Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']A ja się cieszę :)[/QUOTE]

Ja też, bo uwielbiam kiełbachę z grilla :loveu: A Magda mam pytanie- wiesz może czy mogę mojej suce podać szyję z indyka, surową? Bo ona nie jest na Barfie, tylko suche+gotowane, ale niekiedy dostaje kości wieprzowe, więc to nie będzie pierwsza taka rzecz. Tylko czy te kości w szyi nie są jakieś ostre itp.? Bo dostałam 4 szyje, i nie wiem czy je podać :roll:

Posted

Możesz podać, nic jej nie będzie ;)
Tylko, nie dawaj od razu po suchych chrupkach, bo mają inny czas trawienia niż surowe ;) Odczekaj kilka godzin i będzie ok ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Możesz podać, nic jej nie będzie ;)
Tylko, nie dawaj od razu po suchych chrupkach, bo mają inny czas trawienia niż surowe ;) Odczekaj kilka godzin i będzie ok ;)[/QUOTE]

Suche to ona je sporadycznie, głównie jak nas nie ma i zostaje z babcią (chyba że ma jakiś dzień głodniaka :lol:), większość to gotowane. Zawsze rano daję trochę jakiegoś mięsa (zależy co mam, różne) z ryżem, a po południu rosół z mięchem i warzywami. Na późne popołudnie ma być grill, i wtedy chciałam jej zaserwować indyka ;)

Posted

[quote name='magdabroy']To spokojnie jej zaserwuj i nic się nie bój :)
Surową kość możesz dać jej każdą, jeśli jest nauczona jeść spokojnie, a nie łapczywie ;)[/QUOTE]

Ona je bardzo spokojnie, bo co chwilę patrzy czy się z Luckiem nie wymienić (robią to statystycznie co 5 minut :lol:). Do kości jest przyzwyczajona, bo wieprzowe dostaje od czasu do czasu, ale nie byłam pewna tego indyka. Wetka nam mówiła, żeby drobiowych nie dawać, i to mnie zmyliło ;)

Posted

Wet nie jest od karmienia, tylko od leczenia ;)
Te wszystkie psy, które trafiły na stół operacyjny, to psy, które dostawały kości po obróbce termicznej-i takich kości nie daje się żadnych, czy to drobiowa czy wieprzowa... Ale żaden wet nie powie Ci jakie to były kości i przezornie wolą, żeby psy żadnych kości nie jadły ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Wet nie jest od karmienia, tylko od leczenia ;)
Te wszystkie psy, które trafiły na stół operacyjny, to psy, które dostawały kości po obróbce termicznej-i takich kości nie daje się żadnych, czy to drobiowa czy wieprzowa... Ale żaden wet nie powie Ci jakie to były kości i przezornie wolą, żeby psy żadnych kości nie jadły ;)[/QUOTE]

No z moją wetką w wielu kwestiach się nie zgadzam, więc dla mnie to norma ;) Drobiu nie daję (jakoś profilaktycznie, wystraszyła mnie ;)) Ale z indyka dam jutro :)

Posted

[quote name='dOgLoV']Ide do mamusi na kawe :lol: jak wróce to może sie tutaj towarzystwo zbierze :eviltong:

do popisania ;)[/QUOTE]

Mnie nie będzie :eviltong:

[quote name='dOgLoV']Qurwa te 11 dni to wieczność ! ;)[/QUOTE]

Damy radę :)

Posted

[quote name='magdabroy']Mnie nie będzie :eviltong:

Damy radę :)[/QUOTE]

No tak , pamietam , grillujesz się :lol:

damy , damy ale juz bym chciala mieć to za sobą ;)

[quote name='marta.k9080']heeeeejka:p[/QUOTE]

hello :lol:

Posted

Jakoś dam rade ;)

dzisiaj sie w ogóle dowiedziałam że mam córke , u nas czesto jest 3letnia Kinga córka szwagierki i czasami bierzemy ja do moich rodziców żeby sie pobawiła z Marysią córką mojej siostry , i cos mama ostatnio opowiadała o nas a Marysia podparła się o boki i mówi " no przecież wuja i ciocia mają już swoją córeczke Kinge " buahhaha i cały czas sie mnie pyta dlaczego nasza córeczka z nami nie przyjeżdza do babci buhahaha

Posted

[quote name='dOgLoV']Jakoś dam rade ;)

dzisiaj sie w ogóle dowiedziałam że mam córke , u nas czesto jest 3letnia Kinga córka szwagierki i czasami bierzemy ja do moich rodziców żeby sie pobawiła z Marysią córką mojej siostry , i cos mama ostatnio opowiadała o nas a Marysia podparła się o boki i mówi " no przecież wuja i ciocia mają już swoją córeczke Kinge " buahhaha i cały czas sie mnie pyta dlaczego nasza córeczka z nami nie przyjeżdza do babci buhahaha[/QUOTE]

Hehe matka a taka niezorientowana :lol: No tak mogłaś zapomnieć :eviltong: