Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdabroy']Moja bystra koleżanka, jak byłam jeszcze w ciąży, kazała mi "wyprowadzić" Torę na dwór do budy właśnie przez zarazki, sierść itp :angryy:

szczerze to u mojego kuzyna nie zdążyli zareagować na psa, bo zaliczył wpadkę, a przyznał się jak się dziecko urodziło... i mimo, ze to staruszka to da się bez problemu głaskać, karmić w małej rączki.. gdyby ją dali do budy to byłby to wrak psa, i odeszłaby.. jest tak silnie związana z rodziną...a i dla dzieci jest bardzo dobre, gdy w pobliżu jest pies... oba synowie kuzyna są zdrowi, mało chorują itp.

http://i45.tinypic.com/qpf09j.jpg ale ma Bodyguarda :loveu: więc maluszek jest w najlepszych łapakach :)

Posted

Wiesz Kalyna, gdyby człowiek który nie ma w domu zwierząt żył sterylnie, to można by zwalać winę chorób naszych dzieci na zwierzęta ;) Ale nawet gdyby Tora zamieszkała na dworze (co nie wchodzi w grę oczywiście) i pozbyłabym się kota (czego nie zrobię), to i tak Theoś codziennie będzie obcował z zarazkami ;)

Posted

Ja to nawet słyszałam, że właśnie dzieci nie mające kontaktu ze zwierzakami na codzień mają alergię na sierść. Nie wiem, ile jest prawdy w tym, że obcowanie z futrem od małego gwarantuje brak alergii, ale przypomina mi się, jak lekarz mówił, że gdybym jako smarkula nie przytulała tych wszystkich moich kotów i psów, to - jako że na wiele rzeczy mam alergię - dziś przy każdym kontakcie z futrzakiem bym kichała ;)

Posted

Ja Wam mogę na przykładzie Clockwork z dogo napisać . Klocuś umarł mając 9 lat , Dominisia miała wtedy 14 miesięcy ... po ok roku okazało się że i Magda i Dominika są uczulone na psa .... wyszlo w testach . Dopóki psiak był w domu nikomu nic się nie działo ...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Halo,halo
żyjemy i mamy się całkiem nieźle....Olaf rośnie jak na drożdżach,waży już prawie 8 kg i jest fajnym,kontaktowych,choć humorzastym dzieckiem :) Paco zdaje się być w pełni obeznany z rolą starszego brata i zaskakuje mnie swoją delikatnością w stosunku do małego:

Posted

Aluniu-szkolimy się od szczeniaka :P

Madzia-25.10 mały skończy 4 miesiące :) Powoli zaczynam rozszerzac mu diete,niestety pod okiem alergologa,bo Olo jest strasznym alergikiem,do tego z AZS:roll:

Posted

Olo jest pod opieka neonatologów z racji porodu(urodził się w gębokiej zamartwicy)i to pani doktor na ostatniej wizycie zaproponowała żeby już wprowadzic marchewkę-i w formie soczku i słoiczka ;) na razie jest to 1-2 łyżeczki co 3-4 dni ;)

Posted

Ja się tak właśnie zastanawiałam czy już nie wzbogacić Theodorka diety ;) Mam sporo znajomych, którzy wprowadzali nowe produkty już po trzecim miesiącu ;) Ale poczekam jeszcze te 3 tygodnie :) Choć przyznam się, że we wtorek i dziś jak jadłam jabłko, to dałam Theodorkowi polizać jabłuszko :) Pierwszy raz się skrzywił, a potem chciał mi je zjeść :D:D

Ale soczek rozcieńczasz??

Posted

asiunia napisał(a):
Soczek na samym początku rozcieńczyłam,ale minimalnie. Teraz już normalnie- z tym że soczek tez kupuje z hippa:)

Wszędzie gdzie czytam, to sok powinno się rozcieńczać 1:1 :roll: Ja dziś sama wycisnęłam sok z marchewki i dostał 2 łyżeczki, jutro też mu dam ;) A w niedzielę może mu ugotuję kawałek marchewki ;)

Posted

[quote name='biscuit']Jako że ostatnio mam fazę na robienie bannerków, to i Was nie pominę ;)

Widzę, że się rozkręcasz z banerkami :evil_lol:
Ładnie Ci wychodzą :)

Dzień dobry i buziaki dla wujka Paco w nosek :loveu::evil_lol: