Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No dzisiaj nie , ale jutro już tak bo pani mi zamówiła i jutro mam do odbioru :D

ale mnie alergolog pocieszyła że prawdopodobnie jestem już uczulona też na brzoze i pyłki trawy i że jak nie poddam sie odczulaniu to co roku bedzie dochodziło coś nowego ;( we wrześniu mam przyjść na testy ....

Posted

Pierwsza czarna gorzka kwa zamną :D nie było tak zle jak myślalam :D

Sebastian pytał się mnie 4 razy czy na prwde chce czarną i gorzką i czy mi miske do pokoju przynieść :D

Czyli przeżyłaś :)

Zobaczysz, z każdą kolejną będzie lepiej ;)

wlasnie wrociłam od lekarza , w aptece nie mileli ani jednego leku jaki mi przepisała hahahahaha 

A "u mnie" miałabyś leki za kilka godzin, a nie następnego dnia :P

Posted

Współczuje z tymi alergiami. Mojej szefowej pare miesiecy temu wyszło uczulenie na nikiel ... i z wielu rzeczy musiała zrezygnować i musi uwazać co je/pije.

Posted

Najgorsze jest to że nie wiadomo skąd sie te alergie biorą :/

ja tez mam alergię krzyżową , mam alergię na pyłek bylicy a tym samym nie mogę jeść jabłek , marchwii , selera , przypraw a zwlaszcza oregano , najlepiej jak bym używała tylko soli i pieprzu no i w czasie pylenia bylicy nie powinnam pić alkoholu bo alergen plus alkohol czy nadmierny wysiłek fizyczny równa się znaczne pogłębienie objawów a niekiedy moze doprowadzic do zapaści .... dziwne to wszystko ....

Posted

Mam nadzieję, że mnie nigdy nie dopadnie żadna alergia, to jest okropne. Wiadomo z czasem się człowiek przyzwyczaja, ale jednak musi z wielu rzeczy zrezygnować.

Posted

Ania ja alergii nabawiłam się na "starość" tzn jak byłam niemowlakiem to miałam skazę białkową , później jak byłam starsza to miałam powrót ale żeby mieć alergię na jakieś pyłki to nic takiego nie miałam , a od kilku lat jest masakra , jak miałam testy robione to miejsce gdzie mi wstrzyknęli pyłek bylicy tak mi spuchło że się wystraszyłam , myslalam ze mi będą musieli ręke amputowac taką banie miałam hahahaha ale oczywiscie nie życzę Ci nic takiego przechodzić ;)

Marta to już w ogóle masz przerąbane :/

ciocia Magda patrz jak rosnę :D już bodziaki mi są dobre :D

DSC03060.JPG

Posted

Fabian <3

Aga ją w pewnym sensie się przyzwyczaiłam ;) Jak i do łzawienia oczu, ich pieczeniu ;)

Ale czereśnie i kwaśne jabłka uwielbiam więc jem i cierpię :lol:

I cześć :)

Posted

Hejka  ;)

Mi przepisała do oczu krople Allergodil , zobaczymy czy skuteczne ;)

Ja też nie powinnam jesc ani jablek ani marchwi a jem surówkę z marchwi i jabłek :D

Posted

Taaaa , i to jest własnie różnica między Onkowatym a Molosem :P

tak jak i na tym filmiku ;)

https://www.youtube.com/watch?v=MIqI2vY5cNU&feature=youtu.be