Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']to poczekaj do jutra, bo w większości wypadków jest, że 2 dni przed i 2 dni po nie można kąpać.. a jak jest na advantixie to nie wiem....
hmm zapewne ciekawie wyglądałby :)[/QUOTE]

No to dzisiaj już spokojnie moge go zamoczyć ;)

[quote name='deer_1987']nasze nie tak linieja :razz:[/QUOTE]

to super macie , zazdroszczę :roll:

[quote name='dagaa111'][url]http://img231.imageshack.us/img231/2411/dsc06235h.jpg[/url]
ten ma świetne umaszczenie :D[/QUOTE]

Nio ale ja wole błękitne :lol:

Jeszcze troche pomarudzę a propos linienia , wczoraj przed praca zamiatałam , dzisiaj rano wracam do domu i calutka podłoga w holu i gościnnym pokoju zasłana była włosami Nerona :angryy: nie mam kamery żeby to nagrać a szkoda , jak dla mnie to nie jest normalne linienie , żeby 4-5 razy dziennie zamiatac i jeszcze z niego leci , jak sie go złapie za siersc i pociagnie to wiekszosc wlosa zostaje w rece :roll:

Posted

[quote name='sator_k_']Ja nie mam porównania co do psa w domu, ale z Satora też starsznie wyłazi futro. Wczoraj go parę minut czesałam i siatka futra prawie wyszła.[/QUOTE]

Musze go tez porzadnie wyczesac , chociaz robie to prawie co 2gi dzien :roll:

[quote name='deer_1987']U nas tak bylo z Niunia zaniom furminator zaczelismy uzywac :)[/QUOTE]

Ja myślałam nad furminatorem i nawet chodzilam zeby go kupic ale niegdzie nie mieli , w jednym sklepie znalazłam ale za prawie 100 zł kosztował :roll: za chwile spojrze na allegro i chyba kupie bo szalu juz dostaje z tymi jego kłakami :mad:

Posted

Kupiłam , wkurzyłam sie i kupiła :angryy:
[url]http://allegro.pl/furminator-duzy-szczotka-do-siersci-10-16-wa-wa-i1658224501.html#gallery[/url]

jak to nie pomoże to wezme do ręki maszynke :evil_lol:

Posted

Troszkę spóźnione, ale gratuluję :)

U nas też się sypie, masakra jakaś... Tydzień psa nie czesałam to dzisiaj musiałam nad nim godzinę siedzieć:roll: Dobrze, że większość czasu spędza na dworze;) W nocy też jęczy żeby go wypuścić i co najlepsze nie chce już wrócić do domu tylko klapnie na wycieraczce i tak leży:evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Kupiłam , wkurzyłam sie i kupiła :angryy:
[url]http://allegro.pl/furminator-duzy-szczotka-do-siersci-10-16-wa-wa-i1658224501.html#gallery[/url]

jak to nie pomoże to wezme do ręki maszynke :evil_lol:[/QUOTE]

To taka zwykła szczotka ? Dla mojej Dory dobra by była ?:lol:

Posted

[quote name='monika15']Troszkę spóźnione, ale gratuluję :)

U nas też się sypie, masakra jakaś... Tydzień psa nie czesałam to dzisiaj musiałam nad nim godzinę siedzieć:roll: Dobrze, że większość czasu spędza na dworze;) W nocy też jęczy żeby go wypuścić i co najlepsze nie chce już wrócić do domu tylko klapnie na wycieraczce i tak leży:evil_lol:[/QUOTE]

szczesciara :lol: mój Neron na balkon wyjdzie na 5 minut i juz sie dobija do domu :roll:

[quote name='Aleksandra95']To taka zwykła szczotka ? Dla mojej Dory dobra by była ?:lol:[/QUOTE]

Myślę że dla Dory była by bardzo dobra , pytałam mojej pani weterynarz i mówiła ze to rewelacyjny sprzet i że nie niszczy okrywy włosowej :lol: jak przyjdzie przesyłka i wypróbuje to opisze tutaj moje spostrzezenia na temat tego furminatora :lol:

Posted

mi się wydaje, że trochę krótkie ma grzebyki, ale Neron nie ma aż tak długiej szaty więc powinien być dobry.. :)
ja mam większe trochę te grzebyki i zastanawiam się nad nowym :) większym :D

Posted

Duffel też teraz mocno linieje. Ja mam do czesania taki grzebień z obrotowymi zębami i się sprawdza, dobrze wyczesuje martwy włos, ale z niego tak wyłazi że mogłabym go czesać godzinami :roll: Chyba spróbuję znowu podawać Gammolen, w poprzednim okresie linienia pomógł.
Daj znac jak już wypróbujesz ten furminator, moze też kupię ;)

Posted

[quote name='kalyna']mi się wydaje, że trochę krótkie ma grzebyki, ale Neron nie ma aż tak długiej szaty więc powinien być dobry.. :)
ja mam większe trochę te grzebyki i zastanawiam się nad nowym :) większym :D[/QUOTE]

Na filmiku w aukcji jest pokazane jak czeszą berneńskiego psa pasterskiego wiec spokojnie na Neronie sie sprawdzi a i Qwendi skorzysta :lol:

[quote name='Aleksandra95']Ja chyba też o takie coś rodziców poproszę,jak tylko kaskę będą mieli. :)[/QUOTE]

To poczekaj aż napisze czy warto ale mysle ze bedzie fajne :lol:

[quote name='Ewa&Duffel']Duffel też teraz mocno linieje. Ja mam do czesania taki grzebień z obrotowymi zębami i się sprawdza, dobrze wyczesuje martwy włos, ale z niego tak wyłazi że mogłabym go czesać godzinami :roll: Chyba spróbuję znowu podawać Gammolen, w poprzednim okresie linienia pomógł.
Daj znac jak już wypróbujesz ten furminator, moze też kupię ;)[/QUOTE]

A co to jest ten Gammolen ?? kurcze jak by bylo skuteczne to btym kupila ;)

dam znac na pewno , juz sie nie moge doczekac aż przyjdzie przesyłka :lol:

[quote name='dagaa111']u nas to samo, sypie się z psa mocno, próbuję go wytrymerować, ale mogę tak skubać godzinami, a sierść dalej wychodzi[/QUOTE]

Jest mi razniej ze nie tylko ja mam z tym problem :lol:

[quote name='kalyna']Mój to był kupiony 10 lat temu, więc bardzo się różni od tych obecnych :) i tam grzebyki były metalowe to 3-4 już wypadły :D[/QUOTE]

Ale ważne ze wyczesuje :lol: ja mam metalowy grzebien ale on nie bardzo sie sprawdza :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']
Ale ważne ze wyczesuje :lol: ja mam metalowy grzebien ale on nie bardzo sie sprawdza :roll:[/QUOTE]
ja próbowałam grzebieniem czesać w typie owczarka szkockiego collie i nie umiałam sobie poradzić.. jakieś tępe te końcówki były i w ogóle...
bo do Ciapka mam gumowe zgrzebło :D i jak tylko widzi, że je wyciągam to się cieszy i łasi się jak kot do tego :lol:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Gammolen to takie tabletki na poprawę skóry i sierści :)
[url]http://animalia.pl/produkt,9431,Gammolen_Karma_dietetyczna_dla_ps%C3%B3w_i_kot%C3%B3w.html[/url][/QUOTE]
niektórzy stosują też olej z łososia na poprawę sierści i faktycznie widać jak jest ona lśniąca i piękna :)
odwiedzam często ich galerie i widać różnicę :)

Posted

Oglądnęłam sobie filmik, a że właśnie jestem na etapie poszukiwania szczotki dla Krowiastego chyba zainwestuję w furminator. Poczekamy na Twoją recenzję jeszcze, akurat zdążę sobie konto na allegro założyć xd

Posted

[quote name='Avaloth']akurat zdążę sobie konto na allegro założyć xd[/QUOTE]
aż wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie mam tam konta :D
jakaś trochę zacofana jestem :D

Posted

[quote name='Avaloth']Oglądnęłam sobie filmik, a że właśnie jestem na etapie poszukiwania szczotki dla Krowiastego chyba zainwestuję w furminator. Poczekamy na Twoją recenzję jeszcze, akurat zdążę sobie konto na allegro założyć xd[/QUOTE]

Na filmiku to wyglada rewelacyjnie , moi rodzice stwierdzili ze to wyglada jak by te psy były golone buahahahaha
allegro to fajna sprawa :lol:

[quote name='kalyna']aż wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie mam tam konta :D
jakaś trochę zacofana jestem :D[/QUOTE]
Oj tam od razu zacofana , nie kazdy lubi robic zakupy przez internet , ja naleze do leniwych osob i zamiast isc do miasta to wole usiasc przed kompem pogladac co mnie interesuje wcisnac 'kup teraz" i po zakupach , nogi nie bolą i z domu nie trzeba wychodzic :evil_lol:

Dzisiaj kuzynka powiedziała ze odda mi Abbe ( labradorke) i jeszcze dopłaci za to że ja wezme :evil_lol: kupiła sobie jakiegos tam duzego ladnego kwiata i rano poszła do pracy , około 9tej dzwoni jej telefon patrzy Amelka ( jej córeczka) myslala ze dzwoni z wiadomoscia ze Abbe jej znowu zjadła sniadanie ( kuzynka przed wyjsciem do pracy szykuje Ameluni (9lat) sniadanie i zostawia w jadalni na stole ) :evil_lol: ale tym razem nie tym razem rozmowa wygladala tak :

[B]Amelia[/B]: Mamuniu pamietasz tego kwiatka co ostatnio sobie kupilas?
[B]Mamunia[/B]: no pamietam , i co z nim ?
[B]Amelia[/B] :Abbe go pogryzła
[B]Mamunia[/B]: no to weź reszte tego kwiatka i połóż go troche wyżej żeby go nie dosięgła
[B]Amelunia [/B]: mamuniu ale nie ma żadnej reszty :evil_lol:

podobno pogryzła nawet korzenie na drobne kawałeczki :evil_lol: