Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lusia juz w domu w Warszawie :-)
Bedzie miala za towarzysza psa i moze tez malego kociaka, jesli sie dogadaja :-)

Załamka ciut lepiej - ale nie widze jakiegos przelomu, wiec nie wiem co dalej robic. Jak jutro uda mi sie nakrecic film z nia - wkleje linka. Powinnam byla dla samej siebie zrobic taki film jak mala do nas trafila, zeby umiec porownac stopniowe postepy. Na poczatku lapy byly calkowicie bezwladne, a pecherz atoniczny - znaczy mocz sie wylewal..
Teraz jak postawie panienke i pomoge, to stawia lapki i nie popuszcza, o ile jest "wysikiwana" regularnie.
Ale sama ani nie kontroluje fizjologii, ani nie da rady sie poruszac, bo lapy po pierwsze za slabe, po drugie krzyzuje je i od razu pupa sie wywraca.. No i jestem w kropce, bo poza tym panienka jest bardzo zywotna i chetna do zabawy, ale takie zycie dla niej i dla wlasciciela (ktorego nie wiem jak znalezc) to zadna przyjemnosc :-(:-(
I bede musiala podjac jakas decyzje.. U nas zostac nie moze, bo mamy kupe kotow, psow, schodow i przeszkod.
A znalezc dom dla niej - to jakos mi slabo sie widzi..
Mam ja poddac eutanazji? I kiedy to bedzie ten ostatni moment????
Nie wiem co robic :shake:

A Dymek niechetnie podaje sie socjalizacji. Nie ma ochoty na kontakty z czlowiekiem, o czym swiadcza moje wciaz podrapane dlonie. Cos nam nie idzie oswajanie w jego przypadku :(

• 3 weeks later...
Posted

Dymek ma nowy dom :p
Jayo na wątku Załamki na miau napisała:
"O koteczke walczymy, cwiczymy, choc nie za bardzo mamy mozliwosci robic to czesto. Jej towarzystwo juz w nowych domach - zostala sama w lazience. Zastanawialam sie, czy jej nie dolozyc jakiegos malucha i dolozylam. Ale chlopak zdecydowanie jej nie polubil i natychmiast "wymiauczal" sobie wyjscie na zewnatrz do stada.
A dziewczynka tez chetnie by wyszla, wciaz probuje, ale nie moge jej wypuscic "

Posted

Z Załamką niestety gorzej, nie tylko słabo chodzi, ale do tego znów pojawiła sie biegunka. Jutro jade do weta, mam nadzieje, ze to nic powaznego.
Jestem załamana razem z Załamka... Nikt chetny do pomocy sie nie pojawia, ani sladu domu - a u nas ona nie ma szans na rehabilitacje.
I zaczelam nowa prace - i na dzien dobry urywam sie, zeby jechac do lecznicy. Po prostu super :(

Posted

Niestety, Załamka nie rokuje za dobrych nadziei... biegunka spowodowala w okolicach odbytu tworzenie martwicy, mimo prob utrzymania higeny. Ma za słabe krązenie i unerwienie w tamtej okolicy. A do tego przestala sie ruszac. Probuje tylko troche sie podczolgac do moich nog jak ja wyjme z legowiska :placz::placz::placz: Wiec miesnie calkiem przestaja pracowac. Jest za słaba :( Martwice nalezaloby teraz usunac operacyjne, ale nie ma zadnej gwarancji, ze nie pojawi sie znowu, jesli kupa sie nie ustabilizuje. A Załamka nie chce do tego za bardzo jeść. Tylko odrobinke surowego miesa udaje mi sie w nia wmusic. Dostaje antybiotyk i smaruje ja propolisem.
Ale nadciaga niestety moment, kiedy musze sobie odpowiedziec, czy mam dalej probowac ... i czy ona ma szanse na godne zycie... Nie wychodzi z legowiska jak mnie nie ma - a mnie nie ma przez wiekszosc dnia. Siedzi sama w lazience, bo nie moge jej wypuscic do reszty stada i z dostepem do schodow (o brudnej podlodze nie wspomne - katastrofa dla jej poranionej pupy).
Jestem załamana ... niedobre imie jej nadalysmy :shake:

Posted

Nie pisałam tu, bo nie mogłam sie zebrac.

Załamki juz z nami nie ma. :-(
Martwica zaszła za daleko. Koteczka już nie poruszała się zupełnie, zdaniem dwóch dobrych wetów nie było dla niej dobrego wyjścia. Nie pozwoliłam na jej dalsze cierpienie.
Jest nam bardzo źle z tym i pusto w łazience.:-(

Wątek można zamknąć, dla innych kotów będziemy zakładać następny.