Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tigrunia']Cześć Asiu :multi:
Jak tam przygotowania do wystawy ? :cool3:
Ojj ja też uwielbiam faworki :loveu:

Karina daj przepis jak masz taki szybki :multi: Łukiego mama robi ale takie twarde zawsze jej wychodzą.. nie smakują mi :roll:[/QUOTE]
widzę że dziewczyny już podały przepis :)

Ja po kolei wszystko dodaję

A jak już ugnieciesz ciasto to go wałkujesz - grubość około 2 mm tniesz prostokąty 2cm/10 cm (m/w) i nacinasz na środku, no i przez środek przewijasz jeden koniec :)

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='*Jot*']Bo od nas z Kaszub ściągneliście nazwę :eviltong:[/QUOTE]

Jola my tak blisko siebie mieszkamy, że nie ma co ściągać. Można uznać za ten sam region :evil_lol:

Posted

[quote name='kiniaaa']Jola my tak blisko siebie mieszkamy, że nie ma co ściągać. Można uznać za ten sam region :evil_lol:[/QUOTE]

No dobra,dobra....masz rację :D Zresztą kiedyś należeliśmy do Bydgoszczy a teraz Gdańsk.Bydgoszcz mi bardziej pasowała bo znam a Gdańsk tak trochę tylko. :roll:

Posted

Przez te Wasze chruściki,faworki czy jak one tam się zwą jest godzina 22.30 a chętnie bym coś wrzuciła na ruszt..3 razy otwierałam lodówkę i 3 razy zamykałam nie biorąc nic z niej,weszłam tu do Asi wystarczy że przeczytałam o jedzonku czwarte podejście będzie już "bogate"muszę coś z tam tąd zabrać..bo nie wytrzymam hihi i jak tu się odchudzić co???dziewczyny????

Posted

[quote name='Yoko2009']A co tam masz Aga dobrego w tej lodówce??? Ja zawsze w sobotę robię zakupy jedzeniowe wiec u mnie dzisiaj już światełko widać hehehe[/QUOTE]

Słodycze o zgrozo..śliwki w czekoladzie i ptasie mleczko..i tak się zastanawiam wziąć nie wziąć,anioł mi mówi nie bierz..diabeł szepcze weż:diabloti:

Posted

[quote name='chrupcia']no tak, pączki to na pewno, a i oponki zawsze się znajdą ;) ale najlepsze są takie świeżutkie w pierwszy dzień ! :)[/QUOTE]

U nas to dziadek zawsze tyle ich przynosi że póżniej na ich widok przez jakiś okres uciekam....

Posted

[quote name='agamewa']I pączki jeszcze,oponki,rety!!!!![/QUOTE]

no tak, pączki to na pewno, a i oponki zawsze się znajdą ;) ale najlepsze są takie świeżutkie w pierwszy dzień ! :)

Posted

[quote name='chrupcia']no tak, pączki to na pewno, a i oponki zawsze się znajdą ;) ale najlepsze są takie świeżutkie w pierwszy dzień ! :)[/QUOTE]

U nas to dziadek zawsze tyle ich przynosi że póżniej na ich widok przez jakiś okres uciekam....

Posted

[quote name='agamewa']Słodycze o zgrozo..śliwki w czekoladzie i ptasie mleczko..i tak się zastanawiam wziąć nie wziąć,anioł mi mówi nie bierz..diabeł szepcze weż:diabloti:[/QUOTE]

Bierz,bierz,bierz....:diabloti: