Unbelievable Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ale chwila, nie ma "chcą" wpłacili zaliczkę, zaliczka jest bezzwrotna, nikt nigdy nie oddaje zaliczki! szczególnie w takich okolicznościach, gdzie będziemy prawdopodobnie musieli sami płacić za miejsca tych, którzy zrezygnowali! Quote
Ppx Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Fajny ten Wasz zlot. :) Szkoda, że w tym terminie będę w Chorwacji, chętnie bym się wybrała... ;) Ale może za rok. ^^ Quote
Szerkanka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Estera, jestem zdania tak jak Unbelievable, wplacili to wplacili, wiedzieli jak bedzie/jak moze byc, wiec powinni sie z tym liczyc, my chyba tez nie chcemy placic za nieodpowiedzialnosc innych osob, jezeli chca zwrotu to niech na wlasna reke poszukaja kogos na swoje miejsce i juz. Quote
sachma Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 zaliczka zaliczką - to jest całość ;) jak ktoś jeszcze nie zapłacił to zapraszam na PM :) mam nadzieję że uzbieracie te osoby, mi mimo wszystko przykro.. bo nie jadę dlatego że mi się nie chce, ale z przyczyn losowych - chciałabym bardzo jechać, ale po prostu nie mogę.. Quote
rose Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ech.. przypomina mi się pewna sytuacja kiedy to ja zbierałam kasę na zlot w Sierakowie bodajże.. też ktoś się wykłócał o zwrot kasy, ale czy to tak trudno zrozumieć, że Estera już ta kasę wpłaciła do ośrodka? ja fakt faktem jeszcze nie zapłaciłam, ale zrobię to na 100% chociaż pewna nie jestem czy będę mogła jechać, bo mogę mieć wtedy obronę.. ale nie bedę narażała was na dodatkowe koszty, więc zapłace Quote
Talia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Estera']Chciałam napisać, że na zlot mamy 22 osoby, z czego nie wszystkie zapłaciły. Osoby które nie jadą, chcą ode mnie zwrot kasy. Nie mam jak zwrócić. Pieniądze zapłacone, jadą 22 osoby, zamiast 28 więc nie wiem ile będę musiała dopłacić z własnej kieszeni. Bo za 28 miejsc muszę zapłacić. Ciekawe kto jeszcze się wykruszy. ciekawe co z osobami które nie zapłaciły. Talia oczywiście jak jakaś z Twoich os. tow. nie zapłaciła- niech zapłaci sachmie. Nie wiem ile tych osób z Tobą jedzie bo się pogubiłam :lol: Jestem wkurzona na maksa.[/QUOTE] Ode mnie już oby dwie koleżanki zapłaciły. Jadę ja z siostrą + pies i 2 osoby towarzyszące + pies. Daj znać jak dostaniesz przelew od nich ;) Ja nie mam zapłacone jeszcze za psiaka, mogę zapłacić na miejscu, czy mam Ci przesłać te pieniądze? Również popieram przedmówczynie. Jeśli ktoś zapłacił i nie może jechać, niech na własną rękę szuka osoby zastępczej i to najlepiej spośród osób które się jeszcze nie zgłosiły na zlot, żeby ilość ludzi się zgadzała. Ode mnie też się jedna os towarzysząca wykruszyła, ale dołożyłam wszelkich starań żeby znaleźć kogoś innego i się udało ;) No i może to nie jest zaliczka, ale koszt zlotu to nie wyjazd za granice i cała opłata nie wynosi półtorej tysiaka. Trzeba wziąć pod uwagę to, że Estera to nie biuro podróży i nie zarabia na tym, więc nie można ją też narażać na straty. Edit: miałam kupić kosteczki z woreczkami do sprzątania po piesku, ale niestety byłam w dwóch jyskach i nigdzie nie było :( Quote
Unbelievable Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Talia'] Edit: miałam kupić kosteczki z woreczkami do sprzątania po piesku, ale niestety byłam w dwóch jyskach i nigdzie nie było :([/QUOTE] :placz: a może ktoś ma u siebie gdzieś w sensownej cenie? Quote
Talia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Ostatnio widziałam na bazarku na dogo, wystawione z fundacji Ast Quote
rose Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Unbelievable']:placz: a może ktoś ma u siebie gdzieś w sensownej cenie?[/QUOTE] Ja wiem gdzie można kupić:diabloti: mojemu Maksymilianowi właśnie miałam ostatnio zakupić takową:eviltong: a znaleźć je można w Auchan za cenie bodajże 5zł (woreczki za 3zł):p Quote
Unbelievable Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Talia']Ostatnio widziałam na bazarku na dogo, wystawione z fundacji Ast[/QUOTE] może jeszcze wystawią... :roll: [quote name='rose']Ja wiem gdzie można kupić:diabloti: mojemu Maksymilianowi właśnie miałam ostatnio zakupić takową:eviltong: a znaleźć je można w Auchan za cenie bodajże 5zł (woreczki za 3zł):p[/QUOTE] znaczy ja musieć się wybrać do auchana w końcu ;) Quote
Szerkanka Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Unbelievable']może jeszcze wystawią... :roll: znaczy ja musieć się wybrać do auchana w końcu ;)[/QUOTE] na allegro sa wlasnie te fundacyjne :) Quote
Szerkanka Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 o tu na bazarku sa [url]http://www.dogomania.pl/threads/187220-Frisbee-miska-przydatna-w-podróży-kostki-do-sprzątania-po-pse-Fundacja-AST-30.06[/url]. Quote
Unbelievable Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Szerkanka']o tu na bazarku sa [url]http://www.dogomania.pl/threads/187220-Frisbee-miska-przydatna-w-podróży-kostki-do-sprzątania-po-pse-Fundacja-AST-30.06[/url].[/QUOTE] dzięki wielkie ;) już kupuję :diabloti: Quote
