Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już to czytałam ;) ale i tak niewiele mi to mówi...

za to na innym forum wyczytałam poważne zarzuty pod adresem tej hodowli i zaczynam się poważnie zastanawiac :(

Posted

Tefka,chyba nie dokładnieczytałaś posty na naszym forum i nie zauważyłaś,że jestem zalogowana i regularnie je czytam.Pytając o moją hodowlę Per Sempre/gdzie ja na forum nie ukrywam swojego nazwiska i przydomku/ i chcąc publicznie na moich oczach roztrząsać jakość mojej hodowli by wypadało mieć odwagę i przedstawić się z nazwiska a nie ukrywać się pod nickiem Tefka.Proszę podaj forum na którym żle o mojej hodowli napisano.Jeżeli tego nie zrobisz będę uważała Twoje posty za szkalowanie mojej hodowli i mnie.

Posted

doskonale wiem że jest Pani na tym forum.Co złego w tym że pytam o hodowlę?nic nie roztrząsam bo to nie ja piszę o niej źle.Pytam innych użytkowników o opinię i nie ma nic w tym złego!!!!To raczej normalne że przyszły nabywca chce się dowiedzieć czegoś o hodowli...
http://www.chihuahuas.fora.pl/hodowla-t59-15.html proszę bardzo oto link...
i szczerze mówiąc bardzo dobrze się stało bo jestem ciekawa Pani stanowiska co do tych zarzutów

Posted

Witam

Nie jestem właścicielka Chihuahua (hoduje Y.T i A.A) ale muszę zabrac glos w sprawie hodowli Per Sempre i Imparato, czytam od dluzszego czasu posty i uwagi kierowane w strone Pani Teresy i Caroliny Imparato, i wlos mi sie jeży na glowie! jak mozna takie oszczerstwa wypisywac na forach publicznych! przeczytalam również posty umieszczone na stronie http://www.chihuahuas.fora.pl/ i na prawde jak ktos ma śmiałość takie klamstwa wypisywac i jeszcze na dodatek uwazać,ze sie bylo, widzialo...!

Znam T.C Imparato od wielu lat, i doskonale wiem o kazdym ich kroku "hodowlanym" i do tej pory na swojej drodze nie spotkalam tak ambitnycch i oddanych Swoim psom właścicielek, a na pewno w Polsce w rasie Chihuahua nie ma tak wartościowych szczeniąt jak w hodowli Caroli Imaprato, nie tylko jezdzi na zagraniczne krycia, kupuje - wypozycza psy z zagranicy, ogolnie dba o psy bardziej niz o wlasna osobe, a wypisywanie,ze sprzedaja psy bez rodowodu na wystawach z pudelek! to jest potwarz!!!! ten kto napisal tego posta za pewne ma dusze, którą zżera chora zazdrość, i dlatego tak okropnie obraza Carole i Terese, nie wolno tak robic i wypowiadac sie o osobach publicznie nie wiedząc o nich nic! a w szczególności o ich psach i hodowli...zycze kazdemu takiej ambicji hodowlanej, takiego poświecenia i marzen jakie posiadaja te dwie Panie, i powinno sie od takich osob uczyc, brac przyklad i podziwiac a nie obrzydliwie obgadywac i wypisywac takie KŁAMSTWA w necie - WSTYD! a jak sie komus uda kupic szczenie z hodowli PER SEMPRE czy IMPARATO to powinien chodzic dumny i blady,ze mu sie udalo, poniewaz Carolina i Teresa robią selekcje osob zainteresowanych (z reszta kazdy szanujacy sie hodowca tak powinien robic),i zapewniam Was...Chihuahua z tej hodowli sa najwyższej klasy, wiem cos o tym, troche sie znam na gr.XI (pracowalam w sekcji prawie 5 lat), i wiem równiez jakie maja zdanie inne osoby, ktore sie znaja i sedziuja ta rasę od wielu lat, a T.C Imparato uwazane są za wielkie miłosniczki psow jak i równiez za włascicielki świetnych hodowli.

Przepraszam,ze sie wtrącilam ale uwierzcie mi, nie moglam juz wytrzymac, i bardzo chcialabym aby moje slowa trafily w Wasze sumienia a w szczególności w schorowane sumienie tej Pani, ktora wypisala takie OCHYDNE KLAMSTWA na w/w forum.

Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego dobrego...

Justyna Daniluk

Posted

proponuję wypoweidzieć się na ten temat na tamtym forum,a przede wszystkim prosiłabym o wypowiedz Pania Carolinę bądz jej mamę.Niechcący uczestniczę w tej "aferze"zupełnie nieświadomie

Posted

Tak, oczywiscie,ze napisze ten sam post na tamtym forum, własnie czekam na rejestracje (mail zwrotny), a pozwolilam sobie napisac tutaj równiez poniewaz wczesniej byly male uwagi pod adresem Teresy i Caroliny, jednak w momencie zauwazenia,ze Carolina jest obecna na tym forum,wszyscy zaczeli tlumaczyc Swoje zachowanie - lepsze czy gorsze...to dopiero "miłe" z ich strony...

Posted

Witam

Nazywam się Teresa Imparato i jestem hodowcą Szpiców jak również Chihuahua. Proszę wejść na moją stronę i zobaczyć ,czy psy które osiągają takie sukcesy na ringach zagranicznych i otrzymują kwalifikacje na Crafta ,mogą być trzymane w złych warunkach czy mogą być zle karmione, czy tez sprzedawane bez papierow z pudelek?

