Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To był wielki pies , miał długie nogi ;)

My chcieli bysmy takiego piaskowego

http://static.wix.com/media/4687e4ed03614457a9336daf15cc7a38.wix_mp

ale pregus w takim kolorze też mógł by być

http://eng.royalcanin-world.com/var/royalcanin/storage/images/breeds/dog-breeds/fci-group-2/dogue-des-canaries/dogo_canario_0009/8074672-120-eng-GB/dogo_canario_0009_phototheque.jpg

no ale nie wiadomo co się urodzi a jak juz zamówimy szczeniaka to musimy wziąć jaka maść będzie ....

Rottki też są fajne ale jakoś ostatnio mi się coraz mniej podoba ich budowa ;)

Posted

Ja z dwojga złego też wolałabym DONka, ale co kto lubi :p

Mam nadzieję tylko, że DC nie wejdzie Ci, Aga na głowę :D

Posted

Magda jak wjechalismy na wystawę to wysiedliśmy z samochodu i dzwonie do mamy spytac jak tam Fabian , i nagle widzę dwa Donki i do słuchawki " ja pierdole ale zajebiste" buahaahahahaha a mama "cooooooooooo?" hahahaha

No ale nie chce znowu tak trudnej rasy ;(

Posted

DC sa trudne więc trzeba nie pozwolic sobie jak to napisałyście "wejść na głowę " , trzeba niestety ale mieć mocną rękę do tej rasy , mam wskazówki jak je wychować żeby mnie nie zdominowały , teraz tylko musze to wprowadzić w życie ....

Magda Donki są za bardzo nakręcone , może akurat masz spokojny egzemplarz ;)

Posted

To w takim razie inaczej rozumiemy trudność :D

Ja wiem, że jestem miękka i pies-dominant nie jest dla mnie, bo by wszedł mi na głowę, więc raczej celuję w psa - pizdę. :D (Choć twarde psy w pracy lubię - np. taka Zuma była dla mnie idealna, bo w pracy była niezłomna, mogły spaść na nią gromy, a ona się nie dawała wybić z rytmu, ale na codzień była glizdą, bardzo miękką i wrażliwą suczką --> to taki mój ideał).

Posted

DC sa trudne więc trzeba nie pozwolic sobie jak to napisałyście "wejść na głowę " , trzeba niestety ale mieć mocną rękę do tej rasy , mam wskazówki jak je wychować żeby mnie nie zdominowały , teraz tylko musze to wprowadzić w życie ....

Magda Donki są za bardzo nakręcone , może akurat masz spokojny egzemplarz ;)

Może Cię teraz Aguś zabolą moje słowa, ale czuję, że nie podołasz z DC :/

Wychodzi na to, że każdy mój owczar był spokojnym egzemplarzem :P

Posted

Nie róbcie też z DC jakiś potworów ;) Aga nie jest sama , ma Sebka który zna się dobrze na wychowaniu psow i przeciez będą razem psa wychowywać.

Ok Aniu jest Sebek ;) Ale zwróć uwagę, że Edek jest z Agą od szczyla i Aga sobie z nim nie radzi. A Sebek zna go od kilku lat i pies go słucha.

Tu nie chodzi o to, że jest Sebek. Bo ja wiem, że pies będzie przy nim posłuszny.

Sęk w tym, że nie wierzę, że Aga nie da sobie wejść na głowę :P

Posted

Magda nie zabolało mnie to co napisałaś bo ja licze sie tez i z taką ewentualnością ale zrobie wszystko żeby ten pies mnie słuchał , mam nadzieje ze bedę mogła Wam powiedzieć " a widzicie , dałm rade" ;)