Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam takie pytanie nasz 3 mc Psiak (Bari) nie chce spac nigdzie indziej jak tylko w sypialni pod łóżkiem... Pies uratowany cudem od utopienia... W ciągu dnia nie ma problemu, kiedy kładziemy się spać Bari odrazu podlatuje pod drzwi i piszczy,płacze.... Więc zamiast drzwi zamontowałem taką kratkę, żeby nas widział a żeby nie wchodził do sypialni ( bo postanowiliśmy,że ten pokój nie jest dla zwierzyńca - mamy jeszcze suczke i 2 koty )... Jednak że przegraliśmy walkę z Barim... Pierwszej nocy po założeniu kratki wytrzymaliśmy jego płacze do 5 rano,ale doszliśmy do wniosku,że sąsiedzi wkońcu nie wytrzymają (bo mamy bardzo wrednych i ciężkich sąsiadów,,,,) i wpuściliśmy go... I teraz w ciągu dnia wstępu nie ma, i nawet nie chce wchodzić,natomiast kiedy idziemy spać to nasza suczka na swoje miejsce w dużym pokoju, a Bari pod łóżko u nas... Nie chciałbym żeby tak było zawsze, bo ten piesek będzie dość duży i wkońcu pod łóżko nie wejdzie a na łóżku go nie chcę za bardzo bo wtedy ja się nie zmieszcze ;) :placz: Boje się,że jak się teraz nauczy to w przyszłości będzie problem nauczyć go że spać też ma na miejscu,... Co Wy na to??

Posted

Budka zrobiona pod budka suni była pierwszego dnia... w ciągu dnia super sprawa... przychodzi pora spania i słyszymy tup tup tup..Bari pod sypialnią... i całą noc auuuu auuuu auuu... aż się serce kraja jak słychać... :(

Posted

apaczkrk napisał(a):
Budka zrobiona pod budka suni była pierwszego dnia... w ciągu dnia super sprawa... przychodzi pora spania i słyszymy tup tup tup..Bari pod sypialnią... i całą noc auuuu auuuu auuu... aż się serce kraja jak słychać... :(

Napisz do Puli PW. Jest z Krakowa i nieźle zna się na psach ;) Pewnie da Ci dobrą rade.

Posted

Wiesz czasem nasza Garda z nami spi... ale ona wazy 20 kg... A Bari docelowo bedzie jakies 40-50 kg... Wiec boje sie ze łóżko może sie zbuntowac <lol>

Posted

Mój pies śpi u mnie w sypialni,to nie było celowe go tak wychować,na początku spał na przedpokoju,bo po prostu wolał,drzwi od sypialni były wiecznie otwarte.
A po kastracji coś pękło,i teraz około 2 w nocy słyszę że coś wchodzi mi do pokoju,kładzie się koło wyra.A co najgorsza rano budzę się z ogromnym bólem w nogach,bo coś prawie 30 kilogramowego spało na mnie :shake::lol:

A wracając do tematu,to może jakieś ulubione zabawki mu postawić koło "jego" spania,i może jak z dzieckiem,lulać go póki nie zaśnie :p
I kiedy nie przyjdzie,oczywiście nagradzać go za leżenie w nocy tam,za każdym razem.
Psiak jest młody,da się go przestawić.

Posted

No tak to dobry pomysl... Trzeba bedzie sprobowac ;) Ale Bari musi miec straszne koszmary,bo bardzo czesto bardzo glosno placze przez sen... Wiec w sumie dobrze jak jest kolo wyra bo odrazu go budze,zeby sie nie stresowal... ;)

Posted

apaczkrk napisał(a):
No tak to dobry pomysl... Trzeba bedzie sprobowac ;) Ale Bari musi miec straszne koszmary,bo bardzo czesto bardzo glosno placze przez sen... Wiec w sumie dobrze jak jest kolo wyra bo odrazu go budze,zeby sie nie stresowal... ;)

Koszmary mu nie zaszkodzą :eviltong:

Mój wiecznie "płynie" przez sen :evil_lol: