*Magda* Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 hahahahahahahahahahahahahahahaha Magda mnie powaliłaś :P na kolana znaczy się ;) :P Ale nie klęczysz przed Sebkiem? :P Quote
łamAga Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Hahahaha nie , nie klęczę :P Sebek pyta dlaczego labków nie idzie ustawić ręcznie ;) Quote
łamAga Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Sebek powinien przede mną klękać za to jaka ja dobra jestem :P Quote
Ania :) Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Bo tak sie je wystawia .. maja same przed wlascicielem/handlerem stanąć, nie można ich w inny sposób wystawić, normalny. Jeśli by sie psa poprawiło lub samemu ustawilo, sedzia może a raczej na pewno zwróci uwagę. Quote
łamAga Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 jutro Ci napiszę bo Sebek mi cos tutaj tłumaczy w biegu , ale jakieś tam wskazówki dla Ciebie by miał ;) ale w szoku jest bo nie wiedzial że takie poprawianie psa samemu jest niedopuszczalne .... Quote
Ania :) Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 super, dzieki :) no może nie tyle co niedopuszczalne co nie koniecznie dobrze na ringu wygląda i raczej nikt tego nie robi... właśnie to wystawianie labkow jest koszmarne, a dla mnie nie doświadczonej to juz w ogóle :) Quote
łamAga Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Sebek przede mna to musi :P Nie ma Ania jeszcze za co bo nie wiadomo czy te wskazówki wam sie przydają :) ja myslalam ze tylko wystawianie Onków jest koszmarne ;) Quote
łamAga Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 Hah a Sebek o tym wie, że musi? :lol: On wie ale nie dopuszcza takiej mysli do siebie i mowi że to że jeszcze mnie nie zabił jest cudem :P Quote
jolkablaszczyk Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 jak dla mnie to lepiej że psa wręcz nie można ustawiać, wszyscy maja rowne szanse i liczy się to jak naprawdę wygląda pies i to co ona sam ze sobą zrobi a nie co poprawi i zatuszuje wlascicel poprawiając go... więc jak dla mnie to super, że jak stanie tak stanie i nie ma żadnego ustawiania i poprawiania :) Quote
Ania :) Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Jolka zgadza sie tylko najpierw trzeba psa nauczyć żeby ładnie stanął. Jak popatrzysz na wystawie na labki to większość ładnie sama sie ustawia, tylko tego trzeba nauczyć. My początkowo nie mieliśmy w ogole wystawiać, wiec za młodego szczyla tego nie uczyliśmy i trzeba nadrabiać. Młody sam też potrafi ładnie stanąć, ale niestety nie zawsze, a ja chce żeby zawsze bylo ładnie :) Quote
*Magda* Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Aguś, a jak tam ulewanie Fabiana? Byłaś z nim u gastrologa? Quote
łamAga Posted June 1, 2015 Author Posted June 1, 2015 Hej laseczki ;) Ania to wiadomosc od Sebka :P To jest takie wróżenie z fusów bo ja nie wiem co ten pies źle robi z łapami / nogami ale masz do wyboru próbować z wolnej ręki tak jak się wystawia labki z zabawką albo smakołykiem jeżeli skacze to opcja z zabawką raczej odpada i trzeba wziąć smakołyk ( taki który lubi ) , jak nie skacze to ustawiasz sie przed psem i machasz mu góra dół pokazując smakołyk/zabawkę jeżeli źle ma ustawione z tym momencie łapy cofasz sie delikatnie ale tylko tyle żeby nie zrobił całego kroku tylko przestawił łapy i dalej machasz góra dół , jeżeli skacze na widok smakołyka/zabawki to jedynie możesz spróbować pokazać mu smakołyk zamknąć go w dłoni lub schowac za plecami nie pozwalając żeby poleciał za smakołykiem za plecy . Drugi sposób na Rottweilera , Ty stawiasz sie za psem lub obok psa Twój Tż pokazuje mu się i chowa za jakąś osobą postronną wtedy pies bedzie miał taka pozycję nie będzie to typowe wystawianie z wolnej ręki jak wystawia sie labki . Magda z ulewaniem jest o niebo lepiej i nie musiałam z nim nigdzie iść , od kiedy chce leżeć tylko na brzuchu ulewanie prawie ustąpiło całkowicie , są dni że mu się uleje ale zdarzają się już na prawdę bardzo rzadko ;) wczoraj wypił więcej mleka niż zawsze bo 180 to mu sie ulało 2 razy bo pewnie miał za dużo ale ogólnie jak wypije 150 to mu sie już nie ulewa , od czasu do czasu sie lekko popluje mleczkiem , taką kaszką ;) Quote
Ania :) Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Aga dzięki :) w sumie podobnie z nim cwicze :) Na rottweilera nie moze byc bo tak jak mówiłam pies musi stac przede mna, przodem do mnie :) No i ja sie ciesze, że ulewnanie ustepuje :) Quote
marta1624 Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Super że Fabian już nie ulewa :) O wystawianiu nic nie piszę bo nie wiem ;) Quote
Recommended Posts