Klementynkaa Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 historia WIERY jest taka: trafiła do ludzi, którzy dali jej dom, mieszkała w kojcu na wsi przez całe swoje psie życie, teraz w wyniku rodzinnych kłótni WIERA musi znaleźć nowy dom, nie może mieszkać w mieście, nie może zostac tam gdzie jest teraz. dodatkowo, w wyniku przekładanej z roku na rok sterylki a raczej jej braku, WIERA została matką, na świecie pojawiły się 3 szczeniaczki, dla pieska domek już jest, zostały do wydania dwie suczki, ich ojcem jest ON. szczeniaki mają miesiąc. rodzice WIERY to kaukaz i mix kaukaza z czymś, ona sama wygląda jak kuuupa futra. zna podstawowe komendy, zna życie w kojcu, nie wybrzydza przy jedzeniu. jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona jedynie na wściekliznę, będzie wysterylizowana jak tylko skończy karmić. wobec psów raczej nie wykazuje agresji, koty różnie, może akceptować, może gonić. wychowana z dzieckiem, baaardzo cierpliwa na dziecięce "pieszczoty" ma zapędy do włóczęgostwa, wraca ale jak się wyrwie z kojca to się włóczy chętnie; ma 4 lata zdjęcia suki i szczeniaków Quote
dzodzo Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 smutne , ze w ludzkich sporach najbardziej cierpią zwierzęta:( Quote
maciaszek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Zwolniło mi się allegro, mogę ją wystawić (na jeszcze 7-8 dni), tylko poproszę o zdjęcia, tekst i namiary. Quote
Klementynkaa Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 zdjęcia będą niestety dopiero jak mój serwer będzie odwirusowany :( Quote
maciaszek Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Poczekamy. Tamto allegro już zajęte, ale zrobię kolejne :). Quote
Klementynkaa Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 dodałam zdjęcia do pierwszego postu :) Quote
maciaszek Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 A na kogo podawać namiary? Jutro postaram się zrobić allegro. Quote
Klementynkaa Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 jutro podeślę, telefon będzie do obecnej właścicielki i ona będzie udzielała informacji o zwierzakach ale jest uswiadomiona, ze kwestie formalne czyli wizyty i umowa to moja działka, chodzi i to zeby nie wydac zwierzaków w ciemno. dziękuję maciaszku :) Quote
Klementynkaa Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 telefon do obecnej właścicielki, ona będzie udzielała informacji o psach: 0 691 950 173 Quote
maciaszek Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Allegro Wiery i jej dzieci: KAUKAZ (mix), szczeniak i dorosły, SZUKA DOMU (700909599) - Aukcje internetowe Allegro Tylko się zastanawiam czy to nie za wcześnie na wystawianie... Przecież jeszcze prawie miesiąc będzie ze szczeniorkami. Quote
Klementynkaa Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 to prawda ale może szczeniorki komuś wpadną w oko? Quote
maciaszek Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Zrobiłam jeszcze alegratkę :). Gumtree nie można, bo wprowadzili ograniczenia dla psów z listy ras agresywnych... Quote
maciaszek Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Na allegro prawie setka wyświetleń i 1 obserwujący. Quote
Klementynkaa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 maciaszek napisał(a):Na allegro prawie setka wyświetleń i 1 obserwujący. ooo super, oby ktoś sensowny się odezwał! Quote
maciaszek Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Obserwujących już 2. Neris ostrzegła przed babką z Płocka, która szuka tego typu psa. To, że suka ma szczeniaki jej nie przeszkadza i dopuszcza ewentualność rozrodu. Nie wydawać. Quote
Klementynkaa Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 ok, zapamiętam. na szczeniaki są już chętni, teraz trzeba ich prześwietlić i miejmy nadzieję, że będzie ok. Quote
Klementynkaa Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 po rozmowie z aktualną właścicielką WIERY mam nowe wieści - suka zostaje w swoim domu! nowych domków szukają szczeniaczki, dzisiaj miałam jeden telefon ale pan chyba się zniechęcił... a tak na marginesie zaczął się wycofywać po tym jak wspomniałam o ubojni takich psów pod częstochową... a pan z częstochowy właśnie... Quote
maciaszek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 I fajnie :). Mam tylko nadzieję, że to decyzja pewna i stała, a nie np. na pół roku... Mogę zostawić Wierę w ogłoszeniach czy koniecznie ją wycofać i zostawić tylko szczeniorki? Quote
Klementynkaa Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 ja też mam nadzieję taką... zostaw, przecież te maluchy to też suczki i miksy kaukazków :) Quote
Klementynkaa Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 jest pan zainteresowany adopcją szczeniaczka, brzmi nienajgorzej telefonicznie. potrzebna wizyta przedadopcyjna i prześwietlenie dokładne, pan mieszka w centrum Chorzowa w kamienicy ale jak twierdzi nie ma problemu ze spacerami bo niedaleko jest park. mieszka z rodzicami, miejsca maja dużo. kto mógłby jechać pogadać? albo sam albo jako towarzysz ze mną? Quote
maciaszek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Napisz do Natusiaaa, ona jest z Chorzowa. Wznowiłam allegro, samym szczeniakom. Quote
Klementynkaa Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 jest kolejny chętny, małżeństwo z Bytomia, od września zamieszkają w domu pod Rybnikiem, zgadzają się na spotkanie, umowe itp. kiedyś adoptowalin kota wiec znaja procedurę, kto moze ich prześwietlić? Quote
maciaszek Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Z Bytomia jest Bounty, Ola_la, Patsi i pewnie jeszcze kilka osób :). Quote
Klementynkaa Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 no tylko Ola_la gdzies zagineła w czasoprzestrzeni wirtualnej... Quote
Recommended Posts