Szerkanka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 orientujecie sie moze, czy w tym Bobolinie, prawnie, pies jak jest na smyczy musi miec kaganiec? Bo to zalezy od miasta, u mnie jest tak ze jak jesy smycz to kaganca nie musi, a jak jest luzem no to powinien miec. Ja mam taki problem ze pies jak ma kantar zalozony to szaleje, lapkami probuje sobie go sciagac drapiac i rani przy tym caly pszczek, albo kladzie sie i nie idzie... Quote
Unbelievable Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Szerkanka']orientujecie sie moze, czy w tym Bobolinie, prawnie, pies jak jest na smyczy musi miec kaganiec? Bo to zalezy od miasta, u mnie jest tak ze jak jesy smycz to kaganca nie musi, a jak jest luzem no to powinien miec. Ja mam taki problem ze pies jak ma kantar zalozony to szaleje, lapkami probuje sobie go sciagac drapiac i rani przy tym caly pszczek, albo kladzie sie i nie idzie...[/QUOTE] kup mu kaganiec normalny, nie będzie wydziwiał ;) mój Gram o wiele bardziej lub zbyt duży plastikowy kaganiec niż kantarek. A co do przepisów- pewnie jako takich nie ma, można się przyjrzeć przepisom w Darłowie, ale pewnie i tak będzie można robić co się chce(bo raczej parku to tam nie znajdziemy :diabloti:) Quote
Szerkanka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Unbelievable']kup mu kaganiec normalny, nie będzie wydziwiał ;) mój Gram o wiele bardziej lub zbyt duży plastikowy kaganiec niż kantarek. A co do przepisów- pewnie jako takich nie ma, można się przyjrzeć przepisom w Darłowie, ale pewnie i tak będzie można robić co się chce(bo raczej parku to tam nie znajdziemy :diabloti:)[/QUOTE] Bardziej mi chodzi o plaze, bedzimy mogli wprowadzac tam psy? i w ogole ta plaza jest jakos mocno zaludniona? Wiecie jak ludzie moga reagowac na mojego psa... :/ Quote
Unbelievable Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Szerkanka']Bardziej mi chodzi o plaze, bedzimy mogli wprowadzac tam psy? i w ogole ta plaza jest jakos mocno zaludniona? Wiecie jak ludzie moga reagowac na mojego psa... :/[/QUOTE] podobno nie za wiele tam ludzi ;) jeżeli plaża jest niestrzeżona to można psa wprowadzać, ja byłam z psem na niestrzeżonej w Krynicy Morskiej i nikt mnie nie wyganiał, przy czym na strzeżonej jak tylko przechodziłam to krzywo patrzyli : P Quote
Karilka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Szerkanka']orientujecie sie moze, czy w tym Bobolinie, prawnie, pies jak jest na smyczy musi miec kaganiec? Bo to zalezy od miasta, u mnie jest tak ze jak jesy smycz to kaganca nie musi, a jak jest luzem no to powinien miec. Ja mam taki problem ze pies jak ma kantar zalozony to szaleje, lapkami probuje sobie go sciagac drapiac i rani przy tym caly pszczek, albo kladzie sie i nie idzie...[/QUOTE] Mój pies w Ustce po dzikiej plaży biegał bez niczego i nic nikomu do tego nie było. Co do kagańca - kup fizjologa albo po prostu coś ogromnego a przy tym lekkiego (dingo ma duże kagańce ale nie wiem czy aż tak duże ). Z doświadczenia wiem, ze im kaganiec większy i lżejszy tym mniej psu przeszkadza. Mój w skórzanym czy parcianym nurkuje w ziemie a ten kubeł nosi bez wydziwiania. Wreszcie nie będzie, ze Dolar jest duży przy Twoim wielkopsie ;). Mało kto wierzył, że doberman to rasa średnia hehe. Tak bardziej z organizacji: ktoś wkleił jakieś busiki do tego bobolina z darłowa o ile dobrze pamietam. Będe w Darłowie o 7.10 (cała noc jazdy pociagiem) i czy jakoś uda mi sie dostac do osrodka? Czy ktoś tam ma zamiar być wcześniej? Quote
Talia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Karilka']Z Darłowa do Bobolina to jakieś 10 km tak?[/QUOTE] chyba nawet mniej. Quote
Rybc!a Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Więc tak: moja osoba towarzysząca jedzie BEZ PSA- na miejsce Karolinkki, więc Esterko, możesz to uaktualnić, a ja dopilnuję, by dziewczyny się tu, na miejscu rozliczyły :) Quote
Karolinkka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Talia - Ja mam zapłacone za siebie i za psa ale nie jadę i Rybcia bierze Os. Tow. zamiast mnie, tylko, że od niej dostane 222 zł czyli tylko za mnie. Może trochę za dużo kombinowania ale jeśli chcesz to daj te pieniążki na zlocie Rybci i niech te moje za psa będą wpisane do Ciebie a za mnie do os tow Rybci. Da się tak zrobić? :) Quote
Estera Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Oki dziewczyny zapisuję, za psy można płacić na miejscu. Psa Talii zapisuję jako zapłacony, os tow Rybcii zapłacona, a Karolinkka Ciebie wypisuje. Resztę dogadajcie między soba. :) Do listy zlotowiczów zapisuję moją znajomą z TŻtem i springerami :) Quote
Unbelievable Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 [quote name='Estera'] Do listy zlotowiczów zapisuję moją znajomą z TŻtem i springerami :)[/QUOTE] :multi: [COLOR=White]i 10 znaczków[/COLOR] Quote
Recommended Posts