Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawdzałam na szybko w słowniku języka polskiego, forma "otrzeźwieć" występuje :P

Ja nie twierdzę, że nie występuje :P

Bardziej chodziło mi o to, że po imprezie to "wytrzeźwieć" jest bardziej poprawną formą ;)

Posted

Madziu staram się ale mam takie zaległosci w domu że głowa mała , do tego popołudniówki mam teraz więc lipa z czasem , w przyszłym tygodniu bede na pewno dużo na dogo ;)

A psy nie wiem gdzie sie tak załatwiły , już jest lepiej ale była masakra , całe noce nie przespane , Neron kaszlał jak człowiek normalnie , a dusił sie przy tym niesamowicie , sa cały czas na lekach , codziennie jeżdzą do weta , Qwendi już przesżło a Neron jeszcze troche pokaszluje , nie wiedziałam że psy też miewają kaszel

No i Hej wszystkim ;)

Posted

No to ja mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i w następnym tygodniu więcej z nami poklikasz ;)

Odpukać, to moja Tora nie chorowała i oby tak zostało ;) Jedynie, za szczeniaka troszkę posikiwała przez sen, ale sama żurawina pomogła :)

Tak więc zdrówka dla zwierzyńca :)

Posted

Tak będę miała na pewno wiecej czasu na klikanie ;) Dziękuje :* a teraz zmywam sie do pracy .... niestety w sobote tez ide .... na popołudniu ehhhh miłego dzionka laski ;)

Posted

Mało tego , kierownik wczoraj dzwonił i powiedział że sobota i niedziela pracująca , jak uj mnie w niedziele w pracy zobaczy , niedzile mam dla rodziny ! i dopóki nie będe pracowała w systemie czterobrygadowym ( a przez 3 lata jeszcze mi to nie grozi ) w niedziele mnie w pracy nie zobaczy !

No i hejka wszystkim ;)

Posted

Angi nie pójde .... ale propozycje miała ;)

Ania zastanów się i to porządnie , mają nam wprowadzić czterobrygadówke w całym zakładzie , każdy weekend bedzie pracujący ehhhh mnie to póki co nie obejmie na szczescie ;)

No i hejka wszystkim ;)

Posted

Ja właśnie nie chce iść na czterobrygadowke i bałam się ze tak tam jest/będzie dlatego jeszcze tam nie skladalam papierów tak samo jak do com40.
Na razie składam wszędzie gdzie się da byle nie tam choć obie firmy daja co chwilę mnóstwo ogłoszeń...

No i hej i miłej niedzieli ;)

Posted

Ania u nas w Ostrowie ciężko o fajną pracę :/

Magda czterobrygadówka to system wygladajacy tak : masz 4 dniówki 1 dzien wolny , 4 popołudniówki 1 dzień wolny , 4 nocki 2 dni wolne , i tak w kółko , niby lipa bo praktycznie weekend wypada Ci w srodku tygodnia ale patrząc na to że My w normalnym systemie niby 5 dniowym pracujemy i soboty i niedziele mając 6 nocek powinniśmy się cieszyć że chcą wprowadzić czterobrygadówkę .

Dzisiaj już mam dosyć , dobrze że jutro wolne , a od poniedziałku już pracuje na Radłowskiej , 2km dalej niż dotychczas ehhhh a tu mrozy idą ;)

Posted

Ja już nie wiem co robić. Może zaryzykuję .. ile można w domu siedzieć a też nie jest powiedziane że się odezwa do mnie. W końcu Ty wytrzymujesz tam, to czemu ja mam nie dac rady :p

Posted

Mój szwagier ma czterobrygadówkę, tylko w trochę innej postaci: 2 dni ranka, 2 dni popołudniówka, 2 dni nocka, 3 dni wolnego. Pracuje w tej samej firmie ponad 18 lat i sobie chwali :)

Nie no rade dać byś dała na 100% ale w tej firmie masz zero życia prywatnego :/

Wiesz Aga, tam gdzie pracowałam jak zaszłam w ciążę z Theosiem, były 3 zmiany. Niby fajnie, bo soboty były dla chętnych. Niedziele były wolne itp.

Co z tego, jak o zmianie jaką będziesz miała decydowała 1 osoba, która układała plan i wywieszała go w czwartek popołudniu :/

Więc na jaką zmianę będziesz pracować kolejny tydzień, dowiadywałaś się w czwartek lub w piątek. I weź sobie zaplanuj jakiekolwiek rzeczy w życiu!

A jak poszłaś wcześniej zgłosić, że potrzebujesz taką i taką zmianę, to 100 pytań po co? na co? i dlaczego?

A powiedzenie, że chcesz mieć np. taką zmianę, bo mój mąż/chłopak/dziewczyna ma taką zmianę, było traktowane jak największe ZŁO!

To się dopiero nazywa brak życia prywatnego :mad:

Posted

Ania u nas w Ostrowie ciężko o fajną pracę :/

Magda czterobrygadówka to system wygladajacy tak : masz 4 dniówki 1 dzien wolny , 4 popołudniówki 1 dzień wolny , 4 nocki 2 dni wolne , i tak w kółko , niby lipa bo praktycznie weekend wypada Ci w srodku tygodnia ale patrząc na to że My w normalnym systemie niby 5 dniowym pracujemy i soboty i niedziele mając 6 nocek powinniśmy się cieszyć że chcą wprowadzić czterobrygadówkę .

Dzisiaj już mam dosyć , dobrze że jutro wolne , a od poniedziałku już pracuje na Radłowskiej , 2km dalej niż dotychczas ehhhh a tu mrozy idą ;)

mój brat tak pracuje w Plaście  w Jeleniej, system nie najgorszy (w tym roku źle mu się ułożyło, bo ma popołudniówkę w Wigilię)