łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='Panna Cotta']teraz podobno sa glukozy smakowe do kupienia w aptece ;p Ja piłam zwykła, myslalam ze zwymiotuje, poszlam po poludniu potem z TŻtem do biedry, na dzial slodyczy to myslalam ze znowu zaraz zwrócę. Raz tylko mi pobierali po niej krew, widze ze wielu cięzarnym dwa razy...[/QUOTE] To u nas chyba nie ma bo mnie nie pytała jaką tylko dała mi od raz taką :roll: Moja siostra jak miała robione to badanie jakieś 4 lata temu to też miała tylko raz pobieraną krew , a moja bratowa i ja już 2 razy a w zasadzie 3 bo jeszcze przed wypiciem raz pobierali , i zamiast mi pobrac z dwóch rąk to wzięła z jednej i teraz mnie lapa boli , a nigdy po pobieraniu mnie nie bolała :shake: [quote name='marta.k9080']biedna... ja mam ogromny problem przełknąć coś co mnie obrzydza/nie smakuje mi[/QUOTE] A ja cwana myślałam że jednym duszkiem to wypije a wzięłam dwa łyki i oczy mi prawie wyszły , przełknąć tego nie szło :shake: ale dobrze ze tylko raz się takie badanie przechodzi :lol: Quote
Małgonia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 duszkiem się nie da :D zresztą mi kazała pić powolutku ale nie dłużej jak 10 min. Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='Panna Cotta']duszkiem się nie da :D zresztą mi kazała pić powolutku ale nie dłużej jak 10 min.[/QUOTE] Myślałam że się da :lol: eee ja to wmochnęłam w 2 minuty ale mine miałam pewnie zajebist....ą :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 A cóż takiego w gazecie przeczytałaś, że stwoierdziałs ze durna? :D Quote
Guest wolfheart Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 ja po wycięciu migdałków,dostałam do płukania gardła coś co wyglądało na mieszankę oleju z wodą po ziemniakach...wzięłam łyka,i wyplułam,a jeszcze rzygi powstrzymywałam dobre 15min zanim mi przeszło.Póżniej wylewałam to do umywalki jak pielęgniarka poszła. Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='Panna Cotta']A cóż takiego w gazecie przeczytałaś, że stwoierdziałs ze durna? :D[/QUOTE] No własnie nic :lol: same poopisywane historie z życia wzięte w których jakąś tam role odgrywa pies , jeden opis rasy tylko i koniec gazety , takie bzdetki same , mój pies był o wile lepszy ale chyba już go nie ma bo dawno nie widziałam go nigdzie ;) Quote
Małgonia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='marta.k9080']ja po wycięciu migdałków,dostałam do płukania gardła coś co wyglądało na mieszankę oleju z wodą po ziemniakach...wzięłam łyka,i wyplułam,a jeszcze rzygi powstrzymywałam dobre 15min zanim mi przeszło.Póżniej wylewałam to do umywalki jak pielęgniarka poszła.[/QUOTE] łojesu, migdalki pamietam też. Na żywca mialam, tylko ze znieczuleniem a rok później kuzynka juz pod narkozą :roll: Mialam 5 lat a trzy pięlęgniarki mnie trzymały :D Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta.k9080']ja po wycięciu migdałków,dostałam do płukania gardła coś co wyglądało na mieszankę oleju z wodą po ziemniakach...wzięłam łyka,i wyplułam,a jeszcze rzygi powstrzymywałam dobre 15min zanim mi przeszło.Póżniej wylewałam to do umywalki jak pielęgniarka poszła.[/QUOTE] [quote name='Panna Cotta']łojesu, migdalki pamietam też. Na żywca mialam, tylko ze znieczuleniem a rok później kuzynka juz pod narkozą :roll: Mialam 5 lat a trzy pięlęgniarki mnie trzymały :D[/QUOTE] A fee , na szczescie nic takiego mi nie robili , i mam nadzieje ze nie będa nigdy robić :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='Panna Cotta']łojesu, migdalki pamietam też. Na żywca mialam, tylko ze znieczuleniem a rok później kuzynka juz pod narkozą :roll: Mialam 5 lat a trzy pięlęgniarki mnie trzymały :D[/QUOTE] ja miałam 15lat wtedy i miałam na żywca robione....koszmar,nikomu nie życzę Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta.k9080']ja miałam 15lat wtedy i miałam na żywca robione....koszmar,nikomu nie życzę[/QUOTE] Ale teraz pewnie was gardło nie boli za często ;) Quote
Małgonia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Na żywca już nie robią chyba. ja miałam wlasnie w 95', to potem juz pod narkozą. W głowie dalej mam widok wielkiej dluuuugiej igły wpychającą do gardła a potem takie szczypce i wyciagali tego migadła. jejuuuum fe. Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Przecież takie coś powinni robić pod całkowitą narkozą :roll: Quote
Guest wolfheart Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='dOgLoV']Ale teraz pewnie was gardło nie boli za często ;)[/QUOTE] racja;) ja miałam głupiego jasia i inne znieczulacze,ale koszmar to oglądanie tego zabiegu.... Quote
marta1624 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Jejku juz mi słabo jak o tym pomyśle :shake: A tej glukozy to nawet bym pewnie nie wypiła, nie mówiąc już o pobieraniu krwi 3 razy w 1 dzień :roll: Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta.k9080']racja;) ja miałam głupiego jasia i inne znieczulacze,ale koszmar to oglądanie tego zabiegu....[/QUOTE] mogłaś zamknąć oczy , nie miała byś teraz takich wspomnień :lol: [quote name='marta1624']Jejku juz mi słabo jak o tym pomyśle :shake: A tej glukozy to nawet bym pewnie nie wypiła, nie mówiąc już o pobieraniu krwi 3 razy w 1 dzień :roll:[/QUOTE] zapewniam Cie że wypijesz gluzkoze i bedziesz miała 3 razy pobieraną krew :evil_lol: Quote
Małgonia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='marta1624']Jejku juz mi słabo jak o tym pomyśle :shake: A tej glukozy to nawet bym pewnie nie wypiła, nie mówiąc już o pobieraniu krwi 3 razy w 1 dzień :roll:[/QUOTE] A ja przed ciążą bylam Dawcą Krwi :D i mam zamiar oddawac jak skonczę karmić piersią. Uwielbiam oddawac krew :D Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='Panna Cotta']A ja przed ciążą bylam Dawcą Krwi :D i mam zamiar oddawac jak skonczę karmić piersią. Uwielbiam oddawac krew :D[/QUOTE] Mój mąż też oddaje , brat już chyba od 8śmiu lat nawet , ale ja zawsze byłam na lekach i nigdy nie mogłam oddawać :roll: Quote
marta1624 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Aga, ja i oddać krew 3 razy pod rząd? Nie ma opcji :D Ja zawsze miałam problem z oddawaniem krwi, zawsze mdlałam, wymiotowałam :shake: Z tego powodu nie jestem dawcą krwi, a do dzisiaj mam uraz- u lekarza byłam, powiedział że muszę zrobić badania bo za mało ważę.... No było to już z rok temu :D Quote
Guest wolfheart Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 mi lekarz powiedział kiedyś,że mam ponad 10kg niedowagi i straszył mnie anemią,omdleniami itp...a ja akurat jestem bardzo zdrową i silną osobą,pomimo że widać mi niektóre kości:lol: Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta1624']Aga, ja i oddać krew 3 razy pod rząd? Nie ma opcji :D Ja zawsze miałam problem z oddawaniem krwi, zawsze mdlałam, wymiotowałam :shake: Z tego powodu nie jestem dawcą krwi, a do dzisiaj mam uraz- u lekarza byłam, powiedział że muszę zrobić badania bo za mało ważę.... No było to już z rok temu :D[/QUOTE] Jak zajdziesz w ciążę będziesz musiała , krew oddawać co miesiąc a raz na glukozie 3 razy na jednej wizycie :evil_lol: buhahahaha dobra jesteś :evil_lol: ja nie lubie oddawać z palca , bardzo nie przyjemne uczycie ale z żyły to tam mnie mogą kłóć ile razy chcą :lol: Quote
marta1624 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='dOgLoV']Jak zajdziesz w ciążę będziesz musiała , krew oddawać co miesiąc a raz na glukozie 3 razy na jednej wizycie :evil_lol: buhahahaha dobra jesteś :evil_lol: ja nie lubie oddawać z palca , bardzo nie przyjemne uczycie ale z żyły to tam mnie mogą kłóć ile razy chcą :lol:[/QUOTE] Ja z palca to mogę oddać :D A z dzieckiem... Na razie nie planuje, na dzisiejszy dzień nie nadaje się na matkę ;) Może przez to że nie jestem w stałym związku, może wiek... Nie wiem. Ale nie skreślam macierzyństwa- może przyjdzie na mnie czas i mnie strzeli strzała bobasa :D Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='marta1624']Ja z palca to mogę oddać :D A z dzieckiem... Na razie nie planuje, na dzisiejszy dzień nie nadaje się na matkę ;) Może przez to że nie jestem w stałym związku, może wiek... Nie wiem. Ale nie skreślam macierzyństwa- może przyjdzie na mnie czas i mnie strzeli strzała bobasa :D[/QUOTE] No i jak Cię już ta strzała trafi to bedziesz musiała oddwać krew :evil_lol: Quote
marta1624 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='dOgLoV']No i jak Cię już ta strzała trafi to bedziesz musiała oddwać krew :evil_lol:[/QUOTE] Ucieknę :D Quote
łamAga Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Przecież pobieranie krwi z żyły mniej boli niż z palca , a jak nie będziesz patrzyła jak Ci pobiera to w ogóle nie poczujesz ;) Quote
angineuuka Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='dOgLoV']No własnie nic :lol: same poopisywane historie z życia wzięte w których jakąś tam role odgrywa pies , jeden opis rasy tylko i koniec gazety , takie bzdetki same , mój pies był o wile lepszy ale chyba już go nie ma bo dawno nie widziałam go nigdzie ;)[/QUOTE] mp juz dawno nie ma. [quote name='Panna Cotta']Na żywca już nie robią chyba. ja miałam wlasnie w 95', to potem juz pod narkozą. W głowie dalej mam widok wielkiej dluuuugiej igły wpychającą do gardła a potem takie szczypce i wyciagali tego migadła. jejuuuum fe.[/QUOTE] podobno dalej robią z miejscowym znieczuleniem, dlatego nie ide xd :p Quote
Recommended Posts