Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NIestety, życie pisze różne scenariusze.
Mój rówieśnik zginął rok temu, tuż przed maturą. Poszedł na wakacjach do pracy na czarno, bo chciał zarobić na własny samochód. A że był taki pomocny, to zgodził się raz użyć wózka widłowego. Był to raz za dużo. Przewrócił się, ciężkie skrzynie spadły na jego klatkę piersiową, która gruchnęła... trafił do szpitala, ale dwa dni później zmarł. Miał niecałe 18lat, plany, był bardzo, bardzo mądrym człowiekiem, chciał składac papiery na medycynę. Do tego bardzo koleżeński i naprawdę z powołaniem. I co? I go już nie ma... Był jedynakiem, rodzice nie doczekają się sprawiediliwości, bo pracodawca się wyparł że niby kazał mu użyć wózka widłowego... to jest straszne. :(

Posted

Hejka Ola ;)

Ano takie to życie niesprawiedliwe jest :/

Bylismy dzisiaj w Poznaniu oglądac to punto , w sumie dwa , i oba kicha więc w sumie pojechalismy do Poznania kupić w biedronce rurki waniliowe :D :P ale wracając wstąpiliśmy w kotlinie do komisu i zainteresowało mnie polo , ładne , zadbane i za 2600 to nie tak zle , chyba jutro Sebek po niego pojedzie ze szwagrem bo muszą dokładnie sprawdzić jak wygląda podwozie bo tylko tego nie widzieli , lało i było błoto wiec nie było jak wleźć pod samochód ;)

Posted

Szkoda , ze się z autem nie udało. Nawet pytałam Kamila czy jego wuja nie ma na sprzedaż jakiegoś auta dla Ciebie , ale mówił , że nie (za to sam napalil się na 5letnie clio w kombi od niego :/ ) ... z komisu bym się bała wziąć auto. Za dużo się nasluchalam i za dużo programów naogladalam :p 

Posted
1 minutę temu, Ania :) napisał:

Szkoda , ze się z autem nie udało. Nawet pytałam Kamila czy jego wuja nie ma na sprzedaż jakiegoś auta dla Ciebie , ale mówił , że nie (za to sam napalil się na 5letnie clio w kombi od niego :/ ) ... z komisu bym się bała wziąć auto. Za dużo się nasluchalam i za dużo programów naogladalam :p 

Dzieki za chęć pomocy :*

5letnie to pewnie kwota zawrotna ;)

Ale to taki "komis" bo to koleś sprowadza auta i ma je na podwórku , wiesz takie "wiejskie " komisy ;)

Posted
4 minuty temu, dOgLoV napisał:

Dzieki za chęć pomocy :*

5letnie to pewnie kwota zawrotna ;)

Ale to taki "komis" bo to koleś sprowadza auta i ma je na podwórku , wiesz takie "wiejskie " komisy ;)

7tysięcy plus rejestracja plus szyba z boku do wymiany i jakieś rysy na masce i zderzaku. I chce scenica sprzedać :/ a ja mu cały czas tluke żeby się zastanowił bo teraz ma auto w gazie a clio to diesel (wcześniej mówił że nigdy już diesla:/) a on dojeżdża do pracy 40km :/ 

A no chyba , ze tak , ale niech dokładnie obejrzą auto :p Kamila wuja właśnie auta z Francji sprowadza i w sumie zawsze od niego jakieś mamy  :p 

Posted

Ania, teraz każdy może cofnąć licznik itp. Do tego nie potrzeba komisu :P

Aga, a macie tester lakieru? To dobra sprawa, bo żeby nie było tak, że auto jest z dwóch poskładane :/

Posted

7tysięcy plus rejestracja plus szyba z boku do wymiany i jakieś rysy na masce i zderzaku. I chce scenica sprzedać :/ a ja mu cały czas tluke żeby się zastanowił bo teraz ma auto w gazie a clio to diesel (wcześniej mówił że nigdy już diesla:/) a on dojeżdża do pracy 40km :/ 

A no chyba , ze tak , ale niech dokładnie obejrzą auto :p Kamila wuja właśnie auta z Francji sprowadza i w sumie zawsze od niego jakieś mamy  :p 

