zuzlikowa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dzięki za wieści o Koffince...powodzenia malutka! Wyglądasz slicznie i radośnie...i niech tak dalej bedzie!!! Quote
mru Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Niestety mamy problemy z oduczeniem jej wskakiwania na kanape:( Kofi doskonale wie, że nie wolno, zabronione, a i tak wiem, że wskakuje. Poustawiane jako przeszkody słowniki i gazety przesuwa swoim wiercącym zadkiem i hop już leży jak basza. Może trzeba kupić spray odstraszający? Jest na to jakaś rada? Zaznaczam, ze ona wie, że tam nie wolno, a spanko swoje ma chyba w dobrym miejscu, bo lubi w nim przebywać i jest naprawdę wygodne. e jaki to problem? :P ja bym nie oduczała hehe, takie małe to to przecież ;) Quote
mru Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 przynajmniej z Poznania dobre wieści... :lol: tak to załamać się można :roll: najpierw mail od Magdy :) (a raczej od Kofi, Franka, Magdy i Mateusza!) _________________ Hej hej! Dawno nie pisałam a mam day-off więc wykorzystam go na maksa:) Załączam szereg zdjęć naszej królewny w zimowej odsłonie:) Kofi uwielbia śnieg!!! Biega i skacze i węszy w sniegu, nic jej nie przeszkadza! Gdy było chłodno, nosiła kubraczek. Musze jednak obciąć rękawki na krótsze bo ściągała podczas biegania. Gdy były te solidne mrozy, wychodziłyśmy na krócej bo zimno jej było w łapki strasznie i płakała-wtedy brałam ją na ręce a jak zaczynała się wiercić to znaczyło, że juz jest ok i znowu sama szła. Pamiętasz, jak mowiłam, że Kofi poluje? Poluje!!!!! Ten pies jst po części psem myśliwskim!!! Złapała mysz (powaga! na szczęście ją puściła jak powiedziałam i myszka dała dyla w chaszcze). Niestety z tego powodu Kofi musi chodzić na smyczy w miejscu, gdzie są większe dzikie zwierzęta-kiedyś poszła nam za zającem i sarnami. Na szczęscie przybiega potem, ale wolę nie ryzykować, więc biega wolno tam, gdzie polowac może tylko na myszki, bo nie jesteśmy w stanie jej odwołac. Z psami świetnie się dogaduje, szczeka raczej jak się boi albo właściciel jest wredny i wrzeszczy niech pani weźmie tego psa (a sam ma wielgachnego), to wyczuwa i się piekli. Mamy jednak koleżanki i kolegów wszelkiej wielkości i Kofi bawi się jak szalona nawet z dużymi pieskami:) Wtedy spacerek bardziej męczy, co jest zalecane;)) Coś oczka ma przekrwione i śpioszki ciemne jej się robią, ale zaczęłam przemywać jej rumiankiem i zobaczymy, może pomoze. Jak nie to do weta pojdę za parę dni. Na kilku zdjęciach widać jak Kofia jedzie z nami na sankach. Ona sama wskakuje i jedziemy!!! Jest niesamowita. Mamy taka zabawę (w bieganego), że biega zawołana od jednego do drugiego i dostaje smaczki. Szkoda, że to raczej tylko w wekend robimy, ale tylko wtedy jesteśmy razem wszyscy na spacerze. Sami gotujemy jej kasze/ryż/czasem makaron (czy pyrki z rzaadka jak nam zostaną) z mieskiem i warzywami, do tego dostaje witaminy w tabletce Multi więc chyba jest ok. Obserwuję ją uważnie, ale sierśc ma piękną, błyszczącą, a kupki są zwarte (czyli dobrze trawi) i bez brzydactw typu śluz co podobno wskazuje na nietolerancję pokarmową. Co jakiś czas coś zgryzie niedozwolonego (z nudów, uzależniona od nas nie jest - ta książka o psach co mamy jest naprawdę dobra) i wtedy dostaje opieprz. Uwielbia grzebać w śmieciach ale jak sama musiała w ten sposób zdobywac jedzenie to się nie dziwię. Dajemy radę:) Dostaje co jakiś czas kości ze skór i te denta raski na kamień nazębny, jakoś boję się zabrać za szczotkowanie zębów, mimo, że paste i szcotke do dzieci już mam. Byłabym wdzięczna za wskazówki, jak mam się do tego zabrać. Pozdrawiamy serdecznie z Poznania:) Kofi, Franuś, Magda i Mateusz _________________ bosko, no nie? :) Koficzek to jednak ma szczęście... jestem o nią spokojna no nie prosząc dostaję newsy... strasznie fajnie! a teraz foty księżniczki :cool3: podpisy są Magdy :) taka jestem piękna, najpiękniejsza nie lubie patrzeć w migawkę cała Kofi - obserwuje okolicę! (hehe racja, to cała ona :D) zaraz zjeżdżamy! :evil_lol: jestem zwinna, jestem skoczna i uwielbiam zabawę w bieganego! Quote
