Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaga21']dzięki natalia :) :) może następnym razem, bo tym razem jestem już umówiona z furciaczkową na kawkę i obiadek do donvitowa :)
rzeczywiście zapomniałam, że ty niedaleko od śremu mieszkasz, bo mosina to rzut beretem, prawda?

ja jestem w 9 miesiącu ciąży, nie wyobrażam sobie siebie teraz z 3 psami na raz :D
morris musi zostać w domu.[/QUOTE]

No tak, to faktycznie Morrisek bedzie musial sobie poradzic jak pancia w takim stanie :) Mieszkam w Obłaczkowie pod Wrzesnia, to nieco dalej niz Mosina :)
I jak do furciaczkowej jedziesz, to mozliwe, ze tedy wlasnie :)

Posted

[quote name='ms_arwi']
I jak do furciaczkowej jedziesz, to mozliwe, ze tedy wlasnie :)[/QUOTE]a nie, nie, ja do fur nie jadę, tylko spotykamy się w śremie.

[quote name='bira']Jakoś będzie musiał dać radę... Moja Amba też dostawała świra jak tylko drzwi z drugiej strony zamykałam...[/QUOTE]on zostaje spokojnie ale jak jest z etną(bądź luną) już wie, że jak pani z domu wychodzi, to piesek idzie na swoje miejsce i tam dostaje gryzaki i nawet się na ten moment cieszy...ale tym razem ma być zupełnie sam, bez dziewczynek. no trudno, jak szwagierka odmówi(a raczej nie odmawia) to karol sobie dzień wolny w pracy zrobi. innego wyjścia nie ma. same problemy z tymi kundlami!:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']łoohooo to nie wiedziałam, że w aucie też taki demolator z niego :lol: a i że Ty w 9 miesiącu też mi umknęło, że to już końcówka :mdleje:[/QUOTE]
nie wiem jak by było teraz, bo te pasy zjadł na początku prawie jak do nas trafił, od tamtej pory bardzo się zmienił ale wolę nie ryzykować co strzeli znów do tej pustawej główki ;)
mi został ostatni miesiąc. powiedziałam sobie, że wysterylizuję lunę i mogę rodzić:evil_lol:. to ostatnia ważna sprawa, jaka mi została do załatwienia przed porodem. oby się nie okazało, że coś z etną, bo nie będę miała możliwości by z nią jeździć a karolowi w pracy też zaczyna się najbardziej pracowity czas(aż do końca roku) więc byłoby naprawdę ciężko.

Posted

no to już wszystko załatwione. mocz zbadany, krew pobrana, oddana do laboratorium, wyniki jutro. póki co badania moczu wyszły normalnie(wyniki zostały u weta, jutro je odbiorę razem z wynikami krwi).
etna mało nie użarła weterynarza ale nie jak jej pobierał krew, tylko jak jej psiknął na łapkę odkażaczem:diabloti:

Posted

[quote name='agaga21']
etna mało nie użarła weterynarza ale nie jak jej pobierał krew, tylko jak jej psiknął na łapkę odkażaczem:diabloti:[/QUOTE]

:lol: hahaha

trzymam :kciuki: za dobre wyniki! jak będą ok to pewnie propalin Wam potrzebny

Posted

[quote name='agaga21']etna mało nie użarła weterynarza ale nie jak jej pobierał krew, tylko jak jej psiknął na łapkę odkażaczem:diabloti:[/QUOTE]

Jaka wrażliwa, delikatna dziewczynka:evil_lol:

Trzymam kciuki za wyniki :-)

Posted

[quote name='fonia123']trzymam kciuki za wyniki :)[/QUOTE]dzięki :)

[quote name='malawaszka']:lol: hahaha

trzymam :kciuki: za dobre wyniki! jak będą ok to pewnie propalin Wam potrzebny[/QUOTE]dzięki wielkie a propalin stosujemy już chyba z półtora tygodnia

[quote name='bira']Jaka wrażliwa, delikatna dziewczynka:evil_lol:

Trzymam kciuki za wyniki :-)[/QUOTE]dzięki :)
etna nie lubi sprejów ani obcinaczek do pazurków. resztę dzielnie znosi.
mam nadzieję, że wasze trzymanie kciuków pomoże i wyniki krwi będą super.

dziś znów kontrolnie zważyłam etne u weta, wazy dokładnie tyle co poprzednio, czyli 22,5kg.

Posted

[quote name='chita']to moja arina przy etnie to teraz grubas:evil_lol:[/QUOTE]eee, są większe grubasy niż twoja arina ;) ja z resztą aż za takimi chudzielcami nie przepadam(najbardziej lubię psy masywne ale nie obtłuszczone, tylko umięśnione) ale u etny sylwetka anorektyczki wskazana ze względów zdrowotnych niestety. poza tym ona jest naprawdę niziutka. pewnie gdyby nie jej wielgachna klatka piersiowa(kompletnie nie proporcjonalna i nie pasująca do reszty ciałka), to by ważyła przy swoim wzroście sporo mniej niż 20kg.

a arinka ma fajną figurkę :) widać że sporo biega.

Posted

no ja tez jakos za tlusciochami nie przepadam i tez nie mam wyjscia bo arina polamaniec wiec wagi musze pilnowac, teraz wazy 24,2 , enzo nasz sasiad corsiak wyglada masakrycznie jest zapasiony az zal:shake:

Posted

Etna na zdjeciach wyglada na duzo wieksza :) Zawsze myslalam, ze jest sporo wieksza od moich suniek, tymczasem Mia wazy chyba 30 kg (i dla niej to jest ok) ale Duszek... 28 kg ostatnio wazyla :oops: i niestety musiala przejsc na diete :roll: ale ona po sterylizacji chyba ma taka sklonnosc. Heh, jak nie urok to sraczka - jedna posikuje czasem, druga jest klopsem :roll:

Posted

[quote name='chita']no ja tez jakos za tlusciochami nie przepadam i tez nie mam wyjscia bo arina polamaniec wiec wagi musze pilnowac, teraz wazy 24,2 , enzo nasz sasiad corsiak wyglada masakrycznie jest zapasiony az zal:shake:[/QUOTE]z corsiakami jest ciut inaczej. one duże muszą być, choć nie do przesady.

[quote name='ms_arwi']Etna na zdjeciach wyglada na duzo wieksza :) Zawsze myslalam, ze jest sporo wieksza od moich suniek, tymczasem Mia wazy chyba 30 kg (i dla niej to jest ok) ale Duszek... 28 kg ostatnio wazyla :oops: i niestety musiala przejsc na diete :roll: ale ona po sterylizacji chyba ma taka sklonnosc. Heh, jak nie urok to sraczka - jedna posikuje czasem, druga jest klopsem :roll:[/QUOTE]a bo etna jak ma zdjęcia z przodu robione to się wydaje taka wielka a to przez tą jej klatę. ta klata nie tylko jest z przodu szeroka ale cała klatka piersiowa aż do ostatnich żeber wygląda jakby była nadmuchana. przez to wygląda grubiej niż jest.

natalia, twoja jedna sika a druga na diecie...u mnie jedna i druga sikają, jedna i druga smrodzi gruczołami(dziś myślałam, że lunę ukatrupię jak mi koc zasmrodziła!), dodatkowo lunie śmierdzi z pyska i w ogóle czasem ma taki dziwny zapach... morris już najmniej z nich wszystkich śmierdzi ale czasem też mu się zdarza:evil_lol::evil_lol:
na moje nieszczęście mam nos jak pies i nawet najmniejszy smrodek momentalnie wyczuwam a te psie smrodki do najmniejszych nie należą...:roll:

Posted

[B]wymiękłam![/B]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
[video=youtube;7GLVcu0ha1g]http://www.youtube.com/watch?v=7GLVcu0ha1g&feature=player_embedded[/video]
polecam też 2 i 3 część :diabloti:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=SpDx5Z-oJYc&feature=related[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=yyTV06iXY3Q&feature=related[/url]

Posted

hahaha, pierwsza i druga juz kiedys widzialam ale trzecia rownie atrakcyjna:evil_lol::evil_lol:, nawet w wiadomosciach o nim gadaja taki z niego szarlatan:diabloti:

Posted

[quote name='chita']hahaha, pierwsza i druga juz kiedys widzialam ale trzecia rownie atrakcyjna:evil_lol::evil_lol:, nawet w wiadomosciach o nim gadaja taki z niego szarlatan:diabloti:[/QUOTE]
a widzisz, ja go wcześniej nie znałam. szok normalnie.

Posted

[quote name='agaga21']a widzisz, ja go wcześniej nie znałam. szok normalnie.[/QUOTE]

to teraz wiedz ze szatan juz sie Toba interesuje:ghost_2::diabloti:

Posted

[quote name='ania z poznania']Dziewczyny, mam jeszcze jedno piękne imię, nie tak genialne jak Ciukanka i Biożodynka, ale też niczego sobie- [B]Nepomucena :razz:[/B][/QUOTE]

nie wiem co na to ksiadz Natanek:roll: bo jakos szatansko brzmi:diabloti: