Edzia_ Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 15.08.2009r w Chwaszczynie w rowie melioracyjnym przy głównej trasie znaleziono starszą suczkę podobną do owczarka niemieckiego. Z uwagi,iż mam sukę owczarka kaukaskiego,która nie toleruje psów tej samej płci, zmuszona byłam odwieźć sunię do schroniska w Gdyni. (nie wiem jak wstawić zdjęcie suni) tel.kontaktowy 503060881 lub 508595758 Może znalazłaby się dobra duszyczka, która by chciała podarować tej biednej psince domek ???? W schronisku nie będzie miała szans na adopcje. Quote
Edzia_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Powiedzcie,jak tu można wstawić zdjęcia?:roll: Quote
Edzia_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 natalia aa Jesteś wolontariuszką w schronisku w Gdyni?? Quote
natalia_aa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jestem pracownikiem gdyńskiego schroniska dla zwierząt. Wolontariuszem w wolnych dniach też ;) PS: Jeżeli masz problem z wstawieniem zdjęć, wyślij mi na maila [email protected] Quote
natalia_aa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Szczerze? Ja dopiero wczoraj zauważyłam ten wątek :evil_lol: Flama jest już zaszczepiona, na wybiegu jest z młodzikami, czyli psami ok rocznymi i... świetnie się z nimi dogaduje, mimo, że sama jest dużo starsza od nich. O dokładny wiek mnie nie pytać, jutro zerknę jej w zęby i napiszę. Quote
Edzia_ Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 już wysłałam e-maila;) Dziękuje z góry za wstawienie zdjęcia. Quote
natalia_aa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Oto i Flama: Sunia trafiła do nas w zaawansowanej ciąży, bo bodajże na 2-3 dzień pobytu w schronisku zaczęła rodzić. Po porodzie, mimo, że maluchy zostały zabrane przez 2 tyg nie można było do niej podejść, rzucała się z zębami do krat. Jednak stres i kumulacja wszystkich jej złych przeżyć dała się we znaki i stąd takie, a nie inne reakcje. W końcu udało się z nią "dogadać", dała się przekonać, że my nie gryziemy i nie mamy wobec niej złych zamiarów. Trafiła na wybieg z bardzo młodymi psami i zachowuje się, jak szczenię. Pakuje się na rączka, jak tylko ktoś wchodzi, obejmuje człowieka łapkami i nie chce puścić. Świetnie się tam odnalazła i dobrze się czuje, a różowa obroża, jaką jej założyliśmy dodaje jej uroku! Co do darów rzeczowych w postaci kocy, karm, puszek... za każdą pomoc będziemy wdzięczni! Quote
Edzia_ Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Dziękuje za wstawienie zdjęcia...;) Cieszę się że Flama dogaduje się z młodzikami. I,że jakoś znosi pobyt w schronisku. Trzeba teraz się postarać o domek dla niej. Bo to jest bardzo przyjazna sunia. A co ze szczeniaczkami?? Quote
natalia_aa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Ślepy miot został poddany humanitarnej eutanazji, tak by nie pomnażać bezdomności. Na dniach zrobię jej nowe zdjęcia i wstawię na wątek. Quote
Edzia_ Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 Rozumiem. ;)Czekam na fotki;) Co u Flamy?? Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Edzia_ napisał(a)::-oszok,że szczeniaczki ślepe:-o A co w tym szokującego? Przecież psie noworodki nie widzą. Dopiero po ok dwóch tygodniach od urodzenia otwierają oczka. Szczeniaczki najlepiej poddawać eutanazji zaraz jak się tylko urodzą. Oczywiście ideałem jest sytuacja gdyby w ogóle nie musiano usypiać szczeniąt bo suka wysterylizowana a populacja bezpańskich psów znikoma. Jednak na razie to marzenia... Quote
Edzia_ Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Rozumiem... I w takiej sytuacji to było najlepsze wyjście. No niestety! Bezdomność jest ogromna. Quote
begina Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 bez szans na domek???? do góry piesku :-( Quote
begina Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 do góry piesku, nikt do ciebie nie zagląda :placz: Quote
begina Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 "Szczęśliwy ten, kto zaskarbił sobie miłość starego psa" S.J.Seward Quote
natalia_aa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Ciapkowo - Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Gdyni W ok. 2 minucie można zobaczyć Flamę ;) Quote
begina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 I co nowego u Flamy ? Czy ktoś był zainteresowany adopcją suni??? Do góry psinko, może cię jakaś dobra dusza wypatrzy i podaruje ciepły kącik na stare lata .......... Quote
natalia_aa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Sunia została wysterylizowana i nadal czeka na nowy dom, niestety wśród tylu psów nie cieszy się zainteresowaniem Quote
begina Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Smutny byt wszystkich psiaków schroniskowych, a zwłaszcza tych małourodziwych, bo mają małe szanse na adopcję. Mimo wszystko wierzę, że los się do niej uśmiechnie jak i do innych nieszczęśliwców. Quote
Pinesk@ Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 O jeny, to moja ciapkowska ulubienica Flamcia! Kochana suńka :loveu: Szkoda, że jeszcze w schronie, pamiętam spacerki z nią. Wtedy była jeszcze nieśmiała i obojętna ale starała już sie przymilać :loveu: Quote
begina Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Jak to dobrze, że jesteście i poświęcacie czas tym bidulom - tak niewiele im potrzeba. Jak psiaki po fali mrozów? Quote
Recommended Posts