Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobra...czyli ta obroza Kiltix jest dobra...to kupimy...plus jakeis kropeli...a co jak pies pływa w wodzie? zjdac obroże i co potem? Jej dzałanie jest osłabione czy jak? I czy ona nie zostawia zaapachu wyczuwalnego dla ludzi..
Kiedys slyszałam, ze te obroze sa do bani...ale z tego co piszecie chyba warto w nia zainwestowac...macie moze orientacyjna cene takowej obrozy i czy można ją kupić równiez w sklepie zoologocznym?

Posted

Kiltix śmierdzi i jest to wyczuwalne dla ludzi. Tylko różnie ludzie na zapach reagują. Na kąpiel zdjąć i spowrotem założyć. Pies przechodzi zapachem obroży. Przetestowałam na kilku psach i zawsze działało. W tym roku też zamierzam kupić ale na szybko są na frontlinie i jeszcze nie wiem jaka cena. Zawsze kupowałam u weta.

Posted

A obroze preventix? Podobno nie smeirdza tak bardzo???

I jesli chodzi o Kiltex to faltycznie 7 miesiecy działa? Smród to ja moge zniesc ale godny....bo lube sie do suni przytullac... :oops:

Posted

ja uzywam kropelek na kark FRONTLINE (do nabycia u wetów)
jestem z nich bardzo zadowolona!!!
aplikuje sie je na skore, na kark, raz na 4-6 miesiecy
od kiedy to uzywam, nie znalazlam u swojego psa kleszcza (wczesniej po wycieczkach na wies lub do lasu, miala na sobie z 3-5 kleszczy)!!
a jak przybłąka sie pchła to po "ugryzieniu" mojej suczki zostaje zatruta i niekiedy nawet widac jak śnięta, zataczającym sie krokiem idzie po grzbiecie psa :D
Rewelacyjne sa te krople!!

Posted

za 1 opakowanko frontline daje 28 zl :roll:

jeszcze kiedys uzywalam spraya na pchly i kleszcze ale sie nie sprawdzil to kosztowal bodajze 20 zl

a obroze przeciwpchelne to 12 zl (dla szczeniat - innych nie uzywam bo smiedza strasznie, a dla szczeniat sa rownie dobre i pachnace :D)

Posted

Ja też kropię raz w miesiącu w kleszczowym sezonie. Zresztą tak jest napisane i tak mówi wet :roll:
A płacę zdaje mi się 28 zł za frontline dla psów powyżej 40 kg.

Posted

maga18 napisał(a):
mi wet aplikuje tak co 4 mies i jestem zadowolona :roll:
I oby tak dalej, w sensie, żeby nic się nie przyplątało do Twojego pieska, bo to za rzadko :roll:

Posted

maga18 napisał(a):
nigdy nie czytalam instrukcji frontline bo zawsze wet mi aplikuje na miejscu, musze to przeczytac i z nim pogadac... :evil:
Poradź mu, żeby przeczytał na opakowaniu :roll:

Posted

ja za Advantix spot-on dla psa 33 kg zapłaciłam przedwczoraj 35 zł i z tego co wiem to przepłaciłam - lecznice całodobowe trochę sobie doliczają

Posted

ciacho napisał(a):
lecznice całodobowe trochę sobie doliczają
Ja kupuję zawsze w całodobówce i płacę normalnie :roll: A może to ten środek jest taki drogi?

Posted

Wczoraj za obrożę Kiltix Bayer dla dużych psów / dł 66cm/ zapł. 60zl, poprzednio za Adwantix na25kg dałam 25zł. Ceny są bardzo różne.
Kropelkami trzeba kropić na kleszcze co miesiąc ,obroża działa ok6-7 msc.