lato pojechać wkońcu na wakacje :)[/QUOTE] ehhh te pieniądze , my mam nadzieje ze rok tez sie gdzies na wakacje wybierzemy bo w tym roku nie bylismy nigdzie :roll: Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 dOgLoV wybacz jeżeli pomyliłam wątki, ale przypomniało mi się, że gdzieś na jakimś foto blogu czytałam, że suczce koleżanki urodziły się szczeniaki? To Twojej koleżance czy nie? Bo to było dość dawno i już chyba sklerozę mam, gdzie to czytałam. :roll: Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 tzn u mnie pisałam o amstafach w typie jednej kolezance zostala tylko suczka a tej drugiej nawet nie wiem a dlaczego pytasz ?;) Quote
phase Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 A no bo chciałam zapytać jak tam się chowają szczylki, ale widzę, że tylko już sunia została. Ją będą oddawać czy zostawiają sobie może? :cool3: A w sumie tak tylko pytam, bo i no mi się o tym przypomniało. :evil_lol: Quote
łamAga Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='phase']A no bo chciałam zapytać jak tam się chowają szczylki, ale widzę, że tylko już sunia została. Ją będą oddawać czy zostawiają sobie może? :cool3: A w sumie tak tylko pytam, bo i no mi się o tym przypomniało. :evil_lol:[/QUOTE] chcieli by ja oddac ale nie maja komu , suczek nikt nie bierze :roll:chyba ze juz sie pozbyli a nie wiem bo na l4 jestem a to koleżanka z pracy jest ;) Quote
kalyna Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='magdabroy']Tu nie o Theosia chodzi :shake: Ja już nie pracuję, więc kasy też będziemy mieć mniej. Na tą chwilę nie wiem czy mnie poprostu stać na takie rzeczy ;) A poza tym, od 5 lat nie byliśmy na wakacjach (nie liczę wyjazdów do PL do rodziny) i chcę w następne lato pojechać wkońcu na wakacje :)[/QUOTE] no rozumiem.. kasa to jest problemem wielu :( ale właściwie to zlot jest od czwartku a ja tam będę od poniedziałku w ramach wakacji :multi: no i ogólnie sporo osób tak właśnie planuje urlop, aby po byc nad morzem przed luz po zlocie. Aga, jakie Wy macie obrzydliwe pająki :shake: jakieś terrarium zakładacie czy co? o wiele lepsze są fotki Nerona i Qwendy :loveu: Quote
Izabela124. Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08157.jpg[/url] ta fotka świetna :D Quote
Recommended Posts