beba Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Od rana witamy i na robale zbieramy :) Quote
Igam Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tak jak rozmawiałyśmy - 30 pln poszło :) Quote
feliksik Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 kurcze - widzę nowy wątek w subskrypcjach a to przecież nasza Sonia - no tytuł przyciąga. beba super Quote
beba Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Na konto wpłynęło 35zł od was kochane dziewczyny i jeszcze 30zł od Pani która na wątku nic nie pisała ale zadeklarowała, że postara się co miesiąc taką małą sumkę wpłacić co by moim rodzicom pomóc, którzy właśnie się zastanawiają czy Soni już u siebie na stałe nie zostawić :) nie stać ich na kolejnego psa, tym bardziej, że Misiek ma padaczkę, ale przy niewielkiej pomocy Sonię u siebie zostawią bo raczej nikt jej nie weźmie a u nich już się przyzwyczaiła i Miśka bardzo pokochała więc ciężko było by ją teraz oddać. Wątek będzie trzeba przenieś do piesków, które mają dom ale potrzebują czasem pomocy. Quote
feliksik Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='beba'](...) właśnie się zastanawiają czy Soni już u siebie na stałe nie zostawić :) nie stać ich na kolejnego psa, tym bardziej, że Misiek ma padaczkę, ale przy niewielkiej pomocy Sonię u siebie zostawią bo raczej nikt jej nie weźmie a u nich już się przyzwyczaiła i Miśka bardzo pokochała więc ciężko było by ją teraz oddać. Wątek będzie trzeba przenieś do piesków, które mają dom ale potrzebują czasem pomocy.[/QUOTE] [B]beba[/B] no właśnie mi o to chodziło, cieszę się, że jednak myślą o tym a wspómóc zawsze można nawet bazarkami Quote
beba Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 No to postanowione Sonia zostaje u moich rodziców :) Przy niewielkim wsparciu dadzą sobie radę z dwoma psami no i dwoma kotami :) Teraz muszę tylko wątek przenieś a nie za bardzo wiem jak ? Quote
feliksik Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 najlepiej napisz do moderatora, żeby przeniósł do działu mają dom, ale potrzebują wsparcia (czy coś takiego), wtedy można zawsze poprosić o pomoc w zbieraniu na takie rózne rzeczy. Strasznie się cieszę z tej decyzji - kochana sunieczka z rury w lesie ma wreszcie swój domek - beba dzięki, ze daliście jej dom i serce Quote
Igam Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='feliksik'][B]beba[/B] no właśnie mi o to chodziło, cieszę się, że jednak myślą o tym a wspómóc zawsze można nawet bazarkami[/QUOTE] no właśnie - znalazłam 10 książek Harequin (nieczytane;) ) które mogłabym dać Ci na bazarek - może ktośby chciał choć na chwilę przenieść się w nierealny, happyendowy świat :) Quote
beba Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Ja mam parę torebek i sukienkę :) może spróbuje zrobić bazarek tylko bliżej środy bo czasu zupełnie nie mam chyba, że któraś z was mnie w tym wyręczy :) Quote
beba Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Ostatnio cierpię na ciągły brak czasu, teraz też jestem w pracy :) Z Sonią wszystko po staremu, zaszczepiona odrobaczona mieszka u moich rodziców i niestety trzy czasem cztery razy w ciągu dnia samoczynnie wybiera się na spacerki. Właśnie rozpoczęli remont torów znajdujących się 50 metrów od domu rodziców i niestety niechcący zniszczyli troszkę ogrodzenie i Sonia ma wolną drogę :) Quote
Igam Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Żeby tylko pod pociąg nie wpadła... a obiecane 30 pln wpłaciłam :) Quote
beba Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Ślicznie dziękuje :) Sonia jest bardzo ostrożna a po za tym strachliwa więc nigdzie daleko nie chodzi:) Byle do wiosny jak śnieg się zupełnie roztopi będzie można naprawić ogrodzenie Quote
Igam Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Czy Sonia jest nadal u Twoich rodziców, czy też może znalazła inny dom? Quote
beba Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Nie szukam już dla niej domu Jest już postanowione, że zostanie u moich rodziców :) Quote
Igam Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Super :) Pieniążki poszły. Powiedz, czy jakoś sobie radzicie? Bo jeśli tak, to te 30 pln chętnie wpłacę na innego, również potrzebującego psiaka - tak ich dużo :( Quote
beba Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Igam bardzo dziękuje :) Jakoś dajemy sobie rade teraz powoli odkładamy na ogrodzenie więc każdy grosz się liczy Quote
Igam Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dzięki Beba w takim razie za zwolnienie mnie z danego słowa :) Nieoczekiwanie spadły na mnie wydatki związane z wiejskimi psami. Postanowiłam przeprowadzić "akcje" odrobaczania i szczepienia paru podwórkowych biedot. Czeka mnie też sterylka młodej suni (muszę jeszcze tylko przekonać do tego gospodarza, bo jak mi na razie powiedziano, może przecież chcieć mieć szczeniaki). Wraz z workami karmy i puszkami jade w przyszłym tygodniu edukować. Trzymaj kciuki za powodzenie misji ;) Quote
beba Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Oj z tą edukacją wiejskich a nawet miejskich gospodarzy jest bardzo ciężko. Sama byłam ostatnio u mechanika który ma warsztat w podwórku a tam dwie suki w ciąży plus kotka też oczywiście w ciąży. Próbowałam wytłumaczyć, że można jeszcze teraz wysterylizować ale oprócz głupich uśmiechów i politowania w głosie nic więcej nie uzyskałam co nie znaczy, że nie będę próbowała. Quote
Igam Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Beba, może tu zajrzysz :) napisałam Ci pw, mam już tabletki dla Twoich podopiecznych Quote
beba Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Dopiero zajrzała :) bardzo dziękuje. Dzisiaj u nas ładna pogoda więc na spacerku spróbuje Sonii nowe zdjęcia zrobić :) Quote
Recommended Posts