apaczkrk Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Witam, mam takie pytanie nasz 3 mc Psiak (Bari) nie chce spac nigdzie indziej jak tylko w sypialni pod łóżkiem... Pies uratowany cudem od utopienia... W ciągu dnia nie ma problemu, kiedy kładziemy się spać Bari odrazu podlatuje pod drzwi i piszczy,płacze.... Więc zamiast drzwi zamontowałem taką kratkę, żeby nas widział a żeby nie wchodził do sypialni ( bo postanowiliśmy,że ten pokój nie jest dla zwierzyńca - mamy jeszcze suczke i 2 koty )... Jednak że przegraliśmy walkę z Barim... Pierwszej nocy po założeniu kratki wytrzymaliśmy jego płacze do 5 rano,ale doszliśmy do wniosku,że sąsiedzi wkońcu nie wytrzymają (bo mamy bardzo wrednych i ciężkich sąsiadów,,,,) i wpuściliśmy go... I teraz w ciągu dnia wstępu nie ma, i nawet nie chce wchodzić,natomiast kiedy idziemy spać to nasza suczka na swoje miejsce w dużym pokoju, a Bari pod łóżko u nas... Nie chciałbym żeby tak było zawsze, bo ten piesek będzie dość duży i wkońcu pod łóżko nie wejdzie a na łóżku go nie chcę za bardzo bo wtedy ja się nie zmieszcze ;) :placz: Boje się,że jak się teraz nauczy to w przyszłości będzie problem nauczyć go że spać też ma na miejscu,... Co Wy na to?? Quote
Pysia Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Może zróbcie mu budke w salonie obok suni? Byc moze on pod czymś czuje się bezpieczniejszy ;) Quote
apaczkrk Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Budka zrobiona pod budka suni była pierwszego dnia... w ciągu dnia super sprawa... przychodzi pora spania i słyszymy tup tup tup..Bari pod sypialnią... i całą noc auuuu auuuu auuu... aż się serce kraja jak słychać... :( Quote
Pysia Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 apaczkrk napisał(a):Budka zrobiona pod budka suni była pierwszego dnia... w ciągu dnia super sprawa... przychodzi pora spania i słyszymy tup tup tup..Bari pod sypialnią... i całą noc auuuu auuuu auuu... aż się serce kraja jak słychać... :( Napisz do Puli PW. Jest z Krakowa i nieźle zna się na psach ;) Pewnie da Ci dobrą rade. Quote
olekg89 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ja sobie nie wyobrażam ,żeby pies spał gdzie indziej niż obok mojego łóżka.Albo najlepiej w nim.:evil_lol: Quote
apaczkrk Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Wiesz czasem nasza Garda z nami spi... ale ona wazy 20 kg... A Bari docelowo bedzie jakies 40-50 kg... Wiec boje sie ze łóżko może sie zbuntowac <lol> Quote
Daja_ Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Mój pies śpi u mnie w sypialni,to nie było celowe go tak wychować,na początku spał na przedpokoju,bo po prostu wolał,drzwi od sypialni były wiecznie otwarte. A po kastracji coś pękło,i teraz około 2 w nocy słyszę że coś wchodzi mi do pokoju,kładzie się koło wyra.A co najgorsza rano budzę się z ogromnym bólem w nogach,bo coś prawie 30 kilogramowego spało na mnie :shake::lol: A wracając do tematu,to może jakieś ulubione zabawki mu postawić koło "jego" spania,i może jak z dzieckiem,lulać go póki nie zaśnie :p I kiedy nie przyjdzie,oczywiście nagradzać go za leżenie w nocy tam,za każdym razem. Psiak jest młody,da się go przestawić. Quote
apaczkrk Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 No tak to dobry pomysl... Trzeba bedzie sprobowac ;) Ale Bari musi miec straszne koszmary,bo bardzo czesto bardzo glosno placze przez sen... Wiec w sumie dobrze jak jest kolo wyra bo odrazu go budze,zeby sie nie stresowal... ;) Quote
Daja_ Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 apaczkrk napisał(a):No tak to dobry pomysl... Trzeba bedzie sprobowac ;) Ale Bari musi miec straszne koszmary,bo bardzo czesto bardzo glosno placze przez sen... Wiec w sumie dobrze jak jest kolo wyra bo odrazu go budze,zeby sie nie stresowal... ;) Koszmary mu nie zaszkodzą :eviltong: Mój wiecznie "płynie" przez sen :evil_lol: Quote
Recommended Posts