kalyna Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Ada_Mirra']dogadają się :) moja znajoma do 4 spanieli wzieła swetera ktore sa wiekszo od przeciętnych ONków i żyją ;)[/QUOTE] dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie... tylko dzięki temu, że Ciapek to jest mały paker, a nie chucherko, to z winy Sonii przez 3 lata, byłam z nim u weta tylko 2 razy.. uwierzcie, że gdyby faktycznie bardziej przypominał np. bliźniaki od Mileny (od Atosa) czy itp to byłbym z nim o wiele częściej z powodu drobnych uszkodzeń... Poza tym Gandzi jest u nas już ponad 3 miesiące a Sonia jakoś tej delikatności się nie nauczyła.. tzn. ma głupawkę czy jej odwali i kładzie się na wtedy jeszcze drobnego szczeniaka.. leciałam pędem i ściągałam ją z niego, bo w pewnym momencie zabawa się kończyła, a nie chciałam aby Gandolinie przez moje nieupilnowanie coś się stało... kurczę.. to tylko ja tak przepadłam z owczarami? Justysiek bierz użytka :loveu: :loveu: no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu: Quote
justysiek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='kalyna']dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie... tylko dzięki temu, że Ciapek to jest mały paker, a nie chucherko, to z winy Sonii przez 3 lata, byłam z nim u weta tylko 2 razy.. uwierzcie, że gdyby faktycznie bardziej przypominał np. bliźniaki od Mileny (od Atosa) czy itp to byłbym z nim o wiele częściej z powodu drobnych uszkodzeń... Poza tym Gandzi jest u nas już ponad 3 miesiące a Sonia jakoś tej delikatności się nie nauczyła.. tzn. ma głupawkę czy jej odwali i kładzie się na wtedy jeszcze drobnego szczeniaka.. leciałam pędem i ściągałam ją z niego, bo w pewnym momencie zabawa się kończyła, a nie chciałam aby Gandolinie przez moje nieupilnowanie coś się stało... kurczę.. to tylko ja tak przepadłam z owczarami? Justysiek bierz użytka :loveu: :loveu: no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu:[/QUOTE] myślę i może i wezmę:evil_lol: widziałam teraz u znajomego hodowcy, przepiękną suczkę, normalnie miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: cudoooooooooooo:multi: no na ringach może i nie, choć są piękne użytki. ale ta współpraca z człowiekiem:loveu: Quote
Ada_Mirra Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 a zrobić takiego dobremu użytkowi tylko prawa hodowlane a potem rozmnażać (jako reproduktor lub hodowla) dobre użytki z super charakterem - a wyglad hm.. mi by wtedy wystawczyly prawa hodowlane jak bym coś chciała a tak to charakter :loveu: Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='DomixX'] Dogadają się, ja mam amstaffa i jamnika i jest okey ;)[/QUOTE] ale chyba ciężko jest im sie razem pobawić , po przepychać :evil_lol: [quote name='justysiek']jak tu nagadane:mad::evil_lol: ja nie wiem jaka rasa by pasowała do donka... myślałam o użytku, bo tak świetnie pracują z człowiekiem.[/QUOTE] z uzytkiem to ja bym chyba wymiękła :eviltong: [quote name='Izabela124.'][URL]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/URL] jaki słodziak, w ogóle wszystkie szczeniaczki są urocze :loveu: gorzej jak urosną :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='phase']Ale żeście się ciotki rozgadały. :eviltong:[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Doberek, doberek :)[/QUOTE] hejka ;) [quote name='Ty$ka']Witamy się. Ja tam jestem wierna jednej rasie i nie wyobrażam sobie mieć innego psa. Tylko haszczaki mi się podobają z charakteru i wyglądu. Pewnie dla urozmaicenia będę mieć adopcyjniaki ze schrona, bo też uwielbiam kundle różnego typu (tfu! typu jak najbardziej pierwotnego, żadnych długowłosych czy szorstkowłosych psów :P). Mnie do ONka pasuje BOS, nie wiem czemu, może dlatego, że to bliski jego krewniak :)[/QUOTE] To ja już od haszczaka wolała bym malamuta :loveu: a owczarek szwajcarski troszke za duży :evil_lol: [quote name='kalyna']dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie... tylko dzięki temu, że Ciapek to jest mały paker, a nie chucherko, to z winy Sonii przez 3 lata, byłam z nim u weta tylko 2 razy.. uwierzcie, że gdyby faktycznie bardziej przypominał np. bliźniaki od Mileny (od Atosa) czy itp to byłbym z nim o wiele częściej z powodu drobnych uszkodzeń... Poza tym Gandzi jest u nas już ponad 3 miesiące a Sonia jakoś tej delikatności się nie nauczyła.. tzn. ma głupawkę czy jej odwali i kładzie się na wtedy jeszcze drobnego szczeniaka.. leciałam pędem i ściągałam ją z niego, bo w pewnym momencie zabawa się kończyła, a nie chciałam aby Gandolinie przez moje nieupilnowanie coś się stało... kurczę.. to tylko ja tak przepadłam z owczarami? Justysiek bierz użytka :loveu: :loveu: no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu:[/QUOTE] Sonia moze z racji tego ze jest kobieta jest delikatniejsza bo Neron ma zero delikatnosci w sobie :shake: [quote name='justysiek']myślę i może i wezmę:evil_lol: widziałam teraz u znajomego hodowcy, przepiękną suczkę, normalnie miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: cudoooooooooooo:multi: no na ringach może i nie, choć są piękne użytki. ale ta współpraca z człowiekiem:loveu:[/QUOTE] ale ile czasu musisz poświecic takiemu użytkowi :huh: Quote
Ty$ka Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']To ja już od haszczaka wolała bym malamuta :loveu: a owczarek szwajcarski troszke za duży :evil_lol:[/QUOTE] Ja malmany lubię, ale nie żeby aż tak, by je mieć - po prostu nie ten charakter ;) BOSy są duże? :) Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Ty$ka']Ja malmany lubię, ale nie żeby aż tak, by je mieć - po prostu nie ten charakter ;) BOSy są duże? :)[/QUOTE] no taki zblizony do Nerona ;) a ja bym cos mniejszego chciała jak Border albo Scotia właśnie :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']no taki zblizony do Nerona ;) a ja bym cos mniejszego chciała jak Border albo Scotia właśnie :loveu:[/QUOTE] aa... chyba że :) Wiesz... nic nie stoi na przeszkodzie 8) Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Ty$ka']aa... chyba że :) Wiesz... nic nie stoi na przeszkodzie 8)[/QUOTE] stoi stoi , mamy juz za duzo zwierzat :roll: dwa psy i dwa koty to juz taki max :roll: Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 oto jaki Neron jest usłuchany jak słyszy gdzieś w pobliżu innego psa :roll: [video=youtube;uYdBXuCtDeA]http://www.youtube.com/watch?v=uYdBXuCtDeA&feature=youtu.be[/video] Quote
Ty$ka Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Neron jak Neron, ale Marysia jest rozczulająca :loveu: Te dawanie paluszka i przytulasy są prześwietne :loveu: E tam, co opowiadasz - u nas bywało i 10 zwierząt w domu, a nawet więcej :) Teraz tylko nasze stado liczy 4 osobników :D Quote
justysiek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 no w sumie masz racje z tym użytkiem... ja jeszcze nie zdecydowałam, choć różnie to może być, może Cezar nie da żeby mieć 2 psa, pożyjemy, zobaczymy. Marysia jest kochana:loveu: Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Ty$ka']Neron jak Neron, ale Marysia jest rozczulająca :loveu: Te dawanie paluszka i przytulasy są prześwietne :loveu: E tam, co opowiadasz - u nas bywało i 10 zwierząt w domu, a nawet więcej :) Teraz tylko nasze stado liczy 4 osobników :D[/QUOTE] hehe ona mu wtykała do pyska paluszki a on wypluwał bo ich nie lubi :evil_lol: tylko że później jest problem jak chcemy gdzies wyjsc a nie mamy kogo ze zwierzyńcem zostawić :roll: Quote
