Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaaa MOnika dziękuję!!!:loveu: mój skarbeczek zwariowany :multi: prześliczny jest!!
nie wiem czy się państwo odezwali, ale jak coś to mają telefon do xmatrix i mają się z nią kontaktować, jej żeby się namyślili na TAK, zobaczę może mi się coś w nocy przyśni :)

A nie jestem pewna czy jednak nie dzwoniła do xmatrix ta pani, jak będzie na dogo to na pewno nam napisze.

Posted

tak, skontaktowała się, jest nawet na jego wątku

nadal próbujemy wyjąć Kręciołka na badania ze schronu, przesuwa się to, ale jutro dalej czekam na info

jak tylko się dowiem coś to napiszę

Yuki pytałaś się o Kręciołka w schronie? czy jest diagnoza?

Posted

Rozmawiałam z jedną z tych pań ze schronu (Panią Lidką?) i powiedziała , że nie mają pojęcia skąd u niego to przechylanie głowy i powłóczenie nogami, stwierdziła po prostu że coś nie tak to jest z nim na pewno, ale oprócz tego jest uroczym , jeszcze psim dzieckiem ;), ale zbadać go trzeba tak czy tak .

Posted

to ze on tam siedzi to sama nie wiem z jedenj strony lepszy jest do niego dostęp- i chodzi na spacery jak trafi na boksy będzie gorzej z jego wyciagnięciem i poza tym na nosie ma jakies grzybka - i chyba dostaje jakies zastrzyki.

Oczywiscie ze w schronisku nie będzie mial jakiś badania- bo nie ma sprzętu i tyle.
Ja proponuję - chętną Panią na adopcje - aby zabrała psa do domu i z domu już zabrać do lekarzy tak będzie dla psa najlepiej. Jesli dziewczyny na badania by psa moglby zabierać bezpośrednio z domu a nie ze schroniska

Posted

Może nie chcą go dać do boksu z racji jego lekkiej niezborności ruchowej , może po prostu inne psy go gryzły czy coś takiego. Rozmawiałam z Xmatrix i dziewczyny jadą jutro zrobic mu badanie na kliniki.

Posted

miałam telefon od xmatix - piesek jest po konsultacji - no i niestety , ze tak napiszę - piesek nie jest do naprawy - ktoś kto go adoptuje musi go pokochać takim jakim jest, bo innym nie będzie:shake: nie jest to zaden guz mózgu itd tylko tak jak pisaliśmy zaburzenia neurologiczne

Posted

w pn rezerwuję Kręciołka na wszelki wypadek
mam już jego diagnozę na piśmie

to jego poruszanie się to zmiany w ośrodkowym układzie nerwowym, lekarze powiedzieli zgodnie że w Polsce raczej nie robi się operacji na mózgu psa i że Kręciołkowi to kręcenie się nie przeszkadza w niczym.
można mu zrobić tomografię ale to koszt 400-500 zł za samo to badanie, nie mówiąc ewentualnie o jakimś zabiegu.
Kręciołek spokojnie może sobie żyć z tym brakiem równowagi, bo on od tego nie przewraca się ani nic, załatwia potrzeby jak trzeba, bawi się jak każdy pies itp.
lekarze powiedzieli, że w przyszłości może, ale nie musi mu się pogorszyć.

w związku z tym, wyjścia mamy takie:
możemy go jeszcze pokazać dr Wrzoskowi (jak wróci z urlopu)
a na pewno musimy znaleźć mu dom

Asia wyjechała na wakacje i prosiła o pilnowanie Kręciołka, bo jak wiemy jak nie znajdzie ds to w schronie nikt go nie będzie "trzymał", bo by musiał ciągle w izolatce siedzieć..

jak nie wypali ten ds to szybciutko musimy ogloszenia robic i szukać dt / ds

Posted

xmartix napisał(a):
tak, przelała uzbierane 80 zł na Kręciołka i kazała go pilnować w schronie :loveu:
teraz jest na wakacjach do 20-go

popilnujemy :loveu::loveu::loveu::loveu: