asia102 Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 [url]http://i3.photobucket.com/albums/y70/asia102/IMG_1183.jpg[/url] a to labrador - nie widac ogona... Quote
malawaszka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 mają różne pysie :angel: rodek ma węższy :D dawaj więcej fot bo są śliczne :angel: Quote
mazika Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 No to rzeczywiście jest rhodesian, ale nie wiedziałam że są i czarne myślałam że tylko thai mogą być czarne ale on nie mógł nim być bo nie miał stojących uszu, każdy w końcu może sie pomylić :) A jak sprawdzałam we wzorcu rhodesiana ridgebacka to było że mogą być tylko od pszenicznego do czerwonego i że dopuszczalna jest jedynie czarna maska. Quote
coztego Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 No to jeszcze prosimy o fotki robione w dzień, bez lampy błyskowej, żebyśmy mogli zobaczyć pieski w pełnej krasie ;) Labek wygląda jak labek, ale ten pręgus- to jest zagadka 8) Quote
HUARES Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 A mnie się wydaje że na Rhodesiana to on jest zbyt mały :-? , jako Thai już prędzej , może po prostu uszka zostały samopas i oklapły :wink: - nie wiem czy im się nie klei przypadkiem ? Quote
Mokka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Thai ma węższe pyszczycho i jakby inne proporcje głowy, a uszy ma zupełnie inaczej osadzone, więc nawet gdyby klapnęły, to raczej nie w ten sposób. :wink: Quote
HUARES Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 No fakt , że inaczej osadzone ( chyba że tak je skulił :wink: czy coś), bo rhodesian to na pewno nie jest , więc jaka to rasa? Quote
asia102 Posted March 31, 2005 Author Posted March 31, 2005 słuchajcie w rodowodzie ma RR :) może na Barbadosie są po prostu dalej w ewolucji tej rasy :wink: albo nie przykładają takiej wagi ze zdjęciami bedzie chwilowo problem, bo mąż do nich nie jeździ na razie. Quote
malawaszka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 cokolwiek by tam nie miał jest mega wypasiony na maxa i wogóle świetny pies :fadein: Quote
asia102 Posted April 1, 2005 Author Posted April 1, 2005 też tak uważam ! a jakie one fajne dzwieki wydaja jak sie do nich wchodzi - zawodzą jak stare babcie na kilka tonacji :) no i oczywiscie biczuja ogonami po nogach fajne są tak czy siak Quote
PATIszon Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Psiaki bardzo fajne i choc czasem zdarza sie rodezjan podpalany (masc jak u dobermana) to wzorzec takiej masci nie dpuszcza. [b]Coztego[/b] Te szczeniaki, ktorych zdjecia wstawilam to byly kundelki afrykanskie, a pregi mialy tylko dla tego, ze jest to silnie dziedziczna cecha i do drugi wiejski burek takowa prege posiada , tak jak u nas co drugi wiejski burek jest mniej lub bardziej w typie owczarka niemieckiego;) [b]marzena&pako[/b] Z blizej nieznanych mi powodow nie jestem w stanie wyslac Ci priwa, wiec poprosze Cie tutaj o [b]zmniejszenie podpisu do rozmiarow okreslonych w regulaminie[/b] Quote
malawaszka Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 [quote name='PATIszon']Te szczeniaki, ktorych zdjecia wstawilam to byly kundelki afrykanskie, a pregi mialy tylko dla tego, ze jest to silnie dziedziczna cecha i do drugi wiejski burek takowa prege posiada[/quote] :o o ja cie serio??????? to ja jade do Afryki po kundelka z pręgą :angel: Quote
coztego Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 [quote name='PATIszon'] jest to silnie dziedziczna cecha[/quote] A więc jednak! Wiedziałam, że jak PATI przyjdzie to nas oświeci ;) [b]asia102[/b], koniecznie pogadaj z tym szefem o rodowodach i zapytaj o barbadoski wzorzec rodezjana 8) Quote
Marta Chmielewska Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 W ostatnich artukułach w psie było coś o ridkach, często wracajacy z podróży po ameryce południowej czy innych ,,egzotycznych,, rejonach ziemi mowią, że psy jednej rasy bardzo sie od siebie różnią na różnych kontynentach. Jeśli znajdę tem artykuł to wam przytoczę. Niewykluczone, że nie wszędzie czarny - oklapnięty ridek jest niewystawowy :lol: Quote
chihua_miki Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 labek i rodezjan taki sam :o ?Coc nie wierze Quote
Teba Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 ja na pocztaku myslalam ze to thai ale te uszy z koleji rhodesian hmmm widzialam duzo tych pieskow z hodowli polskich, finskich i francuskich (te wedlug mnie sie najbardziej roznia) i jakos ten piesek dalej mi nie wyglada na rhodesiana i w porownaniu do mojej suni to ma malutkie lapeczki... oczywiscie nie mowie ze to na pewno nie jest rhodesian hihi to dopiero zagadka ale fakt ze prezentuja sie razem extra :] Quote
Recommended Posts