Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyszłam na niezobowiązujący spacer z dzieckiem.
Wróciłam z piękną psicą..

Psiaka najpierw widziałam z dziećmi, później został porzucony i poszedł za mną..

Suka totalnie nie agresywna, wprowadziłam ją do siebie, moje psy obwąchały, obszczekały, a ona chowała się za nogi podkulając ogon.

Jest średnia, drobna, czarna, zagubiona, ale bardzo sympatyczna.

W obecnej chwili jest to 4 pies u mnie w domu, na którego w mojej sytuacji nie mogę
sobie pozwolić.

Proszę o pomoc w szukaniu domu.

Jeśli nie znajdzie się właściciel, będę zmuszona oddać psa do schroniska.

Posted

Niestety :(

Mam za dużo obowiązków.
Moje psy na tym cierpią.
Mieszkamy u mamy, której zaczyna wszystko przeszkadzać.
Chęci mam ogromne, jak zawsze, ale możliwości BARDZO ograniczone..

Posted

MagYa^^ napisał(a):
Niestety :(

Mam za dużo obowiązków.
Moje psy na tym cierpią.
Mieszkamy u mamy, której zaczyna wszystko przeszkadzać.
Chęci mam ogromne, jak zawsze, ale możliwości BARDZO ograniczone..

rozumiem :-( ,ale może chociaż na razie Ci pomóc dopóki sie nie znajdzie inny Dt albo ds?

Posted

[quote name='A&S']Magya a z jakiej miejscowości jesteś dokładniej?

dokladnie nie napisze, bo i tak nikt nie będzie wiedział ;) (taka mala konspira)
ale są to okolice Jelcza-Laskowic

Poker, mąż gotuje naszym psom, więc i suka dostaje codziennie świeżą michę. Niestety nie mam z nią jak pojechać do weta. Ostatnio wogle mam b.ograniczone możliwości :(
Dzisiaj wyszłam pod wieczór z moim maluszkiem na ogród, a sunia położyła się pod wózkiem, oparła łepetynę o kosz pod gondolą i pilnowała dziecka.. Boże jaka ona jest kochana..

Posted

Nikt nie szuka :(
Ja powoli tracę nadzieję na dom dla niej... Czyżby schronisko...
Mam nieprzyjemności w domu :placz: za dużo psów.. brak czasu..

Sunia została nazwana Łapa, pilnuje naszego 6-ciolatka, gania z psami, jest karna, ktoś ją musiał lać.. Jak wyniosła buta mojej mamy, wiedziała że robi źle, jak podnosi się buta to ucieka gdzie pieprz rośnie.

Posted

Nie trać nadziei na DS dla suni.Rzadko kiedy Ds się znajduje natychmiast.
trzeba robić ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia gdzie się tylko da.

Posted

Słomka!! Jak ja CI się oddźwięczę? :) !!!
SERDECZNE dzięki :)

Dzisiaj siedzieliśmy przy ognisku cały wieczór, sunia-Łapa- z nami. Gdzie my tam i ona.. Leżała przy nogach i czuwała, nie ganiała z moimi oszołomami i nie szczekała na przechodniów.
Siostra powiedziała tylko, że gdyby nie te cholerne procedury przez które należy przebrnąć w Anglii to wzięła by ją do siebie.

Posted

Jejku.. Sunia jest bardzo podobna do naszej Nory, która prawie rok temu uciekła z boksu (odkąd została uratowana od łańcucha kochała wolność). Ale nie jestem pewna czy to ona.. Charakter mi nie pasuje.. I.. To chyba nie możliwe, żeby ona tak daleko doszła (z okolic Rawicza).
Nora nie była aż tak miła, byłam pierwszą osobą, która (w jej nowym, lepszym życiu) pogłaskała ją - jeszcze na łańcuchu. Więc mi ufała, tylko ja chciałam wyjść z boksu to mnie łapała za rękaw i nie chciała wypuścić, czasem nawet warczała. Ale to pewnie tylko dlatego, że nie chciała żebym wychodziła, (oczywiście nie była sama w boksie, mieszkała z dwójką swoich synów).
Wiadomo czy suczka jest wysterylizowana? Nora była.
Kurde, tak chciałabym żeby to była ona. ; ( Tęsknię za Norą, bardzo ją kocham, nazywałam ją "moją mamą".
Pozdrawiam i czekam na wieści. ;)

Posted

Hej strup!

Sunia, jest mega łągodna, uwielbia ludzi i dzieci, bardzo szybko się przywiązuje. Czy sterylizowana... zaglądałam jej na brzuszek ale nie widzę blizny, żadnej. Na moje małofachowe oko, ona ma rok może półtora - ale naprawdę nie bardzo się znam. Ma ładne, zadbane zęby, czyste uszy, pachnącą, błyszczącą sierść.
PIES IDEAŁ - i naprawdę nie żartuję, tak ułożonego i grzecznego psa nie gościłam pod moim dachem jeszcze nigdy.

Jeśli masz ochotę przyjechać, zobaczyć sucz to zapraszam.

Łapa "ustawia" nasze psy!... Jak ktorys nabroi, to ona podchodzi... i zaczyna jakby pomrukiwać na niego i trąca go nosem.

Posted

Jeśli jest tak młoda to nie Nora..

Wiesz, gdyby nie to, że w schronisku (schronisko dla koni tara) jest w tym momencie za dużo psów przyjechałabym i bym ją wzięła.. ; (

Dużo szczęścia!

• 4 weeks later...
Posted

Dzięki mojemu ogłoszeniu, Łapa znalazła domek.
Tęsknimy za nią.. Ale zamieszkała niedaleko, z rodziną która ją adoptowała mamy kontakt. Umowieni jestemy już na wizytę.

Łapka otrzymała nowe imię - Niknka :)
Ciężko jej się zaklimatyzowć, ale trzymam kciuki!

Okazało się, że Łapa to Owczarek Belgijski, a ja bezmyślnie wklejałam wszędzie, że to ON :P

Co więcej.... jest sprytna, potrafi otwierać sobie drzwi do domu i bezbłędnie trafić do szafki z jedzeniem.. wyjeść chlebuś (wraz z woreczkiem) i czuć się karnym :)

Pokochałam stwora!