Chyba bym też go namawiała żeby nie robił takiej zamiany :/ no ale ja sie facet upiera to nie ma mocnych :/ jak do pracy ma tyle mi to jego portfel na dieslu na pewno to odczuje :/

No to super macie bo wujek na pewno Wam lipy nie wciśnie , Sebek dlatego bierze mojego szwagra bo On sie zna na autach a Sebek w ogóle ;)

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Aga, a macie tester lakieru? To dobra sprawa, bo żeby nie było tak, że auto jest z dwóch poskładane :/

Mi nie chodzi o cofniecie licznika , bo to wiem że każdy głupi zrobi :p bardziej mi właśnie chodzi o to żeby auto nie było składane z kilku ... 

Kurde wiem że kamil jakiś czas temu miał taki tester lakieru ale nie wiem czy to nie jego brata było :/ 

Posted
3 minuty temu, *Magda* napisał:

Nawet na allegro oglaszają cofanie licznika :P

Nie mamy ;( no ale z drugiej strony czego chcieć od auta w tej cenie , nie mogę oczekiwac cudów a to polo wygląda ok , wszystko jeszcze jutro dokładnie obejrzą ;)

Posted
4 minuty temu, Ania :) napisał:

Mi nie chodzi o cofniecie licznika , bo to wiem że każdy głupi zrobi :p bardziej mi właśnie chodzi o to żeby auto nie było składane z kilku ... 

Kurde wiem że kamil jakiś czas temu miał taki tester lakieru ale nie wiem czy to nie jego brata było :/ 

Mój szwagier jakoś na "pukanie" sprawdza lakier cokolwiek to znaczy hehehehe

1 minutę temu, Angi napisał:

Byleby sie nie rozpadlo ahaha

No oby :P na nastepne mnie juz nie bedzie stać :P

Posted
2 minuty temu, dOgLoV napisał:

Nie mamy ;( no ale z drugiej strony czego chcieć od auta w tej cenie , nie mogę oczekiwac cudów a to polo wygląda ok , wszystko jeszcze jutro dokładnie obejrzą ;)

Aga, głównie chodzi o to, że może być np. kolejna warstwa lakieru, bo była rysa, mała stłuczka itp. I taki tester to pokaże, ale nie ma tragedii.  Ale jak już będzie szpachla (a bez testeru tego nie sprawdzicie), to już świadczy o poważnych naprawach blacharskich :/

Nie macie od kogo pożyczyć?

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Aga, głównie chodzi o to, że może być np. kolejna warstwa lakieru, bo była rysa, mała stłuczka itp. I taki tester to pokaże, ale nie ma tragedii.  Ale jak już będzie szpachla (a bez testeru tego nie sprawdzicie), to już świadczy o poważnych naprawach blacharskich :/

Nie macie od kogo pożyczyć?

Hmmm nie mam pojęcia czy ktoś ze znajomych ma coś takiego <bezradna>

Teraz, Ania :) napisał:

Zaraz zapytam Kamila czy to maczyoddal bratu.

oki ;)

Posted

Ania dziekujemy za propozycję :* ale Sebek pojedzie wczesniej , wiecie to jest zauto za 2600 wiec raczej na pewno było coś w nim tam robione , w takiej cenie trzeba sie niestety liczyć z tym że samochód w idealnym stanie nie będzie ;) ważne żebym do pracy dojechała i żeby na głowe nie padało ;)

Posted

No tak myślałam , ze będzie jechał wcześniej.. Ale gdyby kiedyś potrzebował to daj znać :) 

Bede pamietac ;)

Dzisiaj cos Sebek ze szwagrem mówili o takim mierniku ale nie slyszałam za dobrze bo ja w aucie zasypiam wiec byłam pół przytomna :D

Posted
2 minuty temu, dOgLoV napisał:

Bede pamietac ;)

Dzisiaj cos Sebek ze szwagrem mówili o takim mierniku ale nie slyszałam za dobrze bo ja w aucie zasypiam wiec byłam pół przytomna :D

Żebyś jako kierowca nie zasypiała :) :P

Posted

Zobaczysz tak się rozbujasz ze wszędzie będziesz chciała jeździć :p

Dzisiaj tak lało że się nie odważyłam :D do mamy i po szwagra jechałam ale do Poznania i z powrotem jechał Sebek ;)