Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super :) udało się nam właśnie umówić na wizytę w domku dla Milusia :multi:
Widzimy się w niedzielę o 14, oczywiście zdam relację.
Pani mieszka w domu z siedmioletnią córką. Na tej samej posesji, w oddzielnym domu, mieszkają Pani rodzice. Na posesji mieszka też duży pies.
Pojedziemy na spotkanie w trójkę - z moją ośmioletnią córką psiarą o oczywistej intuicji dziecięcej i naszym sześciomiesięcznym dwukilogramowym urwisem - myślę że podejście obecnego tam psa jak i dziecka do ewentualnego szczeniolka będzie sprawdzone :)
Po rozmowie telefonicznej mam bardzo dobre wrażenie :)
W domu był mały piesek, przeżył 12 lat i odszedł - Panie odczuwają brak małego psinka w mieszkaniu.

Pozwalam sobie też zmodyfikować/uzupełnić nieco umowę adopcyjną, którą jutro w opracowanej wersji wrzucę na dogo :)

Posted

Bardzo pokochalismy Milusia.Moja sześcioletnia córka uwielbia sie z nim bawić i on też.W pierwszej chwili Miluś boi się szczególne wiekszych psow,więc zapoznanie musi byc rozważne.Od dwóch dni i jednej nocy nie załatwił sie w domu.Miluś rządzi!!!!

Posted

[quote name='zadra']Bardzo pokochalismy Milusia.Moja sześcioletnia córka uwielbia sie z nim bawić i on też.W pierwszej chwili Miluś boi się szczególne wiekszych psow,więc zapoznanie musi byc rozważne.Od dwóch dni i jednej nocy nie załatwił sie w domu.Miluś rządzi!!!![/quote]

jaka mądra bestia!

Posted

Super :) Będzie miał zatem doskonale, córka Pani jest bardzo otwarta i uwielbia się bawić, a przy tym rozsądnie (dzięki temu, że w domu od małego miała pieska, tzn. gdy się urodziła, piesek był już w domu).

Jesteśmy już po spotkaniu, bardzo bardzo pozytywnym – Miluś będzie miał cudnie! :)
Wszystkie informacje jakie miałam wcześniej są potwierdzone. Warunki doskonałe, nowa Pani zna temat naprawdę nieźle. Poprzedni mały piesek odszedł za TM rok temu, w sędziwym wieku, był w domu od szczeniaczka. Duży pies jest przygarnięty z ulicy 7 lat temu, biegał wystraszony i zagłodzony między samochodami, był wprowadzany do domu już dorosłego pieska, przy czym mieszka na ogrodzie (ma bardzo dobre warunki, utrzymany kojec, biega luzem, kojec zamykany przy wprowadzaniu na teren nowych osób, relacje z Panią i dzieckiem dobre i radosne). Nad wprowadzeniem maluszka będą pracować. Wprowadzały kociaczka, opisały mi cały proces ich zaznajamiania i socjalizowania - pies biegał luzem, kociaczek był wynoszony i trzymany na kolankach, później wypuszczany do odgrodzonego mniejszego ogródka, później stawiany na ziemi przy Pani, gdzie był obwąchiwany przez większego psa - i tak powoli aż do pełnej wzajemnej akceptacji. Myślę, że dadzą sobie radę i Miluś będzie zadowolony :)

Dom przystosowany do pieska, nie będzie problemu ani z ewentualnymi zniszczeniami ani higieną. Wszystkie te szczenięce uroki są dobrze w domu znane.
Córka bardzo miła i z dobrym podejściem do pieska, przetrenowane na naszym chucherku :) Nasze dziewczyny bardzo sobie przypadły do gustu, bawiły się przy dużym psie, wizyty poadopcyjne będą częste i bez przymusu :)
Wszystkie warunki umowy przyjęte bez zastrzeżeń z pełnym zozumieniem.
Jednym słowem – Miluś będzie miał cudowny dom!

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dostałam info z domu Fado, teraz Diego
[COLOR=Black]"Serdecznie pozdrawiamy Zamość i wszystkich dzięki którym mamy Diegusia.
Jest już po wszystkich szczepieniach,ma mnóstwo energii,szczenięcej radości i wesołości.
Zrobił z naszego życia niezły mirsz-marsz.Umie już podawać łapę i dać głos.Pięknie spaceruje na smyczy.Na długich spacerach biega z dziećmi, aportuje ze trzy razy po czym zwiewa z patykiem i chce żeby go gonić"

[/COLOR][COLOR=Black][URL]http://img694.imageshack.us/img694/8578/apobieganiumogespawszdz.jpg[/URL][/COLOR]

[URL]http://img190.imageshack.us/img190/340/czetojadiegokiedyfado.jpg[/URL]

[URL]http://img692.imageshack.us/img692/3664/fotogenicznyjestem.jpg[/URL]

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/7779/tomjfotel.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...