Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Używam hakowego Ostera i dla mnie nie ma lepszego (pewnie Marsy są rownie dobre, nie wiem bo nie próbowalam), jest to pewien wydatek ale taki trymer jest nieśmiertelny i lepiej kupic cos drozszego ale skutecznego. Kupiłam jeden tańszy niestety w ogóle nie jestem zadowolona z niego, ledwie wyciaga sierśc i leży teraz nieużywany.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Bura']A jak się mają trymery Karlie do orginału?? Na przykład ten:
[URL]http://www.swistak.pl/aukcje/2593690,TRYMER-DLA-PSA-UNIWERSAL-STAR-8-rzadki-zab-KARLIE.html[/URL]

Nie mam kasy na orginał za to mam Malamuta który zaczyna się sypać...[/quote]

ja nie polecam - tymi ktore mialam w rece mozna sobie bylo psa poglaskac lub podrapac za uchem :roll:

• 5 months later...
Posted

nie znam się zupełnie na strzyżeniu psów ale czy są jakieś grzebienie czy coś w tym stylu, którymi można tak jakby skrócić włos okrywowy? Bo z tego co zrozumiałam, to trymery są do podszerstka. A moja starsza suka - 13 lat ma - wygląda teraz już jak szczotka do kibla, bo okrywowe sterczą każdy w inną stronę. A chciałabym oprócz podszerstka zrobić coś z okrywowymi - żeby były gładsze, krótsze i nie tak szorstkie.

Posted

Spróbuj właśnie z trymerem do podszerstka.
Jeśli włos juz jest długi i dobry do trymowaia to trymer hakowy Ci sie sprawdzi. Resztę sterczących kłakw musisz sobie dotrymować palcami ;)

Posted

palcami to właśnie się nie udaje ;) bo psicy się to wcale nie podoba a włosy są zakorzenione, tylko że sterczą jak się tylko da :)
Ja mam filcak jak się okazało, w takim razie dokupię trymer i mam nadzieję, że suka przestanie wyglądać jak nieszczęście futrzane ;D

a czy popularnie dostępne trymery np trixie zdają egzamin? Bo tylko takie cusie u mnie widziałam

Posted

[quote name='Vlk']a czy popularnie dostępne trymery np trixie zdają egzamin? Bo tylko takie cusie u mnie widziałam[/quote]

Niektórzy używają ich do usuwanie podszerstaka. do włosa okrywowego nie jest polecany.

Posted

[quote name='Bura']A jak się mają trymery Karlie do orginału?? Na przykład ten:
[URL]http://www.swistak.pl/aukcje/2593690,TRYMER-DLA-PSA-UNIWERSAL-STAR-8-rzadki-zab-KARLIE.html[/URL]

Nie mam kasy na orginał za to mam Malamuta który zaczyna się sypać...[/quote]ja jestem zdania-z własnego doswiadczenia-ze trymer karlie,trixie zamiast wchodzic w włos to sie slizga po nim:roll:a jak juz złapie to wyrywa włos z cebulką a nie przycina .kupujac taki sprzet bedzie wiecej lezał w szufladzie tak jak u mnie hahaha .lepiej kupic raz a porzadnie i z głowy na wiele lat zwłaszcza ze jak za xx lat stępi sie lub cokolwiek sie stanie mozna dokupic samo ostrze do rączki i wymienic..ale mars jest według mnie najlepszy a próbowałam wielu:cool1:

Posted

[quote name='xxxx']ja jestem zdania-z własnego doswiadczenia-ze trymer karlie,trixie zamiast wchodzic w włos to sie slizga po nim:roll:a jak juz złapie to wyrywa włos z cebulką a nie przycina .kupujac taki sprzet bedzie wiecej lezał w szufladzie tak jak u mnie hahaha .lepiej kupic raz a porzadnie i z głowy na wiele lat zwłaszcza ze jak za xx lat stępi sie lub cokolwiek sie stanie mozna dokupic samo ostrze do rączki i wymienic..ale mars jest według mnie najlepszy a próbowałam wielu:cool1:[/quote]
Mam ten trymer z Trixie od jakiegoś czasu i jest świetny. U nas się sprawdza i doskonale wyjmuje podszerstek. Ja jestem zadowolona.

Posted

mój filcak z trixie też super wyjmuje podszerstek. Ale tego marsa chyba kupię, bo widziałam fajną ofertę. Bo potrzebuję ten okrywowy doprowadzić do porządku :D mój pies wygląda jak beczka z takimi kłakami albo szczotka a wbrew pozorom ona ma talię i szyję :D

Posted

ten filcak co mam, to się sprawdza bardzo dobrze, póki psy mają dużo puchatego podszerstka, bo później to już nic nie wyjmuje ;). Mam nadzieje, że ten hakowy trymer pomoże mi doprowadzić starszą sukę do porządku :)

Posted

Vlk podziwiam Cie skoro filcakiem wyciągasz podszerstek. Jak ja mam nim operować przy skórze psa to mam zimne poty aby przypadkiem nie zaciąć nim psiaka, albo siebie. Wydaje mi się jednak, że zaszła pewna pomyłka i piszesz o furminatorze...

Posted

hm jak sie wpisze na allegro filcak trixie to wychodzi takie coś, jak ja mam. I nigdy nie zdarzyło mi się, żeby psu coś się stało. A z efektów jestem całkiem zadowolona. Czy nazwa jest poprawna - nie wiem :) A nazwę furminator pierwszy raz słyszę i brzmi ona groźnie ;)

a czy model trymera coat king home tez pomaga z okrywowym? Bo inna oferte udalo mi sie przegapic na aukcjach :(

Posted

Filcak to brzmi groźnie.
Filcak to narzędzie bardzo ostre, które służy do rozcinania kołtunów, których w inny sposób nie można się pozbyć.
Furminator to narzędzie, które służy do wyjęcia nadmiaru podszerstka.

Posted

ale nie wiem, czy furminator się nada na półmalamuta (a pół ON). Wyczytałam, że nie za bardzo :P
może jestem upierdliwa ale czytam i czytam info i jakoś nie mogę zdecydowac co lepsze dla takiego psiaka. Furminator czy trymer haczykowy.

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Ja chciał bym kupić takie grabki dla sznaucera miniaturki tylko nie wiem jaki [B]Coat King [/B]byłby najlepszy. Chodzi o odstęp między zębami 1,5 mm czy 0,8 mm to jest dla mnie zagadka. Czy może jakieś inny.

Proszę o odpowiedz

Posted

Wydaje mi się,że podane przez ciebie rozstawy między zębami 1,5 i 0,8 mm nie są odpowiednie .Proponuje rozstawy od 2,5 do 3,3 mm.
Najlepiej sprawdż na psiaku przed zakupem.

Posted

A to ciekawe. Nie wiem ale mam w domy jedne grabki firmy Trixi maja rozstęp 1,5 chyba ale one nic nie wyrywają nie wiem czy to wina firmy czy rozstawu zębów? :???: