Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ada_Mirra']dogadają się :) moja znajoma do 4 spanieli wzieła swetera ktore sa wiekszo od przeciętnych ONków i żyją ;)[/QUOTE]

dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie...
tylko dzięki temu, że Ciapek to jest mały paker, a nie chucherko, to z winy Sonii przez 3 lata, byłam z nim u weta tylko 2 razy..
uwierzcie, że gdyby faktycznie bardziej przypominał np. bliźniaki od Mileny (od Atosa) czy itp to byłbym z nim o wiele częściej z powodu drobnych uszkodzeń...

Poza tym Gandzi jest u nas już ponad 3 miesiące a Sonia jakoś tej delikatności się nie nauczyła.. tzn. ma głupawkę czy jej odwali i kładzie się na wtedy jeszcze drobnego szczeniaka.. leciałam pędem i ściągałam ją z niego, bo w pewnym momencie zabawa się kończyła, a nie chciałam aby Gandolinie przez moje nieupilnowanie coś się stało...

kurczę.. to tylko ja tak przepadłam z owczarami?

Justysiek bierz użytka :loveu: :loveu:
no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='kalyna']dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie...
tylko dzięki temu, że Ciapek to jest mały paker, a nie chucherko, to z winy Sonii przez 3 lata, byłam z nim u weta tylko 2 razy..
uwierzcie, że gdyby faktycznie bardziej przypominał np. bliźniaki od Mileny (od Atosa) czy itp to byłbym z nim o wiele częściej z powodu drobnych uszkodzeń...

Poza tym Gandzi jest u nas już ponad 3 miesiące a Sonia jakoś tej delikatności się nie nauczyła.. tzn. ma głupawkę czy jej odwali i kładzie się na wtedy jeszcze drobnego szczeniaka.. leciałam pędem i ściągałam ją z niego, bo w pewnym momencie zabawa się kończyła, a nie chciałam aby Gandolinie przez moje nieupilnowanie coś się stało...

no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu:[/QUOTE]

myślę i może i wezmę:evil_lol: widziałam teraz u znajomego hodowcy, przepiękną suczkę, normalnie miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: cudoooooooooooo:multi:
no na ringach może i nie, choć są piękne użytki.
ale ta współpraca z człowiekiem:loveu:

Posted

a zrobić takiego dobremu użytkowi tylko prawa hodowlane a potem rozmnażać (jako reproduktor lub hodowla) dobre użytki z super charakterem - a wyglad hm.. mi by wtedy wystawczyly prawa hodowlane jak bym coś chciała a tak to charakter :loveu:

Posted

[quote name='DomixX']
Dogadają się, ja mam amstaffa i jamnika i jest okey ;)[/QUOTE]

ale chyba ciężko jest im sie razem pobawić , po przepychać :evil_lol:

[quote name='justysiek']jak tu nagadane:mad::evil_lol:
ja nie wiem jaka rasa by pasowała do donka... myślałam o użytku, bo tak świetnie pracują z człowiekiem.[/QUOTE]

z uzytkiem to ja bym chyba wymiękła :eviltong:

[quote name='Izabela124.'][URL]http://3.bp.blogspot.com/-EjSTea8hYkM/UBaK0RRrGRI/AAAAAAAABYE/ntPj1eHPya4/s640/P7299326.jpg[/URL] jaki słodziak, w ogóle wszystkie szczeniaczki są urocze :loveu: gorzej jak urosną :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='phase']Ale żeście się ciotki rozgadały. :eviltong:[/QUOTE]

[quote name='magdabroy']Doberek, doberek :)[/QUOTE]

hejka ;)

[quote name='Ty$ka']Witamy się.
Ja tam jestem wierna jednej rasie i nie wyobrażam sobie mieć innego psa. Tylko haszczaki mi się podobają z charakteru i wyglądu. Pewnie dla urozmaicenia będę mieć adopcyjniaki ze schrona, bo też uwielbiam kundle różnego typu (tfu! typu jak najbardziej pierwotnego, żadnych długowłosych czy szorstkowłosych psów :P). Mnie do ONka pasuje BOS, nie wiem czemu, może dlatego, że to bliski jego krewniak :)[/QUOTE]

To ja już od haszczaka wolała bym malamuta :loveu: a owczarek szwajcarski troszke za duży :evil_lol:

[quote name='kalyna']dogadać o się na pewno dogadają, tylko potem zależy czy będą drobne wypadki przy zabawie...

no ale z nim raczej na ringach nie poszalejesz.... za to w sportach, to już tak :loveu: :loveu:[/QUOTE]

Sonia moze z racji tego ze jest kobieta jest delikatniejsza bo Neron ma zero delikatnosci w sobie :shake:

[quote name='justysiek']myślę i może i wezmę:evil_lol: widziałam teraz u znajomego hodowcy, przepiękną suczkę, normalnie miłość od pierwszego wejrzenia:loveu: cudoooooooooooo:multi:
no na ringach może i nie, choć są piękne użytki.
ale ta współpraca z człowiekiem:loveu:[/QUOTE]

ale ile czasu musisz poświecic takiemu użytkowi :huh:

Posted

[quote name='dOgLoV']To ja już od haszczaka wolała bym malamuta :loveu: a owczarek szwajcarski troszke za duży :evil_lol:[/QUOTE]
Ja malmany lubię, ale nie żeby aż tak, by je mieć - po prostu nie ten charakter ;) BOSy są duże? :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Ja malmany lubię, ale nie żeby aż tak, by je mieć - po prostu nie ten charakter ;) BOSy są duże? :)[/QUOTE]

no taki zblizony do Nerona ;) a ja bym cos mniejszego chciała jak Border albo Scotia właśnie :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']no taki zblizony do Nerona ;) a ja bym cos mniejszego chciała jak Border albo Scotia właśnie :loveu:[/QUOTE]
aa... chyba że :) Wiesz... nic nie stoi na przeszkodzie 8)

Posted

[quote name='Ty$ka']aa... chyba że :) Wiesz... nic nie stoi na przeszkodzie 8)[/QUOTE]

stoi stoi , mamy juz za duzo zwierzat :roll: dwa psy i dwa koty to juz taki max :roll:

Posted

oto jaki Neron jest usłuchany jak słyszy gdzieś w pobliżu innego psa :roll:

[video=youtube;uYdBXuCtDeA]http://www.youtube.com/watch?v=uYdBXuCtDeA&feature=youtu.be[/video]

Posted

Neron jak Neron, ale Marysia jest rozczulająca :loveu: Te dawanie paluszka i przytulasy są prześwietne :loveu:

E tam, co opowiadasz - u nas bywało i 10 zwierząt w domu, a nawet więcej :) Teraz tylko nasze stado liczy 4 osobników :D

Posted

no w sumie masz racje z tym użytkiem... ja jeszcze nie zdecydowałam, choć różnie to może być, może Cezar nie da żeby mieć 2 psa, pożyjemy, zobaczymy.
Marysia jest kochana:loveu:

Posted

[quote name='Ty$ka']Neron jak Neron, ale Marysia jest rozczulająca :loveu: Te dawanie paluszka i przytulasy są prześwietne :loveu:

E tam, co opowiadasz - u nas bywało i 10 zwierząt w domu, a nawet więcej :) Teraz tylko nasze stado liczy 4 osobników :D[/QUOTE]

hehe ona mu wtykała do pyska paluszki a on wypluwał bo ich nie lubi :evil_lol:

tylko że później jest problem jak chcemy gdzies wyjsc a nie mamy kogo ze zwierzyńcem zostawić :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']tylko że później jest problem jak chcemy gdzies wyjsc a nie mamy kogo ze zwierzyńcem zostawić :roll:[/QUOTE]

Przeprowadz się koło mnie, to będziesz miała gdzie zostawić ;)

Posted

[quote name='phase']O matko jaka ona jest słodzkaaaaa. :loveu:
Ale Neron widać jaki rozkojarzony; ale on duży. :)[/QUOTE]

mówiłam ze mam konia a nie psa :evil_lol:

[quote name='magdabroy']Przeprowadz się koło mnie, to będziesz miała gdzie zostawić ;)[/QUOTE]

chętnie , bo Qwendy nie mozna zostawic samej w domu :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']mówiłam ze mam konia a nie psa :evil_lol:

chętnie , bo Qwendy nie mozna zostawic samej w domu :shake:[/QUOTE]

Żyrafę, a nie konia :eviltong:

A czemu?

Posted

[quote name='magdabroy']Żyrafę, a nie konia :eviltong:

A czemu?[/QUOTE]

A no pomyliłam się :evil_lol:

jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']
jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake:[/QUOTE]
Wow... No to pięknie...

Gdyby Neron zobaczył co o nim się pisze, to by się załamał. :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']jak widzi ze jest sama to zaczyna się ślinić i wpada w szał , wtedy niszczy wszystko co ma na swojej drodze :shake:[/QUOTE]

no a on do małych nie należy to już widzę jaką demolkę potrafi zrobić :roll:
to zamykacie ją jak z domu wychodzicie do pracy?

Posted

[quote name='phase']Wow... No to pięknie...

Gdyby Neron zobaczył co o nim się pisze, to by się załamał. :diabloti:[/QUOTE]

Eee nie załamał by sie myslal by ze zyrafa to cos pieknego :loveu:

zreszta przyzwyczajony jest do takich nazw , kiedys wyszłam z nim zza zakretu na jakąś parke , mieli moze po 35 lat a ten koles podskoczył i powiedział z oczami wielkosci arbuza " qulwa ale koń " :evil_lol:

[quote name='kalyna']no a on do małych nie należy to już widzę jaką demolkę potrafi zrobić :roll:
to zamykacie ją jak z domu wychodzicie do pracy?[/QUOTE]

nie nie , z domu by nic wtedy nie zostało :shake: wtedy zostaje z tesciową ;)

[quote name='Aleks89']Zrobić porządny kojec i po problemie.[/QUOTE]

to tgez nie jest rozwiazanie bo bedzie próbowała przegryżć kraty i połamie sobie zeby :shake: w klatce juz próbowała ale na szczescie w pore zauwazylismy ;)

[quote name='magdabroy']Dzień dobry Pani Agnieszko :p[/QUOTE]

Dzien dobry Pani Magdo :cool3:

[quote name='justysiek']czas wstawać:painting::hand::evil_lol:[/QUOTE]

oj ciezko cos mi było dzisiaj wstac , jeszcze bym pospała :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']
zreszta przyzwyczajony jest do takich nazw , kiedys wyszłam z nim zza zakretu na jakąś parke , mieli moze po 35 lat a ten koles podskoczył i powiedział z oczami wielkosci arbuza " qulwa ale koń " :evil_lol:[/QUOTE]
:roflt:

[quote name='dOgLoV']oj ciezko cos mi było dzisiaj wstac , jeszcze bym pospała :evil_lol:[/QUOTE]
Ja też. :roll:
A swoją drogą nawet nie wiedziałam, że jesteśmy imienniczkami. :grins: