Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A kto w PIT-ach wpisuje kwoty zbierane na koncie na dt psiaków??? Póki co skarbówka w bankach kont nie sprawdza, no chyba,że ....jesteś gangsterem lub mafiozo pełną gębą:evil_lol:.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziwna sprawa z tym US. Z jednej strony zbierający musi to uznac za swój dochód. Z drugiej strony, jak tymi pieniędzmi płaci za DT to powinien też móc to rozliczyć jako darowiznę. Ale jak to wygląda w praktyce dowiem się dopiero pod koniec roku lub na początku przyszłego, przy rozliczeniu pita. Zbieram nie do końca "lege artis" na trzy psy, wybaczcie, ale skoordynowanie tego jest na tyle kłopotliwe, że kolejnego się nie podejmę:shake:

Mój bazarek powinien "się zrobić" na początku nadchodzącego tygodnia.

Posted

[quote name='ihabe']Olga dziękuję za ciepłe słowa:loveu: Chętnie bym to robiła ale zbieram juz na dwa psiaki i do tego bazarki. Nie , że mi się nie chce lub nie mam czasu, to nie to. Obawiam się tylko o możliwe ewentualne rozliczenia z Urzędem Skarobowym. Jestem w tym temacie cienka a niektóre osoby o tym często mówią:evil_lol: Ale jeśli nikt się zgodzi na to aby zostać skarbnikiem Gabi to zrobię to bo przecież ona jest najważniejsza:loveu:[/quote]
Iwonko.nawet nie żartuj...ja zbieram na 4 psy...i czasem na moje konto przesylaja ludzie dodatkowe pieniązki jednorazowo na inne psiaki..ale to po pierwsze- nie jest zaden mój dochód a po drugie to darowizna...z ktorej moge sie rozliczyc- bo hoteliki są egalne i rozliczaja się z US..nawet do głowy by mi nie przeszło, zeby w tym wypadku bac sie US...jeszzce tego by brakowalo, zeby sie rozliczla z dodatkowej pracy (zrsezta sama dokladam do piesków)..to chyba jednak nie jest mozliwe- tak na zdrowy rozsadek..(choć wiem ze przepisy US maja czesto malo wspolnego ze zdrowm rozsadkiem)...
Kurcze...dla Gabi troche jescze brakuje kaski...a miejsce jest- tak???proszę..przypomnijecie mi...

[B]CIAPUTKA...KOCHAM TĘSKNIĘ NIE ZAPOMNĘ...22.08.2009...
[*]
[*]
[*][/B]

Posted

ihabe pisała, że ma miejsce w jakims hoteliku :razz:

wiecie co, ja już dość długo na różne psiaki zbierałam, czasem na swoim koncie miałam naprawdę duże kwoty, ale żadnych problemów przez to nie miałam, ale teraz mnie wystraszyłyście :evil_lol:

Posted

[quote name='Mysia_']ihabe pisała, że ma miejsce w jakims hoteliku :razz:

wiecie co, ja już dość długo na różne psiaki zbierałam, czasem na swoim koncie miałam naprawdę duże kwoty, ale żadnych problemów przez to nie miałam, ale teraz mnie wystraszyłyście :evil_lol:[/quote]
A ja nie mam najmniejszego zamiau akutar w tej kwestii sie bac czegokolwiek..kto mi zabroni dawać pieniązki przyjaciołom???To jak dostalam od taty pieniązki na węgiel to tez mam sie rozliczac z US???Paranoja jakas chyba..nie..no nie dam sie w to wrobić i am cioteczki tez radze bo inaczej to bedziemy sie tu ciage trzesly..wtedy najlepiej nic nie robić..jakos nie wyobrazam sobie aby mozna bylo przesylac od razu na hotelik kase...taka wlascicielka ma kilkanascie psow- wplat byloby kilkadziesiac dziennie- to Ona zamiast opeikowac sie psami siedzialaby na watkach i robila rozliczenia...ja mam 4 psy i bywalo, ze sie pogubilam:mad::mad:no nie.....nie zgadzam się na zadne strachy....:mad::mad::mad:
Kurcze..malo ciągle deklaracji..mało...a Gabi juz moglaby isc skoro jest hotelik..za ile dokladnie ??/Bo teraz podrozaly hoteliki nasz dogomaniackie niektore:roll::roll:

Posted

z tego co pisała ihabe to conajmniej 300 zł będziemy potrzebować ;) ale lepiej poczekajmy na nią, żeby dokładnie napisała co i jak :loveu:

nie wiem, ale mi się wydaje, że US nie może się tego czepić, jakby mieli to by się mnie już dawno uczepili :diabloti: mnie się regularnie czepiają, ale o inne sprawy :evil_lol:

Posted

[quote name='Mysia_']

nie wiem, ale mi się wydaje, że US nie może się tego czepić, jakby mieli to by się mnie już dawno uczepili :diabloti: mnie się regularnie czepiają, ale o inne sprawy :evil_lol:[/quote]
A nichby tylko sprobowali sie o to czepić, to beda mieli nalot Dogomanii...chyba tego nie chcą..jak myślicie???:eviltong::eviltong::eviltong:
No to czekamy na Ihabe w takim razie a potem bedziemy myslec co dalej..gabi musi uciekac do DT skoro ma miejsce...nie ma a co czekac..Ona juz za dlugo czeka....:roll:

[B]CIAPUTKA..MINĄŁ TYDZIEŃ..TĘSKNIĘ BARDZO...22.08.2009...
[*]
[*]
[*][/B]

Posted

Kochani

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dt-dla-staruszkow-np-3-lapkow-u-zuziam-138597/[/URL]

tam mam rezerwację ale jeszcze trzeba poczekać.
Słysząłam tez o Serocku

Posted

[quote name='gonia66']A nichby tylko sprobowali sie o to czepić, to beda mieli nalot Dogomanii...chyba tego nie chcą..jak myślicie???:eviltong::eviltong::eviltong:
No to czekamy na Ihabe w takim razie a potem bedziemy myslec co dalej..gabi musi uciekac do DT skoro ma miejsce...nie ma a co czekac..Ona juz za dlugo czeka....:roll:

[B]CIAPUTKA..MINĄŁ TYDZIEŃ..TĘSKNIĘ BARDZO...22.08.2009...
[*]
[*]
[*][/B][/quote]

Od pewnych cioteczek dowiedziałam się, że tutaj "działa" Dogorra:diabloti: nawet sycylijska mafia jej nie podskoczy:diabloti: tak że "don't worry, be happy"

Posted

[quote name='ihabe']Kochani

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dt-dla-staruszkow-np-3-lapkow-u-zuziam-138597/[/URL]

tam mam rezerwację ale jeszcze trzeba poczekać.
Słysząłam tez o Serocku[/quote]
Hihi..a ja się właśnie niedawno dowiedzialam, ze ten DT jest 20 km odwe mnie:p:p:p:pNo to miałabym Gabi "pod nosem":lol:

[B]CIAPUŚ..MOJE KOCHANIE...TO JUŻ 10 DNI BEZ CIEBIE:-(:-([/B]

Posted

[quote name='Mysia_']ihabe, a jak wygląda tam u ZuziM kolejeczka? :razz:[/quote]

Mysiu kochana na pierwszym poście u zuzi M jest rozpiska. Trzeba napisać do Zuzi i zapytać może?:loveu:

[I][B][COLOR=red]Rezerwacja :[/COLOR][/B][/I]

[B]1.[/B] [URL="http://images34.fotosik.pl/157/4869ee3554bd2dc2med.jpg"][B][COLOR=darkorchid]KRECIOL[/COLOR][/B][/URL] [B]od ...[/B] [I][B]magdyska25 [/B]( na miejsce Semira )- [COLOR=red]najprawdopodobniej od 5 wrzesnia jedzie do hotelu kolo Warszawy[/COLOR][/I]

[B][I]2.[/I] Piesek [/B][B]od [/B][I][B].... MyrkurDagur[/B] ( na miejsce Karo )[/I]

[B]3. Psiak wybrany przez .... [I]ihabe [/I][/B]

[B]4. Piesek od .... [I]Pianki[/I][/B]

[B]5. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1166/zaniedbany-skoltuniony-rumcajs-zbieramy-na-hotel-143182/"][COLOR=darkorchid]RUMCAJS[/COLOR][/URL] .... [I]leni356[/I][/B]

[B]6. Piesek od ... [I]Dogo07[/I][/B]

[B][I]___________________________________[/I][/B]

[B][I][COLOR=red]Rezerwacja [U]dla suczek starowinek najstarszych[/U], spokojnych, srednich - max do 26 kg [/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red]( pierwszenstwo - do drewnianej zagrody - docelowo beda tu 4 miejsca ):[/COLOR][/I][/B]

[COLOR=black][B]1. [/B][/COLOR]
[I]________________________________________[/I]

Posted

na bazarek dla Gabusi tez nikt nie zaglada:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-dla-dzieci-6-nastolatki-chlopcy-do-5-08-a-145373/#post12899840[/URL]

:-(:-(:-(:-(

Posted

A jaka ona jest duża? Taka jak suka ONka czy mniejsza? Czy trzeba jej jakąś specjalną dietę stosować? Jak z ząbkami? Radzi sobie z gryzieniem?
Kiepsko mi net chodzi :shake: i nie potrafię sprawdzić czy były takie informacje podawane gdzieś na wątku...?

Posted

Mysia opisała babulinkę w 1 poście.Jest średniej wielkości, raczej duża.Słabo widzi, prawie nie słyszy, jak widzi jedzenie to potrafi skakać i biegać/ chyba z radości?/, bo inaczej porusza się ociężale.Jest smutna i wycofana.Starowinka ma co najmniej 14 lat...Boi się burzy.Czyli...potrzebuje cieplutkiego kącika, kocyka, miseczki jedzenia dla seniorów i kochającego serducha na resztki swojego życia...Ile to by nie było...Aż tyle!