Neris Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 kurka, dogo szaleje, zawiesza mi się Quote
Talcott Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Post się zdublował. Nie byłam jeszcze w takiej sytuacji żeby tak bardzo przedłużała się choroba. Jeśli chce go ogłaszać to trudno. Nie potrafię nic powiedzieć kiedy sie z tym uporam. Cały optymizm mi już minął.:-( Quote
Neris Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Ktoś życzliwy poinformował panią, że w internecie wypisywane są na temat stanu psów jakieś oszczerstwa. W związku z tym żadnego psa nam już nie wyda. Nie wiem, kto i dlaczego zrobił coś takiego, przecież wszystkim tutaj chodziło tylko i wyłącznie o dobro psów. Quote
Talcott Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ale przecież nikt nie wiedział skąd są psy? No to jakim cudem? Quote
Neris Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Nie wiem Talcott, jak to się stało i kto to zrobił, jestem zdruzgotana bo nie mamy kasy żeby te psy wykupić, a za darmo nie dostaniemy. A przecież nikt nie zarzucał tej pani znęcania się nad psami, tylko chcieliśmy jej pomóc ograniczyć jej ilość, bo sama przyznała że jest jej za cieżko. Quote
Talcott Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 No to kicha!:placz: A może to taka ściema - bo żal jej kasy się zrobiło???? Quote
Isadora7 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dziwię się, że Pani nie poprosiła o adresy stron na których tak piszą. Czy jak napiszą, ze wygrała w totka też uwierzy? Może jakoś spróbuj z nią porozmawiać. Quote
Neris Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Nie wiem, może pani Ela coś wskóra, bo ani ja ani Ania nie mamy szans. Quote
shadow1 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 a ten jużak to jaki jest-chodzi mi o charakter i stosunek do innych zwierząt? tak z lenistwa i braku czasu pytam bo wątek taki długi...... :oops: Quote
Neris Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Te psy na ogół mieszkają w kojcach pojedynczo albo w zgadzających się ze sobą grupach. Jużak mieszka ze sznaucerką olbrzymią i ich wspólną córką i zgadza się z nimi, stosunek do innych zwierząt jest nieznany. Mnie oszczekiwał dość energicznie, ale nie rzucał się na siatkę. Quote
shadow1 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 czyli-tak jakby całkiem normalnie się zachował ,ale u mnie są obecnie mniejsze psy i koty indywidualiści (np.taki syberian co to ma własną wizję jak żyć i uwielbia drażnić duże psy-co wspaniale mu wychodzi z Onkami ,a te zapienione biegają po posesji nie mogąc go kłapnąc bo mądrala siada sobie na dachu garażu na ten przyklad i ziewając zdaje się mówić- ciemniaki znów was wykołowałem).A te Onki to własne nie jakieś obce były...... No w takim razie będę obserwować rozwój wypadków. Quote
mamanabank Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Ja tez zaglądam i czekam na wieści o jużaku Quote
Neris Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 No w tej chwili możemy chyba o nim zapomnieć, dzięki pomocy tajemniczej "życzliwej osoby". Quote
malagos Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 To nie pierwszy przypadek, że ktoś kabluje i do tego kłamie. Cholera. Ktoś z dogomaniaków. Quote
Isadora7 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='malagos']To nie pierwszy przypadek, że ktoś kabluje i do tego kłamie. Cholera. Ktoś z dogomaniaków.[/QUOTE] Niekoniecznie Małgosiu, niekoniecznie dogomaniak. No na pewno jest to ktoś bez serca, nie rozumiem ani ja, ani nikt kochajacy zwierzęta jak można tak postępować. Quote
Isadora7 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='malagos']To nie pierwszy przypadek, że ktoś kabluje i do tego kłamie. Cholera. Ktoś z dogomaniaków.[/QUOTE] Niekoniecznie Małgosiu, niekoniecznie dogomaniak. No na pewno jest to ktoś bez serca, nie rozumiem ani ja, ani nikt kochajacy zwierzęta jak można tak postępować. Quote
Neris Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 NIkt z dogomaniaków nie zna personaliów hodowczyni. Quote
Isadora7 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='Neris']NIkt z dogomaniaków nie zna personaliów hodowczyni.[/QUOTE] Dlatego napisałam zę "niekoniecznie dogomaniak", mam tego świadomość i swoje podejrzenia. Quote
JamniczaRodzina. Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Jak się mają jamniki? Czy Miki marmurek normalnie funkcjonuje z tą wadą zgryzu tzn. czy on nie ma problemów np. z jedzeniem? Quote
malagos Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A, to zwracam honor dogomaniakom. Bo była taka akcja z wykupem shih tzu, ale to osoba z dogo podkablowała i nie udało się wykupić z tej pseudo starych suczek... Neris, a ja tylkot ak zapytam, ta jamnisia miniaturow-królicza... Gdzie znajdę zdjecia? Quote
Neris Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='JamniczaRodzina.']Jak się mają jamniki? Czy Miki marmurek normalnie funkcjonuje z tą wadą zgryzu tzn. czy on nie ma problemów np. z jedzeniem?[/QUOTE] Czasami u jamników zdarzają się tyłozgryzy, pani Ela mówiła że cała trójka któa jest u niej juz się odkarmiła, więc sądzę, że Miki też daje sobie radę z jedzeniem. Powiem szczerze, że nie wiem jak duży jest tyłozgryz, bo nie zaglądałam mu z paszczę kiedy byłam robić zdjęcia - pies był zbyt przerażony. Quote
Neris Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Malagos, zdjęcia Pinii w poście 361 A teraz coś, co mnie zbulwersowało i nie wiem co dalej... W związku z tym, że Otter jest hałaśliwy i źle znosi samotność- Ania oddaje go pierwszej osobie która zadzwoniła z ogłoszenia. Jest to jakiś pan z Wielunia, który akurat dzisiaj przypadkiem jest w Warszawie i odbierze psa. Ania nie chce słuchać moich argumentów. Nie wiem zupełnie co robić. Quote
Talcott Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Jeszcze spróbuję wywalczyć parę dni dla niego - chętnie zapłacę za opiekę. Mam nadzieję że się uda. W L. będę musiała szukać kogoś kto mi będzie robił zakupy - bo tam będę sama. Szlag by to..........:-( Quote
Talcott Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 :placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts