Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Co z Berni. Były próby wyjęcia? Napiszcie co trzeba pomóć. Także na PW dane chętnych na kurs. U nas też jest trochę kandydatów.pozdrawiam.[/quote]
dawno nie zaglądałam na wątek..bo brakuje na wszystko czasu :oops:
czy chodzi o bernardynkę??
jeśli tak to udało się ją wyciągnąć...ale obecnego obrotu sprawy nikt nie przewidział...sytuacja jest tragiczna:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pilnie-potrzebujemy-pomocy-katowice-dt-ds-rady-cokolwiek-berdardynka-146410/[/URL]
:-( zajrzyjcie bardzo proszę...im nas wiecej tym może uda się wymyśleć jakieś rozwiązanie

Posted

Witam , sporo czasu mi zajęły ostatnie akcje ale wszystkie udane, więc małe opóznienie w pisaniu usprawiedliwione. Czy pisząc sunia macie na myśli jeszcze pannę z Jędrzejowa, czy już benię cudowną?? Jędrzejka Elza ma się świetnię a że jest przeurocza i za pomoc i dobre warunki odwdzięcza się uśmiechem od ucha do ucha , chyba znajdzie szybko domek. Nasz nadworny footograf artysta trochę zajęty ale w sobotę może bedą fotografie obiecane. czy brałyście panie pod uwagę wykorzystanie pana przytuliskowego dla innej suni??? NatiiMar, uproś pana. Będzie miał satysfakcje że ratuje psiaki z piekła. Dziewczyny dobra robota, też wam gratuluję.!!!Ratujcie dalej.

Posted

nie wiem czy da się go uprosić;] on jest zapsiony na maxa - uwierzcie...

poza tym TOnZ nasze nieprzychylnie patrzyło na całą akcję. Są zdania, że zamiast ściągac tam następne psy to możektoś by nam pomógł wyadoptować kilka od niego:p

Posted

Tak jak pisze Pietrucha,sunia tam miała miejsce warunkowo,tylko na miesiąc i to juz było za dużo.
Musimy wyadoptować od niego mnóstwo psów, a póki co trafiaja do nas z innych miejsc psiaki i czasu ani sił nie starcza...

• 2 weeks later...
Posted

Dawno nie podałam żadnych wieści o Elzuni z braku czasu (szykuję '"miękkie ladowanie " dla bernisi). Jest już po zabiegu. Bardzo dobrze się wszystko zagoiło. Mam parę zdjęć ale bardzo amatorskich , raczej nie do ogłoszeń. Pani która robi przecudowne zdjęcia jest na ostatnim dniu wakacji, lada moment ją zatrudnimy przy Elzie. To jest jakiś przecudny pies. Bardzo docenia chyba że jest poza Dyminami, najbardziej przytulaśna sunia jaką widziałam. Budzi zachwyt i napewno lada dzień znajdzie domeczek. Poprawił się jej wygląd zewnętrzny. Brzuszek był sporo obwisły i wyciągnięte bardzo sutki, ale dziś juz zauważyłam bardzo dużą poprawę. Miło ją widzieć taką ufną i szczęśliwą, i każdy ewentualny domek muszę sprawdzić żeby już nigdy nie przeżywała koszmarów. Mimo wszystkiego co ją spotkało jest bardzo przyjazna i domaga sie pieszczot na dwóch łapkach, ma przecudnie miękkką sierść jak angorka i nawet pięknie reaguje na inne psy. To jest atut bo czasem ktoś już ma jednego psa.Nie wiem jeszcze jak reaguje na koty, bo mój z dt juz poszedl do adopcji. Nie martwcie się narazie o Elzę ma jak w raju a jeśli sama nie znajdę domku, to uruchomimy ogłoszenia. pozdrowienia:lol::lol:

Posted

Dobrze,że Elzunia może odsapnać po tym wszystkim co ja spotkało w Dyminach i wcześniej.
Zsocjalizuje sie nam ładnie dziewczyna to i domek znajdzie prędzej.
Jeśli sa jakieś zdjęcia,nawet amatorskie, to prosimy:)
Jestem ciekawa jak mała teraz wygląda.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted

:cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::laola::laola::lol::lol::lol:WITAM SERDECZNIE, :loveu::loveu::loveu:

Z RADOŚCIA WIELKĄ CHCĘ POWIADOMIĆ ŻE SUNIA ZNIOSLA OPERACJĘ ŚWIETNIE, BYŁA ROZPIESZCZANA I JEST GRUBIUTKA JAK SERDELEK. UFNA WSPANIAŁA PRZYLEPA I NIEŁATWO SIĘ Z NIĄ ROZSTAĆ. JEJ CECHY SĄ WSPANIAŁE I WARTO BYŁO O NIĄ WALCZYĆ. JA MAM KŁOPOTY JESZCZE Z UMIESZCZANIEM ZDJĘĆ, ALE POPROSZĘ KOGOŚ O TE PRZYSŁUGĘ. ELZA MA STAŁY DOMEK, POJECHAŁA DO ŚWIETNEJ RODZINY, GDZIE ZAJMIE W MIESZKANIU CENTRALNE MIEJSCE DLA PIESZCZOCHÓW NA KANAPIE. BĘDĄ ZDJĘCIA MAM NADZIEJĘ.:multi::multi::multi:POZDRAWIAM.

Posted

Pani Tereso,a gdzie dokładnie pojechała Elzunia?
Czy mogłaby Pani przesłac mi jej zdjęcia? Rozumiem,że czasu jest mało zwłąszcza przy wielu psach,ale naprawdę bardzo proszę. Chyba znajdzie się chwilka na króciutkiego maila:)

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Wcale nie tak szybko,ogonek,bo to trwa juz miesiąc. I od ponad miesiąca nie mamy ani jednego zdjęcia, mało informacji,aż tu nagle...Elza ma dom.......
Wciąż czekamy.

Posted

witam, :loveu:

przepraszam za opóżnienie, miałam bardzo mało czasu bo szwankował mi internet i to kilkakrotnie a trzeba było na gwalt ratować innego psiaka, też kieleckiego. Jeszcze stale się uczę i nie potrafię wstawić zdjęć na wątek, posyłałam zdjęcia mailem dziewczynie do Wrocławia i nie wiem co się stało nie mogę odblokować skrzynki, Stale wychodzi błąd w serwerze z imieniem wrocławianki .Walczę z tym bezskutecznie i czas płynie. Dziś poprosiłam kogoś o wysłanie do natiimar zdjęć, Czekam też na nowe zdjęcia z domku. Psinka nie poszła z ogłoszeń, jest ich tak dużo. Posłużyłam sie poczta pantoflową, przyszła rodzina z synem nastoletnim zobaczyli piesinkę i zakochali się w niej ,od pierwszego wejrzenia , i to z wzajemnością. Jak narazie wszystko jest w porządku, Uważam że miesiąc do znalezienia domku , po uwzglednieniu operacji i rekonwalescencji nie jest czasem długim. Mam nadzieję że zdjęcia dojdą do Natiimar i stamtąd na wątek więc proszę o cierpliwość.
:lol::lol:pozdrawiam