marta1624 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='magdabroy']Jutro robimy urodzinową imprezę Bogdana i będzie grill :loveu:[/QUOTE] Nie zazdroszczę bo u mnie też :lol: Quote
*Magda* Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='marta1624']Nie zazdroszczę bo u mnie też :lol:[/QUOTE] A ja się cieszę :) Quote
marta1624 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='magdabroy']A ja się cieszę :)[/QUOTE] Ja też, bo uwielbiam kiełbachę z grilla :loveu: A Magda mam pytanie- wiesz może czy mogę mojej suce podać szyję z indyka, surową? Bo ona nie jest na Barfie, tylko suche+gotowane, ale niekiedy dostaje kości wieprzowe, więc to nie będzie pierwsza taka rzecz. Tylko czy te kości w szyi nie są jakieś ostre itp.? Bo dostałam 4 szyje, i nie wiem czy je podać :roll: Quote
*Magda* Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Możesz podać, nic jej nie będzie ;) Tylko, nie dawaj od razu po suchych chrupkach, bo mają inny czas trawienia niż surowe ;) Odczekaj kilka godzin i będzie ok ;) Quote
marta1624 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='magdabroy']Możesz podać, nic jej nie będzie ;) Tylko, nie dawaj od razu po suchych chrupkach, bo mają inny czas trawienia niż surowe ;) Odczekaj kilka godzin i będzie ok ;)[/QUOTE] Suche to ona je sporadycznie, głównie jak nas nie ma i zostaje z babcią (chyba że ma jakiś dzień głodniaka :lol:), większość to gotowane. Zawsze rano daję trochę jakiegoś mięsa (zależy co mam, różne) z ryżem, a po południu rosół z mięchem i warzywami. Na późne popołudnie ma być grill, i wtedy chciałam jej zaserwować indyka ;) Quote
*Magda* Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 To spokojnie jej zaserwuj i nic się nie bój :) Surową kość możesz dać jej każdą, jeśli jest nauczona jeść spokojnie, a nie łapczywie ;) Quote
marta1624 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='magdabroy']To spokojnie jej zaserwuj i nic się nie bój :) Surową kość możesz dać jej każdą, jeśli jest nauczona jeść spokojnie, a nie łapczywie ;)[/QUOTE] Ona je bardzo spokojnie, bo co chwilę patrzy czy się z Luckiem nie wymienić (robią to statystycznie co 5 minut :lol:). Do kości jest przyzwyczajona, bo wieprzowe dostaje od czasu do czasu, ale nie byłam pewna tego indyka. Wetka nam mówiła, żeby drobiowych nie dawać, i to mnie zmyliło ;) Quote
*Magda* Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Wet nie jest od karmienia, tylko od leczenia ;) Te wszystkie psy, które trafiły na stół operacyjny, to psy, które dostawały kości po obróbce termicznej-i takich kości nie daje się żadnych, czy to drobiowa czy wieprzowa... Ale żaden wet nie powie Ci jakie to były kości i przezornie wolą, żeby psy żadnych kości nie jadły ;) Quote
marta1624 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='magdabroy']Wet nie jest od karmienia, tylko od leczenia ;) Te wszystkie psy, które trafiły na stół operacyjny, to psy, które dostawały kości po obróbce termicznej-i takich kości nie daje się żadnych, czy to drobiowa czy wieprzowa... Ale żaden wet nie powie Ci jakie to były kości i przezornie wolą, żeby psy żadnych kości nie jadły ;)[/QUOTE] No z moją wetką w wielu kwestiach się nie zgadzam, więc dla mnie to norma ;) Drobiu nie daję (jakoś profilaktycznie, wystraszyła mnie ;)) Ale z indyka dam jutro :) Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [IMG]http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201305/1368838407_kpooes_600.jpg[/IMG] Ołłł yeah :ylsuper: Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='magdabroy']Dzień dobry Aguś :loveu: 11 dni :eviltong:[/QUOTE] Qurwa te 11 dni to wieczność ! ;) Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 Ide do mamusi na kawe :lol: jak wróce to może sie tutaj towarzystwo zbierze :eviltong: do popisania ;) Quote
Izabela124. Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV'] konsumuje właśnie drożdzówke z budyniem :lol: chyba jadłowstręt mi powoli mija :eviltong:[/QUOTE]A czemu miałaś jadłowstręt? :cool3: Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='Izabela124.']A czemu miałaś jadłowstręt? :cool3:[/QUOTE] Pewnie się czymś zatrułam :eviltong: Quote
*Magda* Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV']Ide do mamusi na kawe :lol: jak wróce to może sie tutaj towarzystwo zbierze :eviltong: do popisania ;)[/QUOTE] Mnie nie będzie :eviltong: [quote name='dOgLoV']Qurwa te 11 dni to wieczność ! ;)[/QUOTE] Damy radę :) Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='magdabroy']Mnie nie będzie :eviltong: Damy radę :)[/QUOTE] No tak , pamietam , grillujesz się :lol: damy , damy ale juz bym chciala mieć to za sobą ;) [quote name='marta.k9080']heeeeejka:p[/QUOTE] hello :lol: Quote
marta1624 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV']Qurwa te 11 dni to wieczność ! ;)[/QUOTE] Hejka Aga ;) Ja też czekam :p Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='marta1624']Hejka Aga ;) Ja też czekam :p[/QUOTE] Wiem wiem :lol: ale strasznie mi sie dłuzy ehhh bo nie wiem co i jak :) Quote
marta1624 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV']Wiem wiem :lol: ale strasznie mi sie dłuzy ehhh bo nie wiem co i jak :)[/QUOTE] Myśl o tym TYLKO 11 dni ;) Ale nie dziwię się że ci się dłuży ;) Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 Jakoś dam rade ;) dzisiaj sie w ogóle dowiedziałam że mam córke , u nas czesto jest 3letnia Kinga córka szwagierki i czasami bierzemy ja do moich rodziców żeby sie pobawiła z Marysią córką mojej siostry , i cos mama ostatnio opowiadała o nas a Marysia podparła się o boki i mówi " no przecież wuja i ciocia mają już swoją córeczke Kinge " buahhaha i cały czas sie mnie pyta dlaczego nasza córeczka z nami nie przyjeżdza do babci buhahaha Quote
marta1624 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV']Jakoś dam rade ;) dzisiaj sie w ogóle dowiedziałam że mam córke , u nas czesto jest 3letnia Kinga córka szwagierki i czasami bierzemy ja do moich rodziców żeby sie pobawiła z Marysią córką mojej siostry , i cos mama ostatnio opowiadała o nas a Marysia podparła się o boki i mówi " no przecież wuja i ciocia mają już swoją córeczke Kinge " buahhaha i cały czas sie mnie pyta dlaczego nasza córeczka z nami nie przyjeżdza do babci buhahaha[/QUOTE] Hehe matka a taka niezorientowana :lol: No tak mogłaś zapomnieć :eviltong: Quote
łamAga Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 [quote name='marta1624']Hehe matka a taka niezorientowana :lol: No tak mogłaś zapomnieć :eviltong:[/QUOTE] zdarza się , nawet najlepszym :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='dOgLoV']zdarza się , nawet najlepszym :diabloti:[/QUOTE] Hehe znasz jakąś matkę która zapomniała że ma dziecko (oprócz siebie) :diabloti: Quote
Recommended Posts