Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cudownie czytać takie wieści z nowego domu, a jeszcze lepiej jak się zdjęcia ogląda!

Mogę prosić takie dane odnośnie Feniksa?

imię psa:
sierść :
sterylizacja:
wielkość: (XS,S,M,L,XL
miejscowość:
miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.)
Zachowanie
Dla kogo:
historia:
kontakt:

i kilka najlepszych zdjęć.

Już nie długo rusza nowa strona poświęcona bernardynom, zrobiona i opłacona w całości przez dogomaniaków. Będzie tam między innymi baza danych o bernardynach do adopcji. I chce powoli zacząć gromadzić poszczególne psy. :)

Posted

imię psa: Feniks
sierść : krótka
sterylizacja: brak
wielkość: (XS,S,M,L,XL) - XL
miejscowość: Konin
miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) schronisko w Koninie
Zachowanie: Łagodny, ale zdystansowany.
Dla kogo:
historia: Feniks, trafił do nas 30.11.09r. Przybłąkał się do jednego z zakładów przy ul. Marantowskiej. Pracownicy zakładu go dokarmiali ale w rezultacie trafił do nas.
kontakt: Schronisko w Koninie ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38, 62-510 Konin

A tam gdzie jest dla kogo? To co mam wpisać?

• 2 weeks later...
Posted

Wydaje mi się z tego co widzę, że Feniks nie jest odpowiedni dla dzieci. Najłagodniejszy to on nie jest, ale mi dał się pogłaskać (z groźną miną ale co tam), posiedziałam z nim trochę i było ok. Ale jest bardzo nieufny i trzyma dość duży dystans. Przekonać go do siebie można i to nawet szybko :) Ale niestety nie wszystkich toleruje, słyszałam że kilka osób już ząbkami złapał / chciał złapać.

Posted

Ag_konin napisał(a):
Wydaje mi się z tego co widzę, że Feniks nie jest odpowiedni dla dzieci. Najłagodniejszy to on nie jest, ale mi dał się pogłaskać (z groźną miną ale co tam), posiedziałam z nim trochę i było ok. Ale jest bardzo nieufny i trzyma dość duży dystans. Przekonać go do siebie można i to nawet szybko :) Ale niestety nie wszystkich toleruje, słyszałam że kilka osób już ząbkami złapał / chciał złapać.

Czy to zależy od czegoś konkretnego?
Nie wiem np, że to facet to nie a kobieta to może być?
Czy to tylko tak jak mu się ktoś nie spodoba to straszy?

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Nie wiem np, że to facet to nie a kobieta to może być?

Możliwe, podobno dwóch mężczyzn chciał ugryźć, jednego prawie mu się udało. Na mnie tylko powarczał chwilę, dałam mu się obwąchać, spokojnie do niego mówiłam i było już ok. Może rzeczywiście nie toleruje facetów. Sprawdzę to jeszcze w sobotę.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...