ms_arwi Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='agaga21'] a bo etna jak ma zdjęcia z przodu robione to się wydaje taka wielka a to przez tą jej klatę. ta klata nie tylko jest z przodu szeroka ale cała klatka piersiowa aż do ostatnich żeber wygląda jakby była nadmuchana. przez to wygląda grubiej niż jest. natalia, twoja jedna sika a druga na diecie...u mnie jedna i druga sikają, jedna i druga smrodzi gruczołami(dziś myślałam, że lunę ukatrupię jak mi koc zasmrodziła!), dodatkowo lunie śmierdzi z pyska i w ogóle czasem ma taki dziwny zapach... morris już najmniej z nich wszystkich śmierdzi ale czasem też mu się zdarza:evil_lol::evil_lol: na moje nieszczęście mam nos jak pies i nawet najmniejszy smrodek momentalnie wyczuwam a te psie smrodki do najmniejszych nie należą...:roll:[/QUOTE] Moim tez sie zdarzaja oprozniac gruczoly - sa wtedy wielce zdziwione co tak smierdzi :evil_lol: chociaz przyznam, ze ten zapach jakos znosze bez problemu... Za to dostalam od wetki ostatnio jakis super preparat na nieswiezy oddech u mojej Dusi - co prawda jej nie smakuje "za bardzo", bo jak tylko podchodze z tym, to sie wyrywa, ale coz... dziala :diabloti: Mia za to pachnie bardzo przyjemnie... chociaz ona ratuje psi honor zapachowy ;) Quote
bira Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='ania z poznania']Eeee, jak już w konkubinatach żyjemy to i Nepomucena dużo więcej nie zaszkodzi :diabloti:[/QUOTE] Oj, koleżankoi, w piekle się spalisz:diabloti::evil_lol: Quote
Oscar Patric Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 takze trzymam kciuki za wyniki przesyłam mizianki Quote
agaga21 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 wyniki w normie :) potem wkleję może i sobie porównam z psimi normami (jeśli gdzieś znajdę) ale z tego co na szybko wet mi mówił, to nic się nie dzieje. jednak jutro jeszcze weźmiemy etnusię do śremu na rtg czy się tam czasem po wypadku jakieś zwyrodnienia nie porobiły. Quote
ms_arwi Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Uf, to odetchnac mozna troszke... Trzymamy kciuki za Etnusiowe kosteczki :) Quote
agaga21 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 udało mi się dobrze zrobić zdjęcia więc od razu wklejam [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-TsueVG6WJ2A/Tqb2M9KRPhI/AAAAAAAAC7c/4RfNUDttT7E/s640/DSCN8061.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-MYAFCj7qVys/Tqb2UMueDzI/AAAAAAAAC7g/FKUM5_L8rY8/s512/DSCN8062.JPG[/IMG] teraz gdzieś normy znaleźć muszę edit: i już mam: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/25482-Tabele-oznaczen-i-norm-wynikow-badania-krwi-u-psa[/URL] [URL]http://www.vetmozga.com/artykuly/badania-lab.php[/URL] tak średnio mogę się w tym odnaleźć.... Quote
chita Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 nawet w tych porownaniach sie do konca nie moge odnalezc ale z tego co widze wszystko w normie?:) Quote
ania z poznania Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Źle spojrzałam, soczewek nie mam :oops:. Widzę tak nie do końca, ale chyba wszystko ok! Quote
agaga21 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 no generalnie ponoć wszystko ok. więc UFFF! :) zobaczymy jeszcze jutro ten jej kręgosłup na rtg. Quote
agnieszka32 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Cieszę się, że wyniki okazały się w normie. Ciekawe, co wyjdzie z rtg - jeśli też będzie wszystko w porządku, to chyba jednak posterylkowe nietrzymanie moczu (coraz częściej się z tym u różnych suczek ostatnio spotykam...) Quote
agaga21 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='agnieszka32']Cieszę się, że wyniki okazały się w normie. Ciekawe, co wyjdzie z rtg - jeśli też będzie wszystko w porządku, to chyba jednak sterylkowe nietrzymanie moczu (coraz częściej się z tym u różnych suczek ostatnio spotykam...)[/QUOTE] no właśnie, trochę to zniechęcać może do sterylki...a właśnie jutro lunkę pod nóż oddaję... Quote
agnieszka32 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='agaga21']no właśnie, trochę to zniechęcać może do sterylki...a właśnie jutro lunkę pod nóż oddaję...[/QUOTE] Oj! To mocno trzymam kciuki!!! Quote
agaga21 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='agnieszka32']Oj! To mocno trzymam kciuki!!![/QUOTE] dzięki. właśnie wykombinowałam jej superowy kubraczek posterylkowy :) Quote
agaga21 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='chita']:kciuki::kciuki: czymam jakby co;)[/QUOTE] dzięki, jedziemy za pół godzinki. już mam stresa......... Quote
banokas1 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 jak tam maleństwo się trzyma?? Pisz jak było!! :) Quote
agaga21 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='Joann']Wszystko bedzie dobrze. 3mam kciuki![/QUOTE]dzięki za kciuki :) [quote name='banokas1']jak tam maleństwo się trzyma?? Pisz jak było!! :)[/QUOTE] ooo, cześć kuzynko :) nie wiedziałam, że jeszcze do nas zaglądasz. maleństwo bardzo dzielne, odsypia. wszystko poszło dobrze, bez niespodzianek. rankę ma maleńką, szwy wewnętrzne i chyba tylko 2 zewnętrzne. u etny na rtg wyszło, że ma spondylozę ale nie ma to wpływu na pęcherz. dostała inne leki, na razie będziemy je podawać razem z propalinem a potem będziemy odstawiać propalin i może wystarczy dawać ten lek co 2-3 dzień. Quote
fonia123 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 cieszę się, że z Lunką wszystko dobrze :) a Etna pewnie ten hormonalny lek dostała, u mnie był niewskazany ze względu na tarczycę Fety. Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze ;) Quote
malawaszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 super, że wyniki w porządku u Etny! i że sterylka szczurka poszła ok :lol: teraz za szybkie gojenie :kciuki: i ... zatrzymanie sikania! Quote
agnieszka32 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 I jak Lunka się czuje? Mam nadzieję, że grzecznie sobie śpi i ranki nie będzie próbowała sobie lizać. Agata - zrób fotkę w super-kubraczku :) Quote
bira Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To Wy już po zabiegu? Dni mi się pomerdały. Ważne, że z Etną wszysko ok, a Szczurosława szybko dojdzie do siebie :-) Quote
malawaszka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='agnieszka32'] Agata - zrób fotkę w super-kubraczku :)[/QUOTE] o to samo miałam prosić :lol: Quote
agaga21 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='fonia123']cieszę się, że z Lunką wszystko dobrze :) a Etna pewnie ten hormonalny lek dostała, u mnie był niewskazany ze względu na tarczycę Fety. Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze ;)[/QUOTE]tak, hormonalny lek, jutro sprawdze nazwe, bo już mi się nie chce wstawać:oops: [quote name='malawaszka']super, że wyniki w porządku u Etny! i że sterylka szczurka poszła ok :lol: teraz za szybkie gojenie :kciuki: i ... zatrzymanie sikania![/QUOTE]dzięki :) [quote name='agnieszka32']I jak Lunka się czuje? Mam nadzieję, że grzecznie sobie śpi i ranki nie będzie próbowała sobie lizać. Agata - zrób fotkę w super-kubraczku :)[/QUOTE]śpi oczywiście przyklejona do mnie. 3 razy wynieśliśmy ją na siusiu a tak to nie wstaje. [quote name='bira']To Wy już po zabiegu? Dni mi się pomerdały. Ważne, że z Etną wszysko ok, a Szczurosława szybko dojdzie do siebie :-)[/QUOTE]mam nadzieję że i etnie się poprawi, bo dziś jak wróciłyśmy to sie znowu posiusiała troche :roll: [quote name='malawaszka']o to samo miałam prosić :lol:[/QUOTE]prosze bardzo księżniczka w kocykach: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-wVWcchjiC_w/TqhvYT4BLoI/AAAAAAAAC7w/pXqNkwB5Vus/s640/DSCN8063.JPG[/IMG] i księżniczka w kubraczku [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-dF7KERt977A/Tqhveo90-MI/AAAAAAAAC70/8EVnKRhXiMA/s640/DSCN8064.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-6_gBX-uG0zU/Tqhvq1HxEKI/AAAAAAAAC74/n5eVAvZHXzA/s640/DSCN8067.JPG[/IMG] kubraczek przylega na klacie ale na brzuszku jest odrobina przestrzeni. Quote
chita Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 o raju jaki batman:loveu::evil_lol: swietny ten kubrak:razz: Quote
Recommended Posts