Szarotka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Hm troche sie gubie przez te podwojne imiona. Jak sie nie zjadly od razu, to moze sie polubia :):) Quote
brazowa1 Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 właściciel ma wiedzę o psach ,jeżeli ktoś miałby sobie poradzić z tym psem i wyprowadzić go na prostą,to właśnie on.No i zna owczarki,rozumie je. Quote
szadam_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Witamy. Dzień drugi. Chudy wyraźnie woli pańcię, jak wyszła na zakupy myślałem, że drzwi rozdrapie, mnie się trochę boi. Wczorajsza potyczka chyba jednak niczego go nie nauczyła, dalej w chwilach jak jest jakieś zamieszanie zaczepia rezydenta. Ale jest postęp, w nocy śpi a nie łazi, już nie znaczy, no i równa na smyczy. Jak tylko ktoś kładzie się na łóżko od razu sie tam ryje i w tedy jest niebezpiecznie, bo dość agresywnie pilnuje miejsca przed rezydentem Aaronem (dla przyjaciół Ondopem). Zauważyłem, że Ondop wkurza się dopiero jak Chudy go dotknie, szczekanie i warczenie ignoruje. Chudy umie otwierać drzwi, bez przerwy usiłuje je otworzyć, próbuje też uciekać korzystając z okazji jak ktoś do nas wchodzi lub wychodzi. Wypuszczony na ogródek nie chce wracać do domu. Okazało się , że ma bogate życie wewnętrzne (glisty) i drobny katar. Nie jest też chętny do jedzenia, wyjada mięso i zostawia resztę. Z psychą wcale nie jest źle, oszczekuje tych co wchodzą do domu i ludzi na ulicy. Jedyny poważny problem (jak na razie) to brak kontaktu z nami, chyba, że sam chce, nasze wołanie na ogół ignoruje(trochę strach jakby udało mu się zwiać). Ale pracujemy. Quote
Szarotka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 No coz mlody pies po przejsciach. Niektore psy bez przejsc tez nie sa idealne. Niektore psy wola kobiety(moj maz mowi, ze im sie nie dziwi ):p:p:p Quote
Szarotka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Obejrzalam zdjecie z avatora i jestem pewna, ze sobie poradzisz :):) Quote
brazowa1 Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Witajcie! Równa po dwoch dniach? :crazyeye: Chudy to takie...brzydkie imię :oops: No,ale macie wesoło. Szarotko,wyjaśnie-Ondop to owczarek malinois,pies-rezydent.W rodowodzie ma wpisane "Aaron z Vere Smecky". Zeby było śmieszniej to ten nasz wejherowski maliniak,którego nazywalismy zwyczajnie Maliniakiem,w kartotece i na stronce niemieckiej był rowniez nazwany Aron.Tak więc w domu Szadama jest Aaron i Aron.Na co dzień zwani Ondopem i Chudym. Name: Aron (kastriert) Rasse: Malinois-Mix Geschlecht: Rüde Geburtsjahr: 2009-01-01 Schulterhöhe: 60 Aufenthaltsort: Wejherowo, Polen Kontakt eMail: [email protected] Kontakt Telefon: 02166/2171399 Beschreibung: Quote
Szarotka Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 A skad on sie wzial na stronce Niemieckiej :):) Quote
brazowa1 Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Zostal tam wstawiony ;) A na serio-jest fundacja niemiecka,ktora czasem pomaga szukac domu dla psow z Dabrowki,a przede wszystkim wspiera przytulisko.No,ale tam tez go nie chcieli :p Quote
akucha Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 :multi::multi::multi: Ale się cieszę, że on w takim super domu!!! Kamień z serca... Chcę fotki! Brązowa, a gdzie te z pożegnania? Aaron robi wrażenie :razz:, nauczy gówniarza dobrych manier. W dniu, kiedy dowiedziałam się, że pojechał, zajrzałam na jego ogłoszenia na allegro. Miał 7 gapów :evil_lol:. Dlaczego tak jest, że gdy psy już w domu, to zaczynają się ludzie zlatywać? A miesiącami jęczymy o dom i trawi nas beznadzieja... Quote
brazowa1 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 YouTube - OTOZ Dabrowka właśnie to zobaczyłam! Maliniak tez sie załapał. Quote
pinkmoon Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 I Ojek! i Benio! :) same reprezentacyjne psy :P Quote
szadam_ Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 witamy!!! mlody od 3 dni jest spuszczany ze smyczy, zachowuje sie fajnie, nie ucieka, wraca do nogi na zawolanie!!!! jezdzi z nami do stajni, a w samochodzie siedzi z tylu razem z Ondopem i jest spokoj. niestety w domu zostaja na 8 godzin same i wowczas zaczynaja szczekac i piszczec co niejest mile dla wspolmieszkancow. nadal obsikuje meble gdy nas niema lub w nocy jak sie przebudzi, mamy jednak nadzieje ze w koncu sie to skonczy. pozdrowienia!!!!! Quote
brazowa1 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 aż się wierzyć nie chce :crazyeye: :multi: Quote
pinkmoon Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 no ja też nie mogę uwierzyć... i jestem dumna z Chudego Arona, że się tak zaskakująco dobrze sprawuje :lol::lol: Quote
zenobiusz flores Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 :cool3: Maliniak to ma klawe zycie......... Quote
zenobiusz flores Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 :eviltong:[quote name='brazowa1']aż się wierzyć nie chce :crazyeye: :multi:[/QUOTE] ze sika czy ze jezdzi samochodem ? :eviltong: Quote
brazowa1 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 że samochodem jeździ i wraca zawołany!:multi: Quote
zenobiusz flores Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 A mnie to nie dziwi ......:cool3: Z tym posikiwaniem to moze sprawdzic u weta czy wszystko ok.......czy nie ma jakiegos zapalenia pecherza albo co . Quote
Recommended Posts