Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

15.08.2009r w Chwaszczynie w rowie melioracyjnym przy głównej trasie znaleziono starszą suczkę podobną do owczarka niemieckiego. Z uwagi,iż mam sukę owczarka kaukaskiego,która nie toleruje psów tej samej płci, zmuszona byłam odwieźć sunię do schroniska w Gdyni.

(nie wiem jak wstawić zdjęcie suni)

tel.kontaktowy 503060881 lub 508595758

Może znalazłaby się dobra duszyczka, która by chciała podarować tej biednej psince domek ????
W schronisku nie będzie miała szans na adopcje.

• 2 weeks later...
Posted

Szczerze? Ja dopiero wczoraj zauważyłam ten wątek :evil_lol:
Flama jest już zaszczepiona, na wybiegu jest z młodzikami, czyli psami ok rocznymi i... świetnie się z nimi dogaduje, mimo, że sama jest dużo starsza od nich.
O dokładny wiek mnie nie pytać, jutro zerknę jej w zęby i napiszę.

Posted

Oto i Flama:

Sunia trafiła do nas w zaawansowanej ciąży, bo bodajże na 2-3 dzień pobytu w schronisku zaczęła rodzić. Po porodzie, mimo, że maluchy zostały zabrane przez 2 tyg nie można było do niej podejść, rzucała się z zębami do krat.
Jednak stres i kumulacja wszystkich jej złych przeżyć dała się we znaki i stąd takie, a nie inne reakcje.
W końcu udało się z nią "dogadać", dała się przekonać, że my nie gryziemy i nie mamy wobec niej złych zamiarów.

Trafiła na wybieg z bardzo młodymi psami i zachowuje się, jak szczenię.
Pakuje się na rączka, jak tylko ktoś wchodzi, obejmuje człowieka łapkami i nie chce puścić. Świetnie się tam odnalazła i dobrze się czuje, a różowa obroża, jaką jej założyliśmy dodaje jej uroku!

Co do darów rzeczowych w postaci kocy, karm, puszek... za każdą pomoc będziemy wdzięczni!

Posted

Dziękuje za wstawienie zdjęcia...;)
Cieszę się że Flama dogaduje się z młodzikami.
I,że jakoś znosi pobyt w schronisku.
Trzeba teraz się postarać o domek dla niej.
Bo to jest bardzo przyjazna sunia.
A co ze szczeniaczkami??

Posted

Edzia_ napisał(a):
:-oszok,że szczeniaczki ślepe:-o

A co w tym szokującego? Przecież psie noworodki nie widzą. Dopiero po ok dwóch tygodniach od urodzenia otwierają oczka. Szczeniaczki najlepiej poddawać eutanazji zaraz jak się tylko urodzą. Oczywiście ideałem jest sytuacja gdyby w ogóle nie musiano usypiać szczeniąt bo suka wysterylizowana a populacja bezpańskich psów znikoma. Jednak na razie to marzenia...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

I co nowego u Flamy ? Czy ktoś był zainteresowany adopcją suni??? Do góry psinko, może cię jakaś dobra dusza wypatrzy i podaruje ciepły kącik na stare lata ..........

• 2 weeks later...
Posted

Smutny byt wszystkich psiaków schroniskowych, a zwłaszcza tych małourodziwych, bo mają małe szanse na adopcję. Mimo wszystko wierzę, że los się do niej uśmiechnie jak i do innych nieszczęśliwców.

Posted

O jeny, to moja ciapkowska ulubienica Flamcia! Kochana suńka :loveu: Szkoda, że jeszcze w schronie, pamiętam spacerki z nią. Wtedy była jeszcze nieśmiała i obojętna ale starała już sie przymilać :loveu:

• 3 weeks later...