Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Meg napisał(a):
Edit: Zrobił ktoś wątek na forum króliczym?

Tak, jednak na pomoc nie ma co liczyć, nikt nie weźmie królików do siebie, nawet kontakt człowieka z królikiem chorym zagraża rezydentom.

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Tak, jednak na pomoc nie ma co liczyć, nikt nie weźmie królików do siebie, nawet kontakt człowieka z królikiem chorym zagraża rezydentom.

Wiem, ale może znajdzie się ktoś, kto dopiero szuka zwierzaka:hmmmm:.

Podjadę dziś albo jutro do schroniska, będą jakieś świeże wiadomości...

Posted

Meg napisał(a):
Wiem, ale może znajdzie się ktoś, kto dopiero szuka zwierzaka:hmmmm:.

I weźmie sobie hodowlańca? Wątpię. Zdrowe miniaturki szukają domów po rok.... Takie przypadki są dla miłośników.

Posted

Naprawdę są tak nikłe szanse na znalezienie im domków? :-(
O królikach nie wiem zbyt wiele, więc ciężko mi oceniać.
Na DT mam świnki i znalezienie im właściciela nie jest rzeczą a wykonalną...

Posted

Nie jest to takie hop-siup. Szczególnie jesli chodzi o hodowlane :shake:
Śliczna, młoda i zdrowa miniaturka szuka domu prawie rok - nie jest to jedyna z tak długim stażem .::: Adopcje króliczków :::.
Ta niunia do oddania z wszystkimi akcesoriami, od maja szuka domu
.::: Adopcje króliczków :::.

Króliki zdecydowanie mneij się ze sobą dogadują niż swinki, sa dość terytorialne. Wydaje mi sie, że są trudniejsze.... choć świnki na stałe nie miałam :)

Posted

dog193 napisał(a):
E tam trudniejsze ;) Dla chcącego nic trudnego :p
Ja zaprzyjaznialam uchole dwa razy i dwa razy mi sie udalo :)

Zaprzyjaźnij sobie dwa niekastrowane samce :razz: A świnki się da :p Akurat nasze chcenie czy nie, tu nie ma nic do rzeczy :eviltong: To ino od królików zależy.

Posted

No niekastrowanych samców sie nie zaprzyjazni, chociaż sa wyjątki, znam takich pare :p

Ale uwazam, ze jak ktos chce swinki, to bedzie mial swinki, a jak króliki, to króliki :cool3: To zupelnie inne zwierzęta. Ja bym królików na swinki nie zamieniła (nie chodzi o to, ze moich, tylko ogólnie), bo po prostu wole charakterki króli.

Posted

przepraszam za ciszę , ale powrót do pracy oznacza całkowity brak czasu:shake:

szaraczek tak jak przypuszczałam, już nie żyje :-(.

Jakby się dało je gdzieś ulokować .. niestety z moich znajomych nie znalazłam nikogo chętnego . Ja pracuje po 9 h dziennie,. plus często inne zajęcia obowiązkowe - tak wiec większa opiekę niż u mnie mają w schronisku

_Lara , sama nie wiem :oops:, dziś miały jeszcze drugie całe to opakowanie granulatu co zawiozłam ostatnio .

Posted

Słuchajcie, jeśli uda się wam zorganizować transport z Krakowa do Piskorzyny (schroniska dla koni - fundacji tara) porozmawiam ze Scarlett, moze zgodzi się przyjąć do siebie króliczki. Tylko to dość daleko..

Posted

Nikt, kto ma króliki i ma podstawową o nich wiedzę, nie weźmie tych nieszczęśników na tymczas :(

Prawda jest taka, że myksomatoza jest chorobą o bardzo wysokiej śmiertelności, a osobiście uważam, że tych króli nie uda się uratować. Chyba że to nie jest myksomatoza (co mi się wydaje nieprawdopodobne), ale w takim wypadku trzeba poczekać na wyniki konsultacji weterynaryjnej.

Gdyby to była moja decyzja, to - choć z bólem serca - uśpiłabym te biedaczki :(

Posted

Dobry granulat ma to wszystko.
Króliki są wrażliwe, wydaje mi sie, że często mają problemy z trawieniem (w por. do innych zwierzów), a sa one b. niebezpieczne dla ich życia. Jak sa osłabione chorobą, mało się ruszają, to lepiej nei dawać nic co prowadzi do wzdęć.
Jednak ze wzgl. na obrzęki błony lepsze byłoby coś półpłynnego :roll: Nie mam pojęcia, nigdy nie spotkałam się z leczeniem królików chorych na myxo.

Posted

karmę mają, dobry granulat dla królików , sama zawoziłam

apetyt mają

leczone są - przynajmniej w schronie szanse dostały

Meg , będziesz kupować karmę ? mam namiar na sklep gdzie może by taniej sprzedali jakbyś chciała

Posted

Tak agamiko, będę kupować. Może podpowiecie co jest ogólnie dostępne z tych lepszych karm?

Dla świń kupuje głównie Verse Lagę, ale co z królami...?