mru Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 smaczek za przybiegnięcie w bieganego (jaka grzeczna!) śmigałam w bluzie - wtedy było taak zimno! myszkuję poluję łypię okiem Kuku przechodzimy przez jezdnię! Quote
mru Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 biegnę - BE AWARE! Wiejskie agility - skoki przez pień drzewa Jest! Patrzę w obiektyw! Sama wskakuję i zjeżdzamy! ale super, moje psy nie jeżdżą na sankach.... :) Quote
zuzlikowa Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Cudna...zachwycająca!!!!! Jak fajnie i odprężająco focie Kofinkowe obejrzeć...tak szczęśliwy psiak w różnych sytuacjach...tak urozmaiconych...jak fajnie!!! Dzięki Kofffffffinkowy domku!Dzięki! Quote
mru Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 dostałam tyle fot Kofi, że powrzucam wszystkie, żebym potem nie szukała :) no i żeby moja mama mogła oebjrzeć ;) najpierw jeszcze zimowe :p opisy Magdy :D Na zdjęciu w przedpokoju Kofi ma minę Kuby rozpruwacza, słodko wyszła:) Na górce jak zbiega bawimy się w gonito a ten skok (uchwycony kofiolot) to jest taki skoczek jaki wykonuje Kofi polując na myszy. Coś usłyszy, spina się i wyskakuje w górę aby wylądować jak kot na "ofierze". A tam gdzie na mnie weszła to robiłam orła/anioła i Kofi nie wiedziała co się dzieje ale oczywiście potraktowała to jak zabawę. Quote
mru Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Na zdjęciach w tej partii mamy jak Kofi ogląda robaczka co wleciał przez okno, wygina szyjke w drapaniu (mówiłam jakby miała karczek skrecony:), leży z Mają u Musza na kolanach, bawi się węzełkiem i ze mną (na kolanach głowa). Quote
mru Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Tutaj Kofi ma nosek w rurze (jedziemy autem i spryciula po zapachu poznaje kierunki gdzie jedziemy), jesteśmy na spacerku i je trawę i pozuje z Muszem w zbożu, jak je zboże, jak jedziemy rowerkiem (Kofi ma 2 opcje, chętniej korzysta z drugiej;) - jedzie w koszyku przyczepiona szorami do dołu koszyka albo jak husky przy rowerze). Wycieczki rowerowe szczególnie wszytkich cieszą bo jesteśmy wszyscy razem i spedzamy czas aktywnie. Kosz sama skombinowałam musze się pochwalić:)) Te kupne z klatką są w mordę drogie że tak powiem. Quote
Kofi the Charming Beauty Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 To my dziękujemy za Kofi:) Ciężko mi było zdjęcia wybrać, ciągle nowe pykamy aparaciskiem i mamy tony bajtów:) Teraz bobel śpi:):loveu::loveu::loveu: Pozdrawiamy! Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Kofi the Charming Beauty napisał(a):To my dziękujemy za Kofi:) Ciężko mi było zdjęcia wybrać, ciągle nowe pykamy aparaciskiem i mamy tony bajtów:) Teraz bobel śpi:):loveu::loveu::loveu: Pozdrawiamy! Rozumiem ból wyboru...i straszliwie się cieszę z fotek szczęśliwej Koffinki...każde cudne,bo ona na nich naturalnie szczęśliwa...ale to, serce podbija...szczęśliwą i roześmianą Koffinką...dziękuję! http://i892.photobucket.com/albums/ac127/psy_piaseczno/Kofitek/IMG_0209.jpg Quote
Recommended Posts