Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coś a'la AZJATA łamane przez MOSKIEWSKI łamane przez na pewno jakiś STRÓŻUJĄCY hehe ;) Tak, czy siak przepiękny pies, na którego zwróciłam uwagę już daaawno temu, ale se pomyślałam: No kto, jak nie on pierwszy znajdzie dom! Cóż- widać pomyliłam się i to mocno- czeka już któryś miesiąc z kolei... Przybył baaardzo chudy i zaniedbany, nie wychodził z początku z budy. Ale to się zmieniło- spójrzcie proszę na zdjęcia :)

Krótka notka ze strony Negri:
1941/08
Pięć lat, pies, mieszaniec owczarka kaukaskiego. Trafił do schroniska bardzo chudy. Obecnie przybrał na masie i czeka na nowy dom. Jest troszkę nieufny. Po przełamaniu pierwszych lodów staje sie bardzo miłym i oddanym psem.

Fotki moje ;):

Posted

no ja tez mu miala robic ogloszenia - i watek zakładac, a ja po nr to nie parę miesiécy, a rok w schronisku mu zleciał:shake: - jak bym moskiewskiego absoluteni do oglosznie nie dawała- to akurat moskiewski stózujacy - jest rasę uznaną za agresywną

Posted

Gdyby miał ucięte uszy i ogon to wyszedłby jak nic OWCZAREK AZJATYCKI!

Dlatego nie chcę dawać go w ogłoszeniach, jako stróżujący, czy moskiewski, czy jakiś inny, bo ani podobny z wyglądu, ani z charakteru! On jest fajny, miziasty :)

Posted

Może dopiszę, że na obrońcę, czyli psa stróżującego to AZJATEK średnio się nadaje. Oprócz tego, że od przyjęcia go do schronu to dopiero wczoraj usłyszałam dźwięki szczeku, a i tak jedynie na psa zza kraty, a nie na ludzia to on po prostu MISIEK- PRZYTULAK jest! ;)

Przewielki i na pewno samą posturą odstrasza, ale maślak i tyle hehe

Posted

GoskaGoska napisał(a):
a z innym psami się dogaduje?

Oczywiście, że się dogaduje. Nie ma jakichś zatargów. Wiadomo, że najlepiej w nowym domu, aby z suką zamieszkał, ale i samiec nie będzie mu przeszkadzał ;)

Posted

Pani byla dzis u psiaka - i bardzo jej się podoba - w pt ma zapisaną kastracje - pies oczywiście :eviltong: Pani teraz wzmacnia ogordzenie mam nadzieję, ze nie zapeszę i jak sie uda to za tydz wreszcie opuści schronisko. Pani widać ze ma serce dla zwierząt i nie chce zapeszyć, ale wydaje mi się , ze będzie dobrze.

• 1 month later...
Posted

ta Pani co go miala zabrac- go nie weznie, bo owczarek nie dogaduje się ze spanielem i owczarek zamieszka z Panstwem , ale ...nie wiem czy w miedzy czasie nie znalazl innego domu, cos mi sie wydaje ze tak