Karolcia_ko5 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 A Feniks nadal czeka.... Trochę się ośmiela, ale trzeba go mocno przekonywać. Quote
Paulina_mickey Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Ale cudownie czytać takie wieści z nowego domu, a jeszcze lepiej jak się zdjęcia ogląda! Mogę prosić takie dane odnośnie Feniksa? imię psa: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: (XS,S,M,L,XL miejscowość: miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) Zachowanie Dla kogo: historia: kontakt: i kilka najlepszych zdjęć. Już nie długo rusza nowa strona poświęcona bernardynom, zrobiona i opłacona w całości przez dogomaniaków. Będzie tam między innymi baza danych o bernardynach do adopcji. I chce powoli zacząć gromadzić poszczególne psy. :) Quote
Karolcia_ko5 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 imię psa: Feniks wiek: około 2 lat płeć: samiec sierść : krótka sterylizacja: brak wielkość: (XS,S,M,L,XL) - XL miejscowość: Konin miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) schronisko w Koninie Zachowanie: Łagodny, ale zdystansowany. Dla kogo: historia: Feniks, trafił do nas 30.11.09r. Przybłąkał się do jednego z zakładów przy ul. Marantowskiej. Pracownicy zakładu go dokarmiali ale w rezultacie trafił do nas. kontakt: Schronisko w Koninie ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38, 62-510 Konin A tam gdzie jest dla kogo? To co mam wpisać? Quote
Karolcia_ko5 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Co do wieku się jeszcze upewnie. A fotki tylko te mam. Quote
Paulina_mickey Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 No dla kogo czyli , że np nie nadaje się do dzieci, czy np, że ktoś z doświadczeniem musi go adoptować. Coś tym stylu. Quote
Karolcia_ko5 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Hm... Wydaję mi się, że musi trafić do kogoś odpowiedzialnego no i doświadczonego, ja nie wiem jak on do dzieci. Quote
marqs68 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 czyli i benita i feliks czekają na dom Quote
Karolcia_ko5 Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Nie nie.. Benitka w nowym domu. Feniks do adopcji. Quote
Ag_konin Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wydaje mi się z tego co widzę, że Feniks nie jest odpowiedni dla dzieci. Najłagodniejszy to on nie jest, ale mi dał się pogłaskać (z groźną miną ale co tam), posiedziałam z nim trochę i było ok. Ale jest bardzo nieufny i trzyma dość duży dystans. Przekonać go do siebie można i to nawet szybko :) Ale niestety nie wszystkich toleruje, słyszałam że kilka osób już ząbkami złapał / chciał złapać. Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ag_konin napisał(a):Wydaje mi się z tego co widzę, że Feniks nie jest odpowiedni dla dzieci. Najłagodniejszy to on nie jest, ale mi dał się pogłaskać (z groźną miną ale co tam), posiedziałam z nim trochę i było ok. Ale jest bardzo nieufny i trzyma dość duży dystans. Przekonać go do siebie można i to nawet szybko :) Ale niestety nie wszystkich toleruje, słyszałam że kilka osób już ząbkami złapał / chciał złapać. Czy to zależy od czegoś konkretnego? Nie wiem np, że to facet to nie a kobieta to może być? Czy to tylko tak jak mu się ktoś nie spodoba to straszy? Quote
Ag_konin Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Nie wiem np, że to facet to nie a kobieta to może być? Możliwe, podobno dwóch mężczyzn chciał ugryźć, jednego prawie mu się udało. Na mnie tylko powarczał chwilę, dałam mu się obwąchać, spokojnie do niego mówiłam i było już ok. Może rzeczywiście nie toleruje facetów. Sprawdzę to jeszcze w sobotę. Quote
Karolcia_ko5 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Nowe zdjęcia Feniksa. Nie ufny pies. :( Ale chętnie przyjmuje smakołyki, którymi powoli przekonujemy go do człowieka... Quote
Karolcia_ko5 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Feniks pojechał do nowego domku! ;) Quote
Paulina_mickey Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Cieszę się że poszedł do domku, a wiadomo coś gdzie poszedł?:D Quote
Recommended Posts