phase Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 O matko jaka ona jest słodzkaaaaa. :loveu: Ale Neron widać jaki rozkojarzony; ale on duży. :) Quote
*Magda* Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']tylko że później jest problem jak chcemy gdzies wyjsc a nie mamy kogo ze zwierzyńcem zostawić :roll:[/QUOTE] Przeprowadz się koło mnie, to będziesz miała gdzie zostawić ;) Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='phase']O matko jaka ona jest słodzkaaaaa. :loveu: Ale Neron widać jaki rozkojarzony; ale on duży. :)[/QUOTE] mówiłam ze mam konia a nie psa :evil_lol: [quote name='magdabroy']Przeprowadz się koło mnie, to będziesz miała gdzie zostawić ;)[/QUOTE] chętnie , bo Qwendy nie mozna zostawic samej w domu :shake: Quote
*Magda* Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']mówiłam ze mam konia a nie psa :evil_lol: chętnie , bo Qwendy nie mozna zostawic samej w domu :shake:[/QUOTE] Żyrafę, a nie konia :eviltong: A czemu? Quote
łamAga Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='magdabroy']Żyrafę, a nie konia :eviltong: A czemu?[/QUOTE] A no pomyliłam się :evil_lol: jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake: Quote
phase Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV'] jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake:[/QUOTE] Wow... No to pięknie... Gdyby Neron zobaczył co o nim się pisze, to by się załamał. :diabloti: Quote
kalyna Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='dOgLoV']jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake:[/QUOTE] no a on do małych nie należy to już widzę jaką demolkę potrafi zrobić :roll: to zamykacie ją jak z domu wychodzicie do pracy? Quote
łamAga Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 [quote name='phase']Wow... No to pięknie... Gdyby Neron zobaczył co o nim się pisze, to by się załamał. :diabloti:[/QUOTE] Eee nie załamał by sie myslal by ze zyrafa to cos pieknego :loveu: zreszta przyzwyczajony jest do takich nazw , kiedys wyszłam z nim zza zakretu na jakąś parke , mieli moze po 35 lat a ten koles podskoczył i powiedział z oczami wielkosci arbuza " qulwa ale koń " :evil_lol: [quote name='kalyna']no a on do małych nie należy to już widzę jaką demolkę potrafi zrobić :roll: to zamykacie ją jak z domu wychodzicie do pracy?[/QUOTE] nie nie , z domu by nic wtedy nie zostało :shake: wtedy zostaje z tesciową ;) [quote name='Aleks89']Zrobić porządny kojec i po problemie.[/QUOTE] to tgez nie jest rozwiazanie bo bedzie próbowała przegryżć kraty i połamie sobie zeby :shake: w klatce juz próbowała ale na szczescie w pore zauwazylismy ;) [quote name='magdabroy']Dzień dobry Pani Agnieszko :p[/QUOTE] Dzien dobry Pani Magdo :cool3: [quote name='justysiek']czas wstawać:painting::hand::evil_lol:[/QUOTE] oj ciezko cos mi było dzisiaj wstac , jeszcze bym pospała :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [QUOTE][COLOR=#000000]oj ciezko cos mi było dzisiaj wstac , jeszcze bym pospała [/COLOR]:evil_lol: [/QUOTE] śpiochu:evil_lol::loveu: Quote
phase Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='dOgLoV'] zreszta przyzwyczajony jest do takich nazw , kiedys wyszłam z nim zza zakretu na jakąś parke , mieli moze po 35 lat a ten koles podskoczył i powiedział z oczami wielkosci arbuza " qulwa ale koń " :evil_lol:[/QUOTE] :roflt: [quote name='dOgLoV']oj ciezko cos mi było dzisiaj wstac , jeszcze bym pospała :evil_lol:[/QUOTE] Ja też. :roll: A swoją drogą nawet nie wiedziałam, że jesteśmy imienniczkami. :grins: Quote
Recommended Posts