Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza 23 26

To dwie sunie
Pierwsza to Kalina, duża ruda wysterylizowana suczka, nieufna wobec obcych, płochliwa, bardzo związuje się ze swoim opiekunem, 2 lata

Druga to Bianka, 1,5 roku, średnia, wysterylizowana, łagodna, żywiołowa

Posted

[quote name='jetek']jutro zrobię reszte opisów, tych zdjęć jest chyba z tysiąc;)[/QUOTE]

Basiu dzięki, dziewczyny wszystkie spisałyście się na medal:lol:, szkoda,że nie widziałaś
jak psy się bawiły na sesji zdjęciowej.Kolejka się ustawiała do obiektywu , niektóre to
urodzeni fotomodele ale generalnie poszło sporo smakołyków. W sobotę c.d.n.

Posted

Gremilinka to piesek ze świętojańskiej???? jesli tak to Bounty obiecała internetowe ogłoszonka dla spiącej księzniczki:) trzymam mocno kciuki za operacje ....:)

Posted

pytam juz wszytkich dookoła, Ja niestety nie mam dostepu do netu, jesli juz, to w pracy na kilka minut, Bounty obiecała pomóc inetrnetowo, może cos ruszy ze stronka i może sie uda szukać DT....trzeba sie spieszyc...poki co ogłoszonka.

Posted

Maja bernardynka zamieszkała na domostwie państwa ...w domku ....

rozmawiałam z Panią dzisiaj przez tel ...
obiecała nam foteczki

Maja ma temperature ale była z nia u weta ...bedzie dobrze

Posted

[quote name='Brysio']Na Gremlinke czeka fundacja w Warszawie. Psinka aktualnie przebywa u naszej Pani Tereski gdzie jest leczona. Potem prawdopodobnie jedzie do stolicy;)[/QUOTE]

No to wiem, bo pisałam do Osy tyle, że transport był chyba na jutro, albo na 17, a operację sucza mogła by mieć też w Wawie, ale to ja nie wiem jak się z OSą dogadacie, tylko szkoda, żeby się transport marnował.

Posted

rozmawiałam rano przez sekundę z Basią (niestety Basia nie mogła rozmawiać), dowiedziałam się tylko że Teresa zabrała Gremlinke (a byłam przekonana że mała siedzi w schronsiku), jednak uważam że jak jest możliwość pojechać do kociego świata to jestem całym sercem za tym!!! Jednak decyzja należy do Basi. Dostałam informacje że fundacja może przeprowadzić operację, mała miałaby wziewną narkozę i wszystko co potrzeba do leczenia a później w domowym dt czekałaby na domek stały. Taka okazja nie trafia się często, jednak z uwagi na fakt że koci świat oprócz kotów zajmuje sie również pekińczykami mała ma u nich miejsce. A wzasadzie dostała miejsce po pikińczyku który miał jechać z sosnowca ale nie zdążył, ponieważ prawdopodobnie został uspiony :(

Posted

[quote name='iwona213']rozmawiałam rano przez sekundę z Basią (niestety Basia nie mogła rozmawiać), dowiedziałam się tylko że Teresa zabrała Gremlinke (a byłam przekonana że mała siedzi w schronsiku), jednak uważam że jak jest możliwość pojechać do kociego świata to jestem całym sercem za tym!!! Jednak decyzja należy do Basi. Dostałam informacje że fundacja może przeprowadzić operację, mała miałaby wziewną narkozę i wszystko co potrzeba do leczenia a później w domowym dt czekałaby na domek stały. Taka okazja nie trafia się często, jednak z uwagi na fakt że koci świat oprócz kotów zajmuje sie również pekińczykami mała ma u nich miejsce. A wzasadzie dostała miejsce po pikińczyku który miał jechać z sosnowca ale nie zdążył, ponieważ prawdopodobnie został uspiony :([/QUOTE]
Nie potrafie wkleic zdjcia, ale czy mówimy o suni z postu 2177???

Posted

Mamy jako fundacja OSS bokserom, bardzo fajny i sprawdzony domek dla boksia Maksia.
Pan tylko dopytuje o reakcję na dzieci, o to czy skacze na ludzi ( da się tego oduczyć, ale chce być przygotowany na wszystko), o to jak pies znalazł się w schronisku i czy ma jakies problemy zdrowotne.
Dom super, miałby swoj ogromny wybieg :)

Posted

właśnie rozmawialam z kierowniczka, jest obecna jeszcze w schronie, psiak generalnie jest bardzo fajny w stosunku do ludzi, co do dzieci to trzeba by szybciutko sprawdzić, w stosunku do psiaków to różnie bywa, ciągnie na smyczy w ich kierunku, wszystko do sprawdzenia na żądanie, najlepiej się skontaktować z pania Basią na tel schroniska zamieszczony na początku wątku, wszelkie proby zchowań psa możemy przeprowadzić w sobotę, z mała poprawką bo psiak w domku napewno inaczej reaguje niz w schronie wypuszczony nawet na dłuższy spacer z wolontariuszką. Pewno zajrzy tu jego opiekunka wolontariuszka i dopisze swoje obserwacje. Cudownie by było mieć domek dla MAKSIA.

Posted

No psiak będzie miał swoją chatę i swoje podwórko bez zwierząt, zainteresowany Pan miał boksery, jest juz obeznany i wie, że boksy są paskudne w relacjach zinnymi psami, pies będzie jedynakiem więc agresja do psów nie stanowi problemu.
Bardzo proszę o sobotnie sprawdzenie psiaka :)