mimi_91 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 DorkaWD a dla malutkiego szczeniaczka Bearded Collie polecałabyś najpierw tego Maxi Pina czy Mason Pearsona czy może od razu obie?? Quote
DorkaWD Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='mimi_91']DorkaWD a dla malutkiego szczeniaczka Bearded Collie polecałabyś najpierw tego Maxi Pina czy Mason Pearsona czy może od razu obie??[/quote] Będziesz mieć czy już masz Beardeda? Tak czy owak ZAPRASZAM do sekcji o kudłatym pastuchu. Załóż galerię! Z chęcią powspominam i pozazdroszczę małej puchatej kuleczki plątającej się po domu :loveu: A co do szczotki to zacznij od [B]Mason Person[/B] - ona jest idealna do przyzwyczajania do czesania, bo jest delikatna i miękka, a przy okazji przy krótkim włosie wszystko nią wyczeszesz. To szczotka na każdy okres życia kudłacza :loveu: Kupując ją na początku zaoszczędzisz sobie czasu i pieniędzy na poszukiwania idealnej szczotki (ja to przerabiałam, brrryyy...) JOLY używa tylko MP, nie ma innej szczotki do BC, więc nią robi WSZYSTKO i w efekcie jej dziewczyny mają piękny, długi, gęsty i bardzo zadbany włos. Ja niestety nie mam takich umiejętności jak JOLY i potrzebuję pomocy innych szczotek i grzebieni :roll: Quote
sota36 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Przepraszam, ze sie wtrace, ale sa odpowiedniki MP francuskie i niemiecki- polowa ceny w kieszeni. Wszystko zalezy od obecnej zasobnosci portfela:) i checi zainwestowania... Choc ja ..mam MP:) np [url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,655690,0.html]Towar: SZCZOTKA COMAIR "ELITE" DU Quote
mimi_91 Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 [quote name='DorkaWD']Będziesz mieć czy już masz Beardeda? Tak czy owak ZAPRASZAM do sekcji o kudłatym pastuchu. Załóż galerię! Z chęcią powspominam i pozazdroszczę małej puchatej kuleczki plątającej się po domu :loveu: [/quote] Jeszcze maluszka nie mam( jeśli wszystko pójdzie dobrze to będę go miała za ponad 2 miesiące:multi:), ale już zaczynam myśleć o wyprawce dla maluszka:evil_lol: ( trzeba sobie jakoś uprzyjemnić okres czekania:cool3::lol:) oczywiście galeria w swoim czasie się pojawi:evil_lol: A co do MP to raczej w oryginał zainwestuję;) a tego Maxi Pina w takim razie na razie sobie odpuszczę;) Quote
sota36 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Tak, placi sie niestety niemale pieniadze za jakos i marke. A powiem jedno znam kogos, kto uzywa te szczotke juz 20 lat ! Quote
mimi_91 Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 [quote name='sota36']Tak, placi sie niestety niemale pieniadze za jakos i marke. A powiem jedno znam kogos, kto uzywa te szczotke juz 20 lat ![/quote] mam nadzieję, że i u mnie długo pożyje:evil_lol: zazwyczaj jakość idzie w parze z ceną:roll: ale czegóż to nie robi się dla psiaków:lol: Quote
mimi_91 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Możecie jeszcze mi powiedzieć gdzie można kupić szczotkę Mason Pearson Handy ( ten rozmiar mi polecono)?? Bo w żadnym sklepie jej znaleźć nie mogę:roll: w jednym mi się udało, ale cena była powalająca( ponad 300zł):roll::mad: Quote
sota36 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 A sprawdzalas w Germapolu? Tylko zastanow sie , czy waro niedoplacic i kupic Juniora, doplata nei jest wysoka a powierzchnia robocza wieksza. [url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,01,,pl-pln,26866,0.html]SZCZOTKI. On-line Shop Germapol s.c.[/url] Widze ze pocketa nie ma, ale skontaktuj sie z Iza i zapytaj, kiedy bedzie. Quote
mimi_91 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Tak patrzyłam na germapolu i tam też Handy nie ma:roll: Hmm w sumie przy zakupie takiej szczotki to już to 30zł w cenie nie robi takiej różnicy;) Tyle tylko, że wcześniej mi Handy polecano, a że ja się aż tak nie znam na tym to szukałam właśnie jej. Ale skoro mówisz , że Junior też będzie odpowiedni to mogę się na niego zdecydować;) Mam jeszcze trochę czasu.;) Quote
DorkaWD Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Junior w germapolu był od dłuższego czasu po 219zł edit: Kasia od Skrawka ma Handy i moja (junior) jest o 1cm dłuższa - różnica praktycznie żadna ;-) Quote
sota36 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 mam akurat juniora, ale o szczrgoly zapytaj Dorke - ona tez ma birdolinka! Quote
Recommended Posts