Takie oszczerstwa wyplywaja z ust osob zawistnych,chorych z zazdrości i tych, ktorzy na pewno nie hoduja psow ani zadnych innych zwierzat, a nie mówiąc o znaniu nas osobiście!

Z naszego domu wychodzi bardzo mało szczeniąt, nie jesteśmy nastawione na ilość ale na jakość naszych psów, tak jak Justyna -Jussi napisala...kupic u nas szczenie to wielka sztuka, rzadko sprzedajemy nasze maluchy, a jak juz to nie byle komu, i nie za byle pieniądze.

Chcialabym jeszcze dodac,ze osoba ukrywająca sie pod nickiem GOSIA, jest nam dobrze znana, i od dluzszego czasu robi wszystko aby nam zaszkodzic, to nie byl jej pierwszy raz!

Tyle z mojej strony

Teresa Imparato
Hodowla Imparato
www.imparato-pomeranian.pl

Posted

Drogie użytkowniczki,

Z personalnymi wycieczkami proszę udać się na tamto forum albo na priv. Od tej pory każdy post nie związany z tematem będzie usuwany.

Posted

Drogi Moderatorze
Na tamtym forum rowniez sprawa jest wyjasniana...i faktycznie moderator ma mozność zwracania uwagi, tylko szkoda,ze po tzw szkodzie, a jak ktos obraza,bezczelnie obgaduje innych to nigdy nie reaguje ;) a posty wstawiane zostaly rowniez na dogo, poniewaz nieladne obmawianie w/w osob mialo miejsce i na lamach tego forum, ale oczywiscie uwaga przyjęta,uznana za nie na miejscu ale przyjęta...

Posted

Dobry wieczór.
Jussi,czy możesz wskazać gdzie są posty obraźliwe dla hodowli Per Sempre lub Imperato? Zostaną natychmiast usunięte.Być może coś przeoczyłyśmy.Jeśli tak,zaraz to naprawimy,ponieważ punkt 3 regulaminu dogomanii zabrania anonimowej krytyki i oskarżeń nie popartych dowodami:

3. Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach. Każda inna jest niewiarygodna, ponieważ może być nieprawdziwa. A jeśli krytykujesz kogoś/coś w sposób jednoznacznie identyfikujący (np. z pełnego imienia i nazwiska/pełnej nazwy), nie męcz się. To i tak moze zostac usunięte, bo dogomania anonimowej krytyki nie uznaje.

Posted

Chefrenek, dlaczego chcesz kasować posty itp. skoro są związane z tematem. Temat dotyczy chihuahua i wielu potencjalnych właścicieli zagląda tu by popatrzeć na psiaki i dowiedzieć się czegoś o hodowlach w Polsce występujących. Dlatego myślę, że posty te są absolutnie na temat i sprawa powinna być wyjaśniona dla korzyści wszystkich stron.

Posted

Dobry Wieczór

Bardzo sie ciesze,ze Moderatorzy maja taka mozliwosc, szkoda,ze rzadko z niej krzystaja (nie pisze tutaj akurat o Moderatorze tej str),wlasnie szukalam postow, ktore wczesniej byly kierowane pod adresem Teresy i Caroli, ktore na pewno byly obrazliwe,osmieszajace itp, wiem to na pewno poniewaz czytalam je, i wiem ze te posty bardzo zdenerwowaly Caroline jak i rowniez jej mame, a na tamtym forum bylo juz z tzw. grubej rury...i szukam i bezskutecznie, prawdopodobnie sa wyedytowane i zmienione albo ja jestem slepa? moze i to drugie, pozna pora...;)jutro spr i w razie co, dam znac...:)

Dziekuje za interwencje i propozycje kasowania perfidnych wypowiedzi...
CHWAŁA REGULAMINOWI DOGO! :)

to na tyle mojego mieszania sie w ta sprawe, i tak za duzo zapisuje Waszych stron na forum, uciekam na swoje ;)
Trzymajcie sie cieplo

Justyna

Posted

Loona napisał(a):
Chefrenek, dlaczego chcesz kasować posty itp. skoro są związane z tematem. Temat dotyczy chihuahua i wielu potencjalnych właścicieli zagląda tu by popatrzeć na psiaki i dowiedzieć się czegoś o hodowlach w Polsce występujących. Dlatego myślę, że posty te są absolutnie na temat i sprawa powinna być wyjaśniona dla korzyści wszystkich stron.

też tak uważam

Posted

Tefka,nikt na dogomanii nie będzie szkalował żadnej hodowli.Jeśli coś Ci nie pasuje,masz jakieś informacje lub obiekcje,zgłoś w Związku Kynologicznym.Czy nie uważasz,że to uczciwa propozycja?Wprawdzie wymaga odwagi,bo trzeba przedstawić dowody i podać swoje imię i nazwisko...ale cóż się nie robi dla dobra psów.
Wczoraj zacytowałam pkt3 regulaminu dziś jeszcze dodam pkt2

2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:
- obraźliwej
- niecenzuralnej
- niezgodnej z prawem
- stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną
Każdy,kto chce pisać na dogomanii,musi zastosować sie do panującego tu regulaminu.

PS.Chefrenek miała na myśli kasowanie postów,niezgodnych z regulaminem.

Posted

nie mam żadnej informacji poza tą którą "przekazałam" wczoraj.Zrobiło się zamieszanie dlatego uważam że powinno się dać tą sprawę wyjaśnić na łamach forum-ale to już się na szczęście stało

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...