idusiek Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 doooopa a nie ruszą, sorry sonikowa - załamka mnie ogarnia powoli:-( Tu Max tu Ogonek, Tu leoś mi się kręci pod domem i podaje łapę jak mu dam cos do jedzenia bo się ledwo na nogach trzyma, tu psiak z podbitym okiem, tu Czarny, który regularnie przychodzi na jedzenie a wszyscy wokól go chcą rozjechac, bo duzy i sie bo boją, niedaleko siedzi małe, czarne wystraszone bez ogona, małe rude co wyglada śmiesznie....i one wszystkie w Broku, u mnie pod płotem, jak nie rano to wieczorem...........a ja nie daję rady sonikowa tego ogarnąc:placz: ......................... Quote
sonikowa Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 idusiek napisał(a):doooopa a nie ruszą, sorry sonikowa - załamka mnie ogarnia powoli:-( Tu Max tu Ogonek, Tu leoś mi się kręci pod domem i podaje łapę jak mu dam cos do jedzenia bo się ledwo na nogach trzyma, tu psiak z podbitym okiem, tu Czarny, który regularnie przychodzi na jedzenie a wszyscy wokól go chcą rozjechac, bo duzy i sie bo boją, niedaleko siedzi małe, czarne wystraszone bez ogona, małe rude co wyglada śmiesznie....i one wszystkie w Broku, u mnie pod płotem, jak nie rano to wieczorem...........a ja nie daję rady sonikowa tego ogarnąc:placz: ......................... Bo to się nigdy nie kończy, na miejsce jednej biedy zaraz kilka następnych. I to wszystko przez głupich, bezmyślnych i okrutnyc ludzi. Tu gdzie teraz mieszkam bezpańskich psów nie ma (co nie znaczy, że okropności się nie zdarzają), ale na weekend pojechalam do rodzicow na śląsk i tam oczywiście pod blokiem kłebowisko. Co najlepsze, każdy w obroży - bo to taki zwyczaj chyba, że jak pies chce rano sikać to sie go wykopuje na ulicę, a wieczorem może wpuści do domu... A co tam z nim pod drodze sie dzieje, to już nieważne.. Quote
idusiek Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Max ma się dobrze, często domaga sie pieszczot i gmerania za uchem albo po brzuszku, wchłania jedzenie jak odkurzacz:evil_lol: ( i swoje i 2 suń... jak ma okazję) na spacerkach coraz lepiej, ale cały czas przy słupkach chodzi inną stroną niż Pani Magda, potem staje i się na nią "dzwinie" patrzy- jakby nie rozumial o co chodzi,czemu nie mozesz iść za mną, nie rozumiem .... Miał wpadkę z sikaniem- 2 razy zsiusiał się w kuchni,ale na kafelki, po długiej rozmowie z patrzeniem sobie w oczy- Max zrozumiał i juz tak nie robi. Wczoaj pierwszy raz zaszczekał na spacerze. ani MAgda dumna i blada, bo juz myślała, ze ma psa niemowę na DT a tu taka niespodzianka;) Generalnie, jest dobrze - tylko domu trzeba,............. Quote
auraa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 choć podniosę biedaka. śliczny jest. Czy nie podobny do Czesia? Quote
idusiek Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Jest bardzo do niego podobny:oops: Quote
auraa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 czesio tak szybko znalazł dom. moze i jemu się poszczęści? Quote
Selenga Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 czy to maleńkie cudo ma allegro? jeśli nie ma, to mogę mu zrobić, wyróżnione Quote
idusiek Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 allegro ma, dzisiaj jadę zrobić mu nowe zdjęcia, bo na tamtych jakis taki jeszcze niepewny siebie był :oops: bidulek... Selenga- potrzeba nam wiecej jego ogłoszen, jak będą nowe zdjęcia, wstawię i pomyslimy, ok? Pomozesz?;) Quote
Selenga Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 idusiek napisał(a): Selenga- potrzeba nam wiecej jego ogłoszen, jak będą nowe zdjęcia, wstawię i pomyslimy, ok? Pomozesz?;) szczerze mówiąc to ja jak na razie robiłam ogłoszenia tylko na allegro - totalny brak czasu na rozpoznanie innych portali :( Quote
idusiek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 ;)ok, to moze byc i powtórzone allegro Zaraz wstawie zdjęcia Maxiny, z wczorajszej wizyty;) Kochana psina, mówię Wam, w lepszym nastroju, skory do zabawy i przytulania, maskotka taka mała ,puchata:multi: Quote
idusiek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 trochę ma chłopak lepszy nastrój :multi: Quote
idusiek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 ....i chyba przodozgryz :evil_lol: Quote
idusiek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 nowy bazarek dla Maxa zapraszam ciotki dzieciate:evil_lol: Quote
Selenga Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 to zdjęcie mnie rozwaliło :D http://psyniczyje.jalbum.net/Max/slides/6.jpg Quote
idusiek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 no nie ? Boski jest Max !:evil_lol: dzisiaj moja mama spotkała "właścicielkę Maxa" i nie wytrzymała i zagadała ich rozmowa: - Cześc Róża, odbieracie tego Maxa? - NIE! - Czemu, jak to? - Pani córka powinna go nam oddać jak wiedziała ! - Ale jak to? on jest w schronisku, jak go miała Wam oddac? - Kur**, niech się Pani lepiej zajmie swoimi psami!" ... bez komentarza- chyba urwę łeb tej lasce jak ją spotkam......:angryy::angryy::angryy: *Max siedział jeszcze 2 tygodnie w schronisku po tym jak jej powiedziałam i pokazałam na zdjeciu z aparatu, gdzie jest i co sie z nim stało.... Quote
ludwa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 No, w końcu się przecież pozbyła kłopotu:angryy: Quote
idusiek Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 taaaaaaaaaa, czemu moja mam jej głowę zawrócić śmiała, nie?:mad: Quote
ludwa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Bo normalnie naród tupet ma!!! Już nie macie czym kobicinie głowy zawracać tylko takimi bzdurami. Głupim kundlem się przejmować, no chyba chore jesteście (bez urazy;)). Na pewno za Wami koła na głowach kręcą:lol: Quote
idusiek Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 niech se kręcą co chcą - a bo to pierwszy albo ostatni raz?:diabloti: Quote
idusiek Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Ewa, plizzz ja się naprawdę staram, zeby to był ostatni....:shake: Wrednaś ! Quote
idusiek Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Max mial wczoraj zdjęcie szwów. czuje się dobrze;)tak sobie myslę, czy go jeszcze nie zaczipowac, ale nie wiem czy jessze są darmowe czipy:oops: co by juz nigdy nie ginął tak bez wieśći..... :angryy: A telefon jak milczał, tak milczy:shake: Quote
mru Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ale przecież takie zachowania przenoszą się na zachowania wobec ludzi czy w ogóle! po tym doskonale widać jakimi marnymi osobami są tacy ludzie... Quote
Recommended Posts