Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To samo dzisiaj powiedział Sebastian jak mu powiedziałam że trzeba psy wyprać " do jutra sie wykruszy" hahahah

Ania gdzie macie taką fajną miejscówe ? na szałe ? 

ale dziewnie zadawac pytanie komuś w swojej galerii :D 

Posted

Aguś, pytałam o fotelik, bo:

-widzę pasy bezpieczeństwa tylko te co są na biodra

Gdzie jest ta część pasa, co normalnie trzyma człowiekowi klatkę piersiową?

-na zdjęciu pasy od fotelika, wyglądają jakby były zbyt luźno zaciągnięte :/

Może się mylę, ale jeśli mam rację, to wtedy Fabian nie jest w ogóle bezpieczny :(

Posted

No i racje mieliście , wykruszyć się wykruszylo ale pachną nadal nie ciekawie :P

Ania musi się szybciej zebrać :P

i ludzie sie nie czepiali że Brando się kąpie ?

Tzn ten fotelik jest taki że trzeba go zamontować w ten sposób że te długie pasy na klatke piersiową są zahaczone o tył fotelika , są wcisniete w takie trzymadełka tam a ten pas przechodzi własnie w tych zaczepach z przodu , ja nie mam doświadczenia w tych pasach fotelikach więc może coś tam źle zrobiliśmy , przyjże się im bardziej ;)

w ogóle ja jestem za tym żeby dziecko jeździło z tyłu ale Sebek ....

Ja picassa to w ogóle nie ogarniam :/

Posted

DSC02359_zpsxkywtive.jpg

DSC02358_zpsoxk9a0bi.jpg

tam stoi jak to Sebek powiedzial 'bocian leniwy cwaniaczek" :D  nie chce mu sie polować i stoi koło rybaków , czeka aż mu coś rzucą i w ogóle sie ich nie boi hahahaha

Posted

Agą, jeśli ten pas jest wpięty w fotelik, to ok ;) Myślałam, że fotelik trzyma tylko pas biodrowy, a wtedy to żadne zabezpieczenie :/

Zrób mi tylko jeszcze dokładniejszą fotkę wpiętego Fabiana, ale w pasach od samego fotelika ;)

Na zdjęciu mam wrażenie, że one są bardzo słabo zaciągnięte. Być może się mylę, dlatego chciałabym zobaczyć dokładniejsze zdjęcie :P

Co do samej jazdy z przodu, to...

Przekaż Sebkowi, że najbezpieczniejsze miejsce jest ZA fotelem kierowcy.

A to dlatego, że w momencie jakiegokolwiek wypadku, kierowca odruchem bezwarunkowym, odbija kierownicą tak, że auto skręca w takim kierunku, żeby kierowca dostał jak najmniejsze uderzenie.

Więc biorąc to na logikę, to właśnie miejsce zaraz za kierowcą jest bezpieczniejsze dla innych pasażerów. No a że nie wszyscy mogą tam usiąść, to trzeba isć na kompromis ;) Wiadomo, że rodzic najpierw myśli o własnym dziecku, a potem o sobie. Więc polecam posadzić Fabiana właśnie za Sebkiem :)

Posted

nie czepiali się , bo poszlismy na tzw dziką plaże, gdzie byli praktycznie sami wędkarze i troche mlodych grillujacych. :) no i bylismy w odpowiedniej odległości od jednych i drugich żeby sobie wzajemnie nie przeszkadzać :) ludzie przechodzący zatrzymywali się żeby pooglądać pieski :P

Posted

Magda nie mam na razie fotki z boku ale jutro postaram się zrobić ;)

Sebek przyznał Ci racje i powiedział że zamontuje fotelik za sobą ale jak pojedziemy na wystawe to i tak musi jechac z przodu :/

Hejka Marta :)  dzięki :*

Na piaskach to pewnie by nas zjedli jak byśmy puścili psy do wody ....

Kurde jeszcze kilka razypojde na rolki i sie polamie , dzisiaj jak pizgłam to aż mi się gwiazdki pokazały :D

Posted

Ja wyemigrować bym nie chciała , jestem za bardzo związana z rodziną ( rodzicami i rodzenstwem ) nie umiała bym tak wyjechać i ich nie widzieć ....

ale nad morze pojechac na wakacje to bym chciała z młodym i psami ;) 

Posted

ja tez nie chcialam emigrować sytuacja mnie zmusiła i po prostu odważyłam się... rodziny mi bardzo nieraz brakuje, i nie jest mi łatwo.\drobne wycieczki i zdjęcia to taka mała moja odskocznia i radość, no i psy, wiadomo...

Posted

Własnie , odwaga , mnie jej brakuje ;)

Ja należę do tych ludzi którzy boją się zmian , mam prace i mimo że płaca jest jaka jest trzymam sie jej bo ja mam i boje sie spróbować czegoś innego , nowego ....

Posted

odwaga to nie brak strachu, tylko świadomość, że cos jest ważniejsze niż strach.... ktoś mi kiedyś powiedział, że odważni nie żyją wiecznie.. ale ostrożni nie żyją wcale. Ja nie wiem co będzie za rok czy dwa, czy wrócę do Polski czy może jeszcze gdzieś indziej mnie los